FALCADO CORPORATION OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 200 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,0 punktiga aga kommenteerit

FALCADO CORPORATION OÜ hetkeolukord

Juba 200 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Falcado corporation OÜ asutati 2017.a. aprillis. 2018.a. novembris soetas Falcado corporation OÜ 100% osaluse Horvaatia ettevõttes GLOBUS

EXCLUSIVE d.o.o., soetuse maksumus on 980 000 EUR ja suurendas osa kuni 2 356 869 EUR. 2019.a soetas Falcado corporation OÜ 100% osaluse Horvaatia ettevõttes Sretna Kombinacija d.o.o., soetuse maksumus on 283 995 EUR.

Ettevõtte üks peamisi eesmärke on välja töötada IT-tooted, mis suudaksid turul edukalt konkureerida. Selleks peab arendama tugeva

IT-spetsialistide meeskonna, kes on IT-alal hästi kvalifitseeritud. Selline meeskond on ehitatud ja alustas tegevust 2020. aasta teisel poolel.

Teine suund, kus Falcado Corporation OÜ tütarettevõtete kaudu oma tegevust arendab, on hasartmänguäri, nimelt kasiinoäri, mille omandas

Globus Exclusive, ja aktiivsed mänguautomaadid, mis on Falcado Corporation OÜ teise tütarettevõtte - Sretna kombinacija doo. See ettevõte osteti 2019. aasta lõpus, et Horvaatias laiendada turuosa.

Falcado Corporation OÜ (edaspidi Konsolideemisgrupp) 2022. a. konsolideeritud raamatupidamise aastaaruanne on koostatud lähtuvalt Eesti finantsaruandluse standardist. Emaettevõte on väikeettevõte, aga koos tütarettevõtetega moodustab keskmise konsolideerimisgrupi.

Tulud, kulud ja kasum 2022. aastal kandis Konsolideemisgrupp puhaskahjumit 1 190 748 eurot, seisuga 31. detsember 2022 Konsoliderimisgrupi kohustused ületasid kogu varasid 2 933 159 eurot võrra. Need sündmused ja muud tingimused viitavad olulise ebakindluse olemasolule mis võib tekitada märkimisväärset kahtlust Konsoliderimisgrupi suutlikkuses jätkata jätkuvalt tegutsevana.

Sellest hoolimata, koostas juhatus majandusaasta aruande tegevuse jätkuvuse põhimõttest. Koos omanikuga, kes vastutab ettevõtte juhtimise eest, valmistas juhatus ette analüüsi ettevõtte olukorrast ja äri järjepidevuse tagamise võimalustest.

Peamised finantssuhtarvud

Finantssuhtarvud 2022 2021

Müügitulu (EUR) 2 902 908 3 312 443

Tulu kasv -12% 122%

Ärikasum (EUR) -1 190 748 - 988 890

Puhaskasum (EUR) -1 096 861 - 953 016

Lühiajaliste kohustuste 0,26 0,30 kattekordaja

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid: n Käibe kasv (%) = (müügitulu 2022 – müügitulu 2021)/ müügitulu 2021 * 100 n Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) = käibevara/lühiajalised kohustused

Investeeringud

Falcado corporation OÜ on oma kasvuteel ja see nõuab investeeringuid, nii et 2019. aastal oli ettevõtte arendamise ja toimimise toetamiseks kaasatud laene. Need laenud võeti mitmelt äripartnerilt intressimääraga 2-4,5% aastas ja nende tagasimaksetähtaeg on 3-5 aastat.

Personal 2022. aastal moodustasid ettevõtte tööjõukulud 1,2 mln eurot, kasvades aastaga +26%.

Eesmärgid järgmiseks majandusaastaks

Konsoliderimisgrupi põhieesmärgiks järgmisel majandusaastal on firma turupositsiooni säilitamine ja kindlustamine jahenenud majanduskeskkonnas. Juhtkonna üheks prioriteediks on jätkuvalt tootmise efektiivsuse suurendamine läbi tootmisprotsessi optimiseerimise ja töötajate koolitamise.

Tegevuse jätkuvus

Konsoliderimisgrupi põhieesmärgiks järgmisel majandusaastal on firma turupositsiooni säilitamine ja kindlustamine jahenenud majanduskeskkonnas. Juhtkonna üheks prioriteediks on jätkuvalt tootmise efektiivsuse suurendamine läbi tootmisprotsessi optimiseerimise ja töötajate koolitamise.

COVID19 mõjutas oluliselt ettevõtte kasumlikkust. Ennenägematud asjaolud, mis viisid 2020. aasta algusest kuni suurema osani 2022. aastast range isolatsioonini, tõid kaasa äritegevuse peatamised ja ettevõtte ajutised sulgemised ning tulemusena klientide kaotuse. Kuigi kõik püsitegevusega seotud kulud, sealhulgas töötajate palgad, üür ja kommunaalkulud, säilisid, ei suurenenud hasartmängude ja restoranide tulud piisavalt, et neid kulusid katta. COVID19 mõju on halvendanud ärikasvu ja moonutanud kasumlikkuse näitajaid, mida juhtkond algse äriplaani alusel eeldas.

Vaatamata COVID19 negatiivsele mõjule on juhtkond paika pannud rahavoogude plaani ja loodab, et äri saab olema juba aastateks 2025–2027 kasumlik. Tegelikust kasusaajast omanik kinnitab kohustust teha täiendavaid kapitalisüste, et toetada ettevõtte kasvu ning tagada kontsernile tegutsemiseks ja kasvamiseks piisavalt rahalisi vahendeid. Juhtkond usub Konsoliderimisgrupi võimesse äritegevusega ka lähitulevikus jätkata

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.