HUGO OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 6286 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja komment

HUGO OÜ hetkeolukord

Juba 6286 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 206 korda.

Tegevusaruanne 2022

Tegevusaruanne 2022

OÜ HUGO (edaspidi ka kui „HUGO“) on 2015. aasta märtsis asutatud äriühing, mille põhitegevusalaks on õigusnõustajate ja õigusbunroode tegevus (EMTAK 69102) (müügitulu 2022. aastal: 707 189 eurot).

Äriühing tegutseb registreeritud kaubamärgi HUGO.legal nime all. Lisaks jätkas ettevõte 2022. aastal tegevusala infotehnoloogia- ja arvutialased tegevused (EMTAK 62091) osatähtsuse kasvatamisega ning teenis aruandeaastal kõnealusel tegevusalal müügituluna 82 960 eurot. Võrdluses 2021. aastaga kasvas nimetatud tegevusalal käive 37 protsenti.

Koostöös justiitsministeeriumiga osutati 2022. aastal riigi toel õigusabi kokku 8700 isikule 14 680,2 tunni ulatuses. Riigi toel õigusabile mittekvalifitseeruvaid isikuid nõustati jagamismajanduse põhimõtetel baseeruva õigusabiplatvormi tasulise teenuse kaudu. OÜ-l

HUGO on esindused 16 linnas ja vallas, enim kasutati teenuseid Tallinnas ja Tartus. OÜ

HUGO klientide rahulolu püsib jätkuvalt väga kõrgel, jäädes kogu aasta vältel 93% juurde.

Võrreldes 2021. aastaga toimus riigi toel teenuse osas mahtude vähenemine. 2022. aastal vähenes abivajajate arv 24% võrra võrreldes 2021. aastaga (8700 vs 11390 abivajajat).

Osutatud õigusabiteenuse tundide osas toimus 19% suurune langus (14680,2h vs 18240h).

See on selgitatav asjaoluga, et 2021. a aprillis võitis OÜ HUGO riigi toetatava esmase õigusnõu konkursi, millega teenusele kvalifitseerumise tingimused muudeti justiitsministeeriumi poolt rangemaks. Senine €1700 suurune piirmäär jäi alles üksnes lapse õigusi puudutavates perekonnaasjades, kõigi ülejäänud justiitsministri määrusega kaetud õigusvaldkondade puhul langetati riigi toel õigusabile kvalifitseerumise piirmäär €1200 peale (ehk 500 euro võrra).

Seetõttu jäi justiitsministeeriumiga sõlmitud lepinguga ettenähtud €735 000 (koos KM-ga) suurusest eelarvest 2022. aastal kasutamata 98 582,36 eurot.

2022. a detsembris tegi OÜ HUGO justiitsministeeriumile ettepaneku piirmäärade tõstmiseks ning nende vastavusse viimiseks elukalliduse – ja palgakasvu tõusuga.

Pöördumises tõi OÜ HUGO välja, et justiitsministri tingimused on ajale jalgu jäänud ja piiravad ülemäära abivajajate ligipääsu teenusele olukorras, kus eelarvelised vahendid riigi toel õigusabi osutamiseks on olemas.

2023. a esimese kvartali lõpus teatas justiitsministeerium, et nõustub limiitide tõstmisega lapse õigusi puudutavates perekonnaasjades. Formaalselt pole muudatus käesoleva aruande koostamise hetkeks veel kinnitatud.

2022. aastal pidas ettevõte läbirääkimisi rahvusvaheliste õigusabikulude finantseerijatega (litigation funds). Käsikäes ühe maailma suurima taolise UK-s registreeritud fondiga loodi koostöösuhted Saksa tippadvokaatidega, et hakata Saksamaal koguma ja esitama nõudeid krediidiasutuste vastu ebaseaduslikult makstud teenustasude tagastamiseks.

Nimetatud õigusroboti ja kaasusega tegelemine pidurdus 2022. aasta esimeses kvartalis seonduvalt Venemaa algatatud sõjaga Ukrainas, mis kaotas USA päritolu investorite huvi

Euroopa Liidus tehtavate investeeringute vastu laiemalt. HUGO ja õigusabikulude fondi läbirääkimiste seis ja miljonitesse eurodesse ulatuva finantseerimislepingu sõlmimine oli selleks hetkeks lõppfaasis, kuid kahjuks eeltoodud asjaoludest tulenevalt takerdus.

Vaatamata sellele jätkas HUGO 2022 a vältel oma grupinõuete kogumisele suunatud ärimudeli täiustamist ning uute rahvusvaheliste finantseerijatega koostöösuhete loomist.

Majandusaasta jooksul loodi kontaktid kõigi olulisemate ja suuremate Euroopas tegutsevate õigusabikulude finantseerijatega. Eraldi töötati välja koduleht, mis on suunatud kohtuvaidluste finantseerijatele.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kes ja mis alusel tohib vaadata sinu terviseandmeid? – Vastab Erki Pisuke

Õhtuleht kirjutab, kuidas noor, värkselt emaks saanud naine sai teada, et eksmehe eksnaine luurab tema terviseandmetes. Lisaks liigsele uudishimule tegi medõena
hugo.legal

TV3 KÜSIB: KUIDAS SAADA KÄTTE VÕLGA, MILLEST ON MÖÖDAS 12 AASTAT?

2009. aasta septembris andis loo peategelane Mati oma korteri huvilisele naisterahvale üürile. Järgmise aasta lõpuks oli kommunaalmaksete võlga kogunenud 45 000
hugo.legal

KAITSEINGEL MERIKE

Eilne Kuuurija tegi portreesaate meie superjurist Merike Roosilehest. Merike on väga sihikindla iseloomuga ja ütleb intervjuus, et kui ta midagi saavutada tahab
hugo.legal

Tõukerattaga õnnetusse sattunud Tartu noormees vaidleb juba pool aastat Boltiga

Tõukerattaga õnnetusse sattunud Tartu noormees vaidleb juba pool aastat Boltiga, kes ei nõustu väitega nagu oleks reieluu murruga lõppenud õnnetus põhjustatud t
hugo.legal

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.