METSÄ WOOD EESTI AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4516 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 13 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga komme

METSÄ WOOD EESTI AS hetkeolukord

Juba 4516 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 13 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Metsä Wood Eesti AS on äriühing, mis registreeriti 18.07.2016 ja kuulub pikkade traditsioonidega Soome metsatööstuskontserni Metsä Group.

Metsä Wood on osa Metsä Groupist, mis hõlmab puidu kogu väärtusahelat metsa varumisest valmis toodeteni. Kontserni tegevus keskendub viiele põhisuunale puiduvarumine (Metsä Forest), puittoodete tootmine (Metsä Wood), tselluloosi- ja saetööstus (Metsä Fibre), pakendikartongi tootmine (Metsä Board) ning majapidamis- ja küpsetuspaberite tootmine (Metsä Tissue). Kontserni emaettevõte on Metsäliitto, mille omanikeks on rohkem kui 104 000 Soome metsaomanikku.

Metsä Wood Eesti AS-is toodetava kasevineeri peamised kasutusalad on transporditööstuses ja betoonvalurakiste valmistamisel. Vineeri tootmiseks vajaminev toormaterjal pärineb peamiselt Soomest. Spoonitootmine toimub Metsä Woodi kasespoonitehases Äänekoskis. Metsä

Wood Eesti AS-i äritegevus ei ole tsükliline.

2022. aasta tegevus 2022. aasta jooksul tehtud investeeringud andsid võimaluse suurendada tootmise efektiivsust ja võimsust, parandada kvaliteeti, suurendada tööohutust ja vähendada keskkonnamõju, jätkati liimipesuvee jääkide ümbertöötlemise võimaluste arendamist. Olulisemad olid investeeringud, mille tulemusena parandati pressimise tootlikust ning tõsteti automatiseerituse taset. Investeerimistöödega seotult peatati planeeritult tootmine augustikuus kolmeks nädalaks.

Tootmismaht oli 39 999 m³ kasevineeri. Tootmismaht kasvas 2022. aastal 10,4%. Tootmismahu suurendamise kõrval suudeti parandada ka toormaterjali kasutuse efektiivsust ühe kuupmeetri tootmise kohta. Tellimuste olukord oli vineeriturul samuti väga soodne ning kogu Pärnu tehase tootmismahuvõimsus oli tellimustega kaetud.

Seoses tootmismahtude suurenemisega palgati 2022. aastal juurde uusi töötajaid, mh kaasati Ukraina sõjapõgenikke. 2022. a pakkus Metsä

Wood Eesti AS tööd keskmiselt 180 töötajale. Metsä Wood Eesti AS Pärnu tehases (nagu ka kõikides teistes Metsä Grupi üksustes) juurutati

GLOPAL projekti all ühtne palgaarvestuse protsess ning võeti kasutusele uus tööajaarvestusprogramm.

2022.a mõjuteguriks oli ka 24.02.2022 sõda Ukrainas ning seejärel Venemaale kehtestatud sanktsioonid. Metsä Group, mh Metsä Wood lõpetas koostöö Venemaa puidu- ja spoonitarnijatega. Pärnu tehase spoonitarned on tagatud Soomest tuleva varuga.

2022. aastal toetasime oma tootmises tekkinud praakvineeriga Pärnus tegutsevaid koole, kultuuri- ja spordisündmusi ning heategevusüritusi.

Metsä Wood Eesti AS panustab jätkusuutlikkuse ja mitmekesisuse arendamisele ning austab inimeste mitmekesisust ning väärtustab võrdse kohtlemise põhimõtet nii oma töötajate, partnerite kui klientide seas. Ettevõtet arendamine toimub jätkusuutlikult, arvestades alati finantsilisi, sotsiaalseid ja ökoloogilisi aspekte. 2022.a. teises poole läbisid kõik töötajad uuendatud Käitumiseeskirja (Code of Conduct) koolituse.

Tegevustulemused

Metsä Wood Eesti AS ärikasum oli 2022. aastal 3,8 milj eurot, suurenedes võrreldes eelmise aastaga ligi 2,6 korda. Müügikäibe kasv võrreldes eelmise aastaga oli 42,1%, mis tulenes peamiselt müügihindade tõusust, kui ka suuremast müügimahust. Keskmine müügihinna tõus oli võrreldes 2021. aastaga 35,6%. Kuigi toormaterjalide ja energia hinnad kasvasid 2022. aastal hüppeliselt, suudeti tänu efektiivsemale tootmisele, toodete kasvavale nõudlusele ja müügihinna tõstmisele selle mõju elimineerida.

Ettevõtte lühiajalised kohustused ületasid 31.12.2022 seisuga käibevarasid. Põhjuseks on Metsä Grupi sisese laenulepingu lõppemine 2023.

aasta detsembris ja selle liigitumine lühiajaliseks laenuks. Kuna laen on plaanis 2023. aasta lõpus Metsä Grupi siseselt suures osas refinantseerida, siis ei avalda see mõju ettevõtte jätkusuutlikkusele.

Ettevõtte nõuded on võrreldes eelmise aasta aastalõpu seisuga 69,5% kõrgemad ja see on peamiselt seotud suurenenud müügikäibega. 32% nõuetest on Metsä Grupi sisesed. Krediidiriskide maandamiseks on Metsä Grupis loodud spetsiaalne krediidijuhtimise osakond, mis tegeleb kogu Metsä Grupi krediidijuhtimisega seotud tegevustega, sh klientide likviidsuse ning finantsseisundi hindamise, krediidilimiitide määramise, hilinenud maksetega klientidega suhtlemise jms-ga.

Majandusaasta jooksul ega ka aruande koostamisperioodil ei ole ilmnenud olulist valuutakursside muutumisega seonduvaid riske. Enamus

Metsä Wood Eesti AS müügikäibest ja põhitooraine soetustest on eurodes.

Peamised suhtarvud 2 022 2 021

Müügitulu (tuhandetes eurodes) 52 886 37 212

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

METSÄ WOOD EESTI AS tõmbas sae käima

METSÄ WOOD EESTI AS  on hoo sisse saanud.  Kui eelmise aasta lõpus oli METSÄ WOOD EESTI AS palgal ainult 3 inimest, siis selle aasta alguses juba 37. Hopsti on
ssb.ee
METSÄ WOOD EESTI AS on hoo sisse saanud.  Kui eelmise aasta lõpus oli METSÄ WOOD EESTI AS palgal ainult 3 inimest, siis selle aasta alguses juba 37. Hopsti on kasvanud ka käive. Kui eelmise aasta viimases kvartalis oli see veel 841 799 eurot, siis selle aasta esimeses kvartalis juba 11 miljonit. Asutatud: 2016. aasta jaanuaris Töötajate arv: 37 inimest Käive 2018. aasta I kvartalis: 11 miljonit eurot Prognooskäive 2018. aastal: 45 miljonit eurot Juhid:   Kaarel Tali , Arto Sakari Salo , Jari Kalervo Tikkanen , Timo Juhani Riikonen METSÄ GROUP peakontor on Soomes

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.