SKO MOTORS OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 2763 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 85 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga komme

SKO MOTORS OÜ hetkeolukord

Juba 2763 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 85 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

SKO Motors OÜ on 2013. aastal asutatud äriühing, mille põhitegevusalaks on Škoda sõidukite müügi- ja teeninduse pakkumine klientidele. Igapäevaselt kasutab ettevõtte brändi nimena Škoda Laagri. Ettevõte kuulub Adole Invest AS kontserni, mille suuromanikuks on Taani ettevõtte Semler Gruppen.

Ettevõte hindab 2022. aasta majandustulemusi edukaks. Aasta oli jätkuvalt väljakutsete rohke, sest detailide piiratus mõjutas jätkuvalt sõidukite tootmist ja kajastus müüginumbrite. Siiski saab väita, et olukorraga on suudetud kohaneda ja kliendid oskavad sõidukite ostusoovi korral arvestada tavapärasest pikemate tarneaegadega. Uute tellimuste vormistamine oli läbi aasta kasvutrendis ja aasta lõpuks on ettevõtte orderbank ajalooliselt kõige kõrgem. Ettevõte on jätkuvalt keskendunud ärikliendi suunale ja aastate pikkune töö tulemusena õnnestus SKO Motors OÜ-l 2022. aasta Škoda esinduste lõikes Eestis lõpetada kõige rohkem uusi sõidukeid müünud edasimüüjana. SKO Motors OÜ müüs 2022 aastal kokku 977 uut Škoda autot.

Uued ärisuunad (autode rent ja kasutatud autode import Euroopast), mis 2021. aastal ettevõte käivitas on 2022 aastal avaldanud positiivset mõju ettevõtte majandustulemustele. Renditeenus on ennekõike suunatud klientidele, kes tellivad uue auto, tagamaks nende mobiilsust ooteajal. Kasutatud autode importimisel on ettevõte jätkuvalt hoidnud fookust premium brändide ostmisel ja edasimüümisel.

Covid-19 viirusest tingitud piirangud 2022. aastal vähenesid ja see mõjus positiivselt turismile. Viiruse esimesel aastal tekkinud trend, sõita puhkuse perioodil autoga lähiriikidesse, jätkus ka 2022. aastal. SKO

Motors OÜ-le mõjus see samuti positiivselt, sest klientide sõidukid vajasid suuremate läbisõitude tõttu hoolduse külastamist tihedamalt. Kindlasti on hooldusele mõjunud positiivselt ka aastate jooksul müüdud sõidukite kogus ja ettevõttel on tekkinud arvestatav kliendibaas.

Kokkuvõtvalt õnnestus 2022. aasta majandusaasta lõpetada positiivsete numbritega ja ületada ka eelarvelise eesmärke. 2023. aasta esimene pool saab kindlasti mõjutatud tehase võimekusest toota sõidukeid ja kättesaadavus mõjutab müüginumbreid. 2022. aasta lõpu poole oli märgata ka mõningaid märke klientide tarbimiskäitumises, kus ostuotsusele jõudmine hakkas rohkem aega võtma. Hetkel on veel keeruline hinnata intressitõusude mõju edasistele müügitulemustele. Eeldatavasti see mõju siiski saab olema.

Uuel aastal näeb ettevõte vajadust investeerida energia säästu ja seetõttu plaanitakse vahetada välja esinduse valgustus. Škoda tehase tulevikuvaade on laiendada elektriautode mudelivalikut, mistõttu tuleb ka edasimüüjatel teha investeeringuid töötjatasse ja elektriautode hooldustöödeks vajalikesse seadmetesse.

Kokkuvõtvalt vaatab ettevõtte 2023. aastale vastu mõõduka optimismiga ja loodetakse täita eelarvelised eesmärgid.

Oleme ettevõttes hinnanud finantsriske (krediidirisk, intressimäära risk, valuutarisk, likviidsusrisk) ning neil puudub oluline mõju ettevõtte äritegevusele. Krediidiriski maandamiseks hoitakse raha ja ekvivalente ainult tugeva krediidireitinguga pankades. Likviidsusriski maandamiseks jälgitakse igapäevaselt nõuete ja kohustuste kontsentratsiooni tähtaegade lõikes. 2022. aastal ei ilmnenud olulisi valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvaid riske.

Oleme arvesse võtnud bilansipäevajärgselt alanud Ukraina ja Venemaa sõda. Juhtkonna hinnangul ei tohiks antud olukord oluliselt mõjutada ettevõtte tegevust. Jälgime arenguid jookvalt ning reageerime uutele sündmustele nende tekkimisel.

Peamised finantssuhtarvud: 2022 2021

Müügitulu 34 335 104 28 889 561

Puhaskasum/kahjum 707 599 463 008

Puhasrentaablus 2,1% 1,6%

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 1,31 0,78

ROA 6,1% 5,2%

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.