LEVIKOM EESTI OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 10 502 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 23 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,0 punktiga ja komm

LEVIKOM EESTI OÜ hetkeolukord

Juba 10 502 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 23 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

Üldine informatsioon Levikom Eesti OÜ (edaspidi ettevõte või Levikom) on kohalikul kapitalil põhinev Eesti suurim juhtmeta lairibavõrgu operaator ja selle kaudu interneti püsiühenduse, televisiooni-, telefoni- jm. sideteenuste osutaja era- ja äriklientidele ning IKT ärilahenduste ja taristuteenuste pakkuja ettevõtetele ja asutustele. Telekommunikatsiooniturul on Levikom keskendunud lairibateenuste pakkumisele klientidele, kes asuvad väljaspool kaabelvõrkude leviala, so maapiirkondades ja äärelinnades. Ärilahenduste ja -teenuste turul on ettevõtte eeliseks lisaks IT halduse ning sideteenuste pakkumisele võimekus pakkuda klientidele ka uue põlvkonna 5G ja IoT (asjade interneti) tehnoloogiatel baseeruvaid lahendusi ja teenuseid. Olulised arendused ja sündmused Levikom on tegelenud alates 2016.a. uue põlvkonna tehnoloogiatel baseeruvate lahenduste arendamise ja turuletoomisega, sh rajanud Eesti esimese üleriigilise LoRaWAN-tehnoloogial baseeruva avaliku asjade interneti võrgu NORAnet ning käivitanud IoT-rakenduste platvormi NORA-X, mille kaudu pakub erinevaid täisteenuslahendusi paljudes turuvertikaalides.

Uue põlvkonna teenuste pakkumiseks rahvusvaheliselt ning vastavate võrkude ja süsteemide opereerimiseks on Levikomi poolt asutatud tütarühing Noranet OÜ, kellele ettevõte võõrandas 31.12.2018.a. kogu 5G/IoTteenustega seotud tegevuse. Samas jätkavad ettevõtted tegevust integreerituna. 2021.a. seisuga oli ettevõte teinud investeeringuid ja muid väljaminekuid asjade interneti võrgu rajamiseks ning uute 5G/IoT-teenuste arendamiseks ja turuletoomiseks kokku ligi 2.0 mln EUR. 2020.a. lõpus väljus ettevõte IT-taristuteenuste ning IKT lahenduste ärisuundast võõrandades selle valitud omandajale. Sideteenuste pakkumist käsitletakse käesolevas aruandes jätkuva tegevusvaldkonnana.

Üleriigiliseks opereerimiseks vajaliku oluliselt ulatuslikuma võrgu ja suurema organisatsiooni tõttu on ettevõte alates 2016.a-st plaanitud tegevuskahjumis. Vastavalt äriplaanile kavatseb ettevõte jõuda jooksvasse tegevuskasumisse 2022-2023 peamiselt lairibateenuste liitumiste kiire kasvu tulemusena. Juhul, kui ettevõte suudab ühendada lairibavõrguga kliente kiiremas tempos kui plaanitud, siis saavutatakse kasumlikkus varem. Kasvufaasi mineku eelduseks on käimasoleva investoritelt omakapitali kaasamise tehingu lõpuleviimine. Ettevõtte tegevust finantseeriti 2021.a. osanike konverteeritavate allutatud laenudega. Ettevõtte omakapitali miinimumnõude täitmiseks konverteeritakse vastav osanike laenude summa ettevõtte osakapitali.

Levikomi müügitulu 2022. aastal moodustas 376 tuh eurot (2021: 1020 tuh eurot), vähenedes eelmise majandusaastaga võrreldes 64%.

Olulised bilansipäeva järgsed sündmused Eesmärgiga taastada ettevõtte kasumlikkus, rahuldada turunõudlus ja võimaldada ettevõttel viia lõpule kapitali kaasamine rahvusvahelistelt ja kohalikelt finantsinvestoritelt, esitas Levikom Eesti OÜ 2021.a. novembris Harju Maakohtule saneerimisavalduse. Ettevõtte kreeditorid võtsid esitatud saneerimiskava vastu 31. jaanuaril 2022.a. ning kohus kinnitas saneerimiskava 12.

juulil 2022.a. Ettevõte alustas enda tegevuse ja kohustuste ringi struktureerimisega alates juunist 2022.a. Eelleping rahvusvahelise investeerimisfondiga sõlmiti märtsis 2023.a. ning alustati vastavate läbirääkimistega, mille ettevõte loodab lõpule viia 2023.a. IV kvartaliks.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

LEVIKOM EESTI OÜ on hädas maksuvõlaga

LEVIKOM EESTI OÜ  alustas peaaegu 5 aastat tagasi, mil juhatuse liige  Peep Põldsamm  selle asutas, omades selleks ajaks ettevõtluskogemust ligikaudu 18 aastat.
ssb.ee
LEVIKOM EESTI OÜ alustas peaaegu 5 aastat tagasi, mil juhatuse liige Peep Põldsamm selle asutas, omades selleks ajaks ettevõtluskogemust ligikaudu 18 aastat. Ettevõte ise peab aga oma algusajaks aastat 1992. Olgu algusaeg milline tahes, täna on firma riigile võlgu 227 995 eurot maksuraha. Rahaasjad pole ettevõttes korras juba mõnda aega. Viimati esitas ettevõte majandusaasta aruande 2016. aasta eest ning toona jäädi 2,6 miljoni euro suuruse käibe juures 0,7 miljoni euroga kahjumisse. LEVIKOM EESTI OÜ  varad ja finantsid Töötajate arv: 41 Deklareeritud käive 2017. aastal:

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.