DIAWAY OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 515 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommente

DIAWAY OÜ hetkeolukord

Juba 515 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Ettevõtluse ja keskkonna ülevaade 2022 aastat iseloomustas tugev volatiilsus turul ja kaudsed Ukraina sõja mõjud.

Aastane tulu vähenes mitmete tegurite kombinatsiooni tõttu: (cid:127) Makromajanduslikud tegurid, nagu inflatsioon ja majanduskriisi algus. Need tegurid tekitasid rasked tagajärjed klientide plaanidele ja 2022.

aasta eelarvele ning tekitasid endaga kasvuriski.

(cid:127) Suur hulk kliente ostis IT-seadmeid eelmises perioodis ettevalmistuseks seoses tarnetingimuste puudujääkide ja Covid-ga seotud ebakindlusest.

(cid:127) Madal klientidebaasi diversifikatsioon ei võimaldanud tulu stabiilselt saavutada.

Vanad negatiivsed tegurid jätkusid. Näiteks kiipide puudus mõjutab võrguriistvara tarnetingimusi. Üldiselt paraneb komponentide tarnetingimuste olukord. Brutomarginaali protsendi vähenemine oli tingitud fikseeritud kuludest ja oluliselt madalamast tulust.

Olulised ärimuutused ja äriareng

Ettevõtte emaettevõte asutas tarkvarafirma Leil Storage OÜ. Antud firma annab Diaway OÜ äritegevusele suurt majanduslikku tõuget. Üks osa ärimudelis on see, et Diaway pakub Leil Storage tooteid oma tootevalikus. Ja teine on see, et Diaway OÜ müüb kogu riistvarakomplekti Leil

Storage klientidele. Oodatavasti mõjutab Leil Storage OÜ Diaway OÜ äritegevust olulisel määral 1,5-2 aasta jooksul.

Pikaajaliselt ootame mõlema ettevõtte tulu ja marginaalide taseme tõusu, mis ületavad varasemaid parimaid tulemusi (2021). Kuigi Diaway OÜ majanduslik taastumine võtab aega paar aastat.

Väljavaade aastaks 2023

Ettevõte plaanib laiendada oma klientide baasi ja pakkuda rohkem väärtust loovaid seadmetega seotud teenuseid, nagu rent. Fookus teenusepakkujate ja tarkvarafirmade peale jääb samaks.

Diaway plaanib tugevalt rõhutada rohelist lähenemist uutele riistvara toodetele oma portfoolios, võttes arvesse Euroopa Liidus valitsevat energiakriisi. Nii uutele kui ka olemasolevatele klientidele plaanib ettevõtte pakkuda uusi ja innovaatilisi lahendusi.

Pikaajaline eesmärk on lisada varuandmetehoiuteenust ettevõtte tootevalikusse. Antud otsus on motiveeritud ettevõte kogutud riistvarainfrastruktuuri teadmistel ja tarnitud innovaatiliste seadmete kogemusel andmemajutamise turul.

Muu info

Ettevõtte majandustegevus on sõltuv majanduses valitsevast investeerimise tsüklilisusest. Ettevõtte kulud ja tulud on tugevalt mõjutatud USD valuutakursi muutustust, kuid ei kasuta oma äritegevuses valuutakursside maandamiseks mõeldud finantsinstrumente, vaid valuutakursside maandamiseks on kauba müügid ja ostud samas valuutas. Sellega maandatakse suurem valuutakursi muutustega seotud risk. Aksepteeritud valuutariskist tulenevad tulud ja kulud on avalikustatud raamatupidamise aastaaruandes. Laenude puudumise tõttu ei ole äritegevus otseselt mõjutatud laenuintresside muutustest. Ettevõtte keskkonna mõju on seotud eelkõige efektiivsete ja säästlike seadmete müügiga oma klientidele.

Lokaalsed sotsiaalseid mõjud on vähesel määra tunda läbi väikeses, ent motoveeritud, meeskonnas. Suurem sotsiaalne mõju kujuneb ettevõtte klientide poolt pakutavatest teenustes üle maailma.

Olulisemad finantssuhtarvud:

Näitaja Valem 2022 2021

Netokasumi marginal Netokasum/müügitulu 5% 11%

Lühiajaliste kohustiste Käibevarad/Lühiajalised 38,3 3,1 kattekordaja kohustised

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.