KIBOKORA ENASHIPAI OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
KIBOKORA ENASHIPAI OÜ asutas 2013. aastal Priit, kes täna enam ettevõtlusega ei tegele. Eelmise aasta lõpus on tal plastoodete tootmisest isu täis saanud ja nõn

KIBOKORA ENASHIPAI OÜ: selle firmaga kauplemisel peaks olema ettevaatlik

KIBOKORA ENASHIPAI OÜ asutas 2013. aastal Priit, kes täna enam ettevõtlusega ei tegele. Eelmise aasta lõpus on tal plastoodete tootmisest isu täis saanud ja nõnda ongi ta oma ainukese äri jätnud Lauri Hansbergile. Tankisti hooleks jäetud firmaga asju ajades tuleks aga olla pigem ettevaatlik.
  • Asutatud: 2013. aastal
  • Juht: Lauri Hansberg
  • Deklareeritud käive 2017. aastal:  135 000 eurot
  • Töötajate arv: 2 inimest
Kui varem kandis see osaühing nime DISAINITEHAS OÜ, siis tänaseks on nimi vahetatud KIBOKORA ENASHIPAI OÜ vastu. Kui vaadata osaühingu tulemusi, siis on need täiesti keskpärased. 2015. aastal oli firma käive 30 707 eurot ning sealjuures jäädi 5 112 euroga kasumisse. Aasta hiljem oli käive ületanud juba 100 000 euro piiri, kasumina läks arvesse aga 4 300 eurt. Alguse asi, võiks öelda. Midagi pööraselt rõõmustavat selles ju ei ole. 2017. aasta maksudeklaratsioone uskudes oli toona käive kasvanud juba 135 000 euroni. Siin aga head uudised lõpevad. Eelmise aasta teises pooles on KIBOKORA ENASHIPAI OÜ-l tekkinud maksuvõlg, mis täna on 8 960 euro suurune. Peamiselt on ettevõte patustanud sotsiaal- ja käibemaksuga. 4-5 töötaja arvelt on sotsiaalmaksu jäänud tasumata 4 330 euro jagu. Käibemaksuga on riiki nörritatud 2 800 euro eest. Tänaseks on esitamata jäänud ka paras ports maksudeklaratsioone. Inimesed on aga pisikesest firmast ükshaaval minema hiilinud. Kui eelmise aasta alguses oli palgal veel 5 töötajat, siis aasta lõpus oli palgalisi järgi 4. Täna on selles äriühingus alles vaid 2 hingelist. Kui kaua nemadki enam vastu peavad? Ettevõtte krediidiskoor annab täna mõista, et tegemist on riskantse äriga. See tähendab, et kui KIBOKORA ENASHIPAI OÜ-le midagi müüa, tuleb kindlasti küsida täies mahus ettemaksu. Kui neil on aga maksmata arveid, on vähetõenäoline, et need tasutud saavad. Miks on aga tarvis untsu läinud äri kellegi teise nimele kirjutada? Ettevõtte ebaõnnestumine on valus kogemus ning kui kõrbenud äri peab veel pikalt poputama, et ta ikkagi kustutatud saaks, tundub lihtsam see mure kellelegi teisele jätta. Tasub aga silmas pidada, et Maksu- ja Tolliametil on ikkagi võimalus võlad sisse nõuda sellelt inimeselt, kes need tekitas. Siin ei aita isegi ettevõttest vabanemine. Kui Sinul, hea lugeja on saamata raha sellest ettevõttest või mujalt, siis küsi kiiresti abi, ära jää lihtsalt lootma. Kui oled ise hädas oma äriga, siis vaata järgi, miks ei ole mõistlik tankistidega asju ajada.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.