LIDL EESTI OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 12 583 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 13 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja komm

LIDL EESTI OÜ hetkeolukord

Juba 12 583 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 13 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 600 korda.

Tegevusaruanne 2022

Lidl Eesti OÜ registreeriti Äriregistris 2016. a. oktoobris ning alustati koheselt ka reaalse majandustegevusega Eestis.

2022. majandusaastal alustas Lidl Eesti oma põhitegevust Eestis, avades 2022. aasta märtsis 8 kauplusega jaeketi, jätkanud jaekaupluste ehitusega, olles 2022. majandusaasta lõpuks avanud kokku 11 kauplust. Majandustegevuse algusest (alates 2016) on ettevõte teinud investeeringuid pikaajalistesse varadesse 111 060 878 euro ulatuses (2021 seisuga : 85 971 798 eurot), mis teeb kokku 25 089 080 euro ulatuses investeeringuid 2022. majandusaasta jooksul. Keskmine töötajate arv kasvas 2022. majandusaasta lõpuks 740 töötajani (2021. majandusaasta seisuga: 281 keskmine töötajate arv).

Ettevõte alustas oma põhitegevust majandusaasta alguses, kuid tulenevalt käimasolevatest investeeringutest ja nendega seotud protsessidest moodustas 2022. majandusaasta kahjum 28 403 264 eurot ning ettevõte kavatseb kahjumi katta järgmiste aastate kasumi arvelt. Ettevõtte aruandeperioodi käive ulatus 136 561 233 euroni. Aruandeaastal 2023 on ettevõttel plaanis keskenduda ettevõtte põhitegevusele, ehk jaekaubandusele ning jätkata laienemistegevustega.

2022. aasta investeeringute finantseerimiseks suurendas ettevõtte osanik CE-Beteiligungs-GmbH ettevõtteosakapitali 40 000 000 euro võrra.

Ettevõtte sotsiaalne vastutus ja muud tegevused

Ettevõte jätkas jätkusuutlikul kursil ning viis majandusaasta jooksul ellu mitmeid projekte. Alustati koostööd SOS Lastekülaga ning Lidli toel asutati uued stipendiumid organisatsiooni õppuritele haridustee jätkamiseks.

Tõstmaks kliimamuutuste alast teadlikkust ning innustamaks kliente tegema keskkonnasäästlikumaid valikuid osales ettevõte ülemaailmses algatuses – Maa tund (Earth Hour) ning töötas välja kauplusesisesed kujunduselemendid, mis teavitavad kliente energiasäästmise tegevustest. Ettevõtte kauplustes kasutatakse 100% taastuvatest ressurssidest saadavat rohelist energiat. Kõik Lidli kauplused Eestis vastavad rahvusvahelise EDGE sertifikaadi nõuetele ning ettevõte jätkab tööd selles suunas. Esimese jaekaubandusettevõttena Eestis said Lidli kauplused ISO 50001:2018 sertifikaadi, mis tunnustab tõhusat energiakasutust ja pidevat energiasäästukäitumist.

Edendades elurikkuse säilimist, hakkas Lidl Eesti alates 2022. aasta juulist Tallinna loomaaia lumeleopardi vaderiks, aidates kaasa selle liigi säilimisele. Samuti alustati mitmete loodusharidusalaste koostööprojektidega.

Ettevõte alustas annetamist Toidupangale ja osales aktiivselt toidukogumiskampaaniates. Jõulude ajal tegeles ettevõte Eesti

Lasterikaste Perede Liidu heategevusprojektidega ning annetas abivajavatele peredele sadu pakke.

Tunnustusena ettevõtte personalivaldkonna tööle sai Lidl Eesti majandusaastal maineka rahvusvahelise Top Employer sertifikaadi. Nii

Tallinna linn kui ka Narva linn tunnustasid ettevõtet “Aasta töökohtade looja” auhinnaga. Ettevõtte saavutustele lisandusid 2 auhinda silmapaistval Kuldmuna konkursil – Kuldmuna korporatiivkommunikatsiooni eest ja Hõbemuna avamiskampaania kommunikatsiooni eest.

Riskid / Sündmused pärast aruandekuupäeva

Ukraina kriisil on majandusele kaugeleulatuvad tagajärjed, eriti arvestades energia- ja toorainehindade tõusuga, mis soodustavad inflatsiooni ja aeglustavad majanduskasvu. Ettevõtte hinnapositsioneering odavpoe sektoris koos garanteeritud toodete kvaliteediga võimaldab hankida pikaajalisi kliente.

Lidl jälgib kiiresti muutuvat majandusolukorda ning selle otseseid mõjusid ettevõttele analüüsitakse regulaarselt. Lidl Eesti leiab, et ettevõte protsessidele olulist mõju pole avaldatud. Pärast aruandekuupäeva ei ole toimunud olulisi sündmusi, mis mõjutaksid ettevõtte finantsseisundi hindamist 28. veebruari 2023 seisuga.

Olulisemad finantssuhtarvud: 1. Omakapitali puhasrentaablus – ROE (%) –29.72 (2021: –29.48) 2. Vara puhasrentaablus - ROA (%) –22.56 (2021: –25.77) 3. Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 0.681 (2021: 1.035)

Finantssuhtarvude arvutamise metoodika:

Omakapitali puhasrentaablus – ROE (%) = puhaskasum / omakapital x 100

Vara puhasrentaablus – ROA (%) = puhaskasum / varad x 100

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja = käibevara / lühiajalised kohustused

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

LIDL EESTI OÜ palkab töötajaid juurde

Saksamaalt pärit odavpoekett Lidl otsib Eestis esimesi töötajaid, selgub CV Online´i sirvides. Juurde palgatakse muuhulgas ostujuht, kinnisvaraspetsialist ning
ssb.ee
Saksamaalt pärit odavpoekett Lidl otsib Eestis esimesi töötajaid, selgub CV Online´i sirvides. Juurde palgatakse muuhulgas ostujuht, kinnisvaraspetsialist ning raamatupidamise spetsialist. Kuigi kauplustekett pole veel Eestis tööle hakanud, on seal juba ametis 22 inimest, selgub ettevõtte maksudeklaratsioonidest. Nende eest on selle aasta III kvartalis tööjõumaksudena välja käidud 76 880 eurot, see tähendab, et keskmine palk ettevõtes oli Eesti keskmisest pea 800 euro võrra suurem. Tänavu on ettevõte  värbamisega vägagi hoos olnud, sest veel aasta alguses oli palgalisi ainult 6. LIDL

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.