ROSENA DK OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1253 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga ja komment

ROSENA DK OÜ hetkeolukord

Juba 1253 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

2022.a. oli OÜ Rosena DK seitsmes tegevusaasta. Ettevõtte müügitulu 2022 aastal oli 422 188 eurot, millest kosmeetikatoodete müük e-poes moodustas 45% ja hulgimüük 55%.

Majandusaasta lõppes kasumiga 5 109 eurot.

2022. aastal tehti investeeringuid materiaalsesse põhivarasse 3 945 eurot.

Ettevõttes töötas keskmiselt 3 töötajat, tööjõukulud olid 77 777 eurot, juhatusele liikmeks oleku eest tasu ei makstud.

OÜ Rosena DK põhiline tegevus oli e-poe kanali kaudu dermakosmeetika toodete turustamine ning apteekidele ja muudele koostööpartneritele läbi hulgimüügikanalite kauba tarnimine. Tegevus oli suunatud ka väljaspoole Eestit, teistes riikides hulgi-ja jaeklientide leidmine ning kauba turustamine, eelkõige Lätis ning Soomes. Soomes jätkub hea koostöö olemasoleva partneriga Nutrielixir OY.

Tarnijad asuvad ja saadavad kaupu peamiselt Ameerikast, Prantsusmaalt, Soomest, UK-st, Türgist ning Lätist. 2022 aasta tõi kaasa sisendkulude olulise kasvu. Kasvasid nii kohalikud tegevuskulud, sh elekter, küte, transporditasud kui ka portfellis olevate toodete ostukulud.

Pea kõik tarnijad rakendasid hinnatõusu, mõni tegi seda erakordselt tõusnud inflatsiooni tõttu kaks korda aastas. Tõusvad kulud kandusid edasi toodete väljamüügihindadesse. Sellegipoolest nägi 2022 aasta teine pool müügikäibe olulist langust, tingituna tarbijate ostuvõimekuse vähenemise ja hinnatõusude kombinatsioonist. Arvestuslik müügitulu langus 2021 aastaga võrreldes oli 25.6%. Ettevõte oli sunnitud koondama ühe töötaja, sest piisavat töömahtu enam pakkuda ei olnud võimalik. Kahjuks ei olnud pakkuda ka muid ülesandeid asenduseks.

2022. aastal sai jätkatud omabränditoodete sarja täienduste arendamisega, valmisid kolm uut toodet. Eternal Youth kaubamärgi jaoks valmis professionaalne kakskeelne koduleht, mis toetaks nii Eestisisest kui rahvusvahelist nähtavust.

OÜ Rosena DK alustas koostööd EAS-iga, liituti kahe ekspordile suunatud programmiga AÜE turu jaoks. EAS-i ja Taste Estonia ühisdelegatsiooniga minnakse 2023 veebruaris Dubais toimuvale maailma suurimale toidumessile Gulfood. Ettevalmistused messil osalemiseks algasid juba 2022 septembris ning järgnevate kuude jooksul valmisid promomaterjalid, videosisu, trükimaterjalid ja rohkelt muud, et kaubamärki ja Eestit edukalt Gulfood messil esindada.

2023. aastal jätkub koostöö olemasolevate klientidega ning eesmärgiks on püüda leida viisid turbulentses majanduskeskkonnas märkimisväärsete hinnatõusude ja suure käibelanguse ennetamiseks. Prognoos ei ole siiski positiivne ning müügimahtude ja käibe täiendav langus on eelarvesse juba sisse arvestatud.

Strateegiline suund järgnevateks aastateks on suunata OÜ Rosena DK tegevus omabränditoodete raames ekspordile – uute partnerite leidmine välismessidel ja muude tegevuste kaudu. Innovaatilised ja eristuvad tooted toetavad majanduslanguse ajalgi ettevõtte eesmärkide täitmist ning võimaldavad potentsiaalselt avada uusi müügikanaleid. Eesmärk on rahastada arendustegevust tuludest, kuid muutlikus majanduskliimas võib osutuda vajalikuks 2023. aastal lisarahastuse kaasamine piisavate investeeringute tagamiseks. Sobivateks võimalusteks peetakse omanikulaenusid või pangalaenu.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.