A.U.S PARTNERS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Inspiratsioon ettevõtjaks saamiseksKohvik Õige Koht sai alguse aastal 2017 soovist luua midagi erilist ja panustada kodukandi arengusse. Endine vallavanem Urmas

PERSOON ⟩ Urmas ja Annely Soosalu - Lugu sellest, kuidas tee tagasi kodukanti lõi just Õige Koha

Inspiratsioon ettevõtjaks saamiseks

Kohvik Õige Koht sai alguse aastal 2017 soovist luua midagi erilist ja panustada kodukandi arengusse. Endine vallavanem Urmas otsustas koos abikaasa Annelyga naasta pealinnast kodukanti - Peipsi järve äärde, ideega asutada pereettevõte ja avada kohvik, mis lisaks suurepärasele toidule pakuks ka elavat muusikat. Algselt prooviti kätt majutusega, kuid paraku puhusid tuuled ettevõtliku paari siiski kohvikuni.

Kuna Urmase üheks suurimaks kireks on alati olnud pillimäng ja laulmine, siis oli aga lahendus kohe koduhoovist võtta. Nagu Urmas ise kommenteerib:

“Mulle meeldib kokata, laulda, pilli mängida ja inimestega suhelda – seega tuleb ainult alustada ja luua koht, kus saame pakkuda ka lõunasöögi kõrvale muusikalist elamust ning kus inimesed tunnevad ennast hästi ja on alati oodatud. Nii saigi alguse kohvik Õige Koht.

Kohvik asub kaunis kohas, kus avanes võimalus rajada unistuste kodu ja ettevõte. Urmase, Annely ja kõigi Peipsiäärsete elanike õnneks oli tollal müügis just sobiv maja - kahekorruseline ja otse Peipsi järve ääres pakkus paarile võimaluse luua kodu teisele ja kohviku esimesele korrusele, põimides eraelu ja kohviku melu.

Suurimad väljakutsed ja lahendused

Kohvik Õige Koht seisab silmitsi hooajalise tegevuse väljakutsetega - kohvik näeb suuremat külastust suveperioodil. Sellegas seoses on ette tulnud probleeme tööjõu leidmisega. Kuigi probleemi ei osatud ette näha, ei ole see ei Urmast ega Annelyt rööbastelt löönud - abi on leitud nii tööampsudest kui ka perekonna toetuse näol. Ise panustavad Urmas ja Annely endast 120%, ohverdades sellega küll mõningad unetunnid, kuid hoides nii elus oma unistust ning väärtustatud toidukohta. Annely vaatab olukorda siiski pigem väljakutse, kui probleemina:

“Ettevõtluse ilu peitub selles, et ükski päev ei sarnane teisega ja kõiki töid ettevõttes tuleb osata endal teha - koristajast kuni raamatupidamiseni. Enda ettevõte on õpetanud ajaplaneerimist, fokusseerimist ja tugevdanud veelgi suhtumist “Kõik on võimalik!" ” 

Isiklikud väärtused ettevõtte juhtimisel

Urmas ja Annely hoiavad väärtustest kõrgel head klienditeenindust ja kodumaist toitu. Viimane valmib ainult kohalikust Peipsiäärsest toorainest ning enda aiast pärit maitseainetega, loomulikult käsitöö ja armastusega. Maitsvad toidud on siiani pannud naeratama iga kui viimse külastaja, kes on kohvikus Õige Koht mõne ampsu teinud, mistõttu ei oska kohvikuomanikud isegi uskuda, et Eestis “virisevaid” kliente leidub - sest kõigi seitsme hooaja peale kokku pole ei Urmas ega Annely ühte sellist oma kohvikus veel kohanud. See on põhjus, miks nii kliendid kui ka omanikud üksteist nii hindavad - vastastikune hoidmine. Paar meenutab südamlikumaid kliente sõnadega: “Meie külastajad on lojaalsed, tulevad meile külla igalt poolt üle Eesti ja sageli on neil kaasas ka kingitused. Viimane suurim üllatus oli luuletus meie kohvikule ühelt külastajalt, mis tegi südame eriti soojaks.

Kõige märgilisemad saavutused

Paar peab oma kõige suuremaks saavutuseks esimese kahe aasta üle elamist - tegu oli kõige kliendivaesemate aastatega. Täna on jõutud sinnani, et väärtustatakse igat klienti, kes kohvikusse astub. Eriti oluline on, et kliendid lahkuks täis kõhu ja hea tujuga - selle saab paar ka iga õhtu saavutatuks lugeda! Urmas ja Annely leiavad, et kõige olulisem ettevõtte juures külalistega suhtlemine ja nende tegemiste vastu huvi tundmine, et iga inimese hinge jääks tunne, et ta sõi just Õiges Kohas ja on sinna alati ka tagasi oodatud.

Tulevikuplaanid ja Visioonid

Urmas ja Annely unistavad sellest, et tulevikus avaneb neil võimalus panustada rohkem mitmekesisusesse ja luua üle tee väike rannaala. See oleks koht, kus inimesed saaksid nautida Peipsi järve idüllilist ilu ning veeta meeldejäävaid hetki nende väikeses külakeses.  Rannaala arendamine poleks mitte ainult järgmine samm ettevõtluses, vaid ka võimalus luua sõbralik ja kutsuv keskkond, mis tõmbaks ligi nii kohalikke elanikke kui ka kaugemalt saabuvaid külastajaid. 

Selles uues etapis ei soovi Urmas ja Annely mitte ainult pakkuda suurepärast toitlustust, vaid ka luua kogukonnale väärtust lisav koht, kus kõik tunnevad end tervitatuna ja kus suverõõmud kestavad kauem kui vaid üks külastus.

Urmas ja Annely pole mitte ainult kohviku Õige Koht asutajad, vaid ka elav näide sellest, kuidas kirg, pühendumine ja kodukandiga seotud visioon võivad muuta väikese ettevõtte suureks kogukonnale oluliseks keskuseks. Nende panus ettevõtlusse on märkimisväärne, kuna lisaks maitsvatele roogadele ja hubasele Õige Koht kohvikule, on nad loonud tulevikunägemuse, kus suverõõmud laienevad kaugemale kohviku seintest.

Inspiratsiooniks kogukonnale pole Urmas ja Annely mitte ainult oma ärilise eduga, vaid ka oma võimega ühendada kirega muusika, kodumaine toit ja kohalik kogukond. Nende looja-ettevõtja roll ei piirdu vaid ärimaailmaga, vaid hõlmab ka kultuurilist ja sotsiaalset panust, muutes nad tõeliselt inspireerivaks paariks, kes on suutnud muuta oma unistused ja kodukandiga seotud visioonid elavaks reaalsuseks.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

A.U.S PARTNERS OÜ tegevusaruanne 2022

Osaühing A.U,S. Partners alustas oma tegevust 2017 aastal Ettevõtte tegeleb toitlustamisega.. .2023 aastal loodab ettevõte panustada jätkuvavalt investeeringute
ssb.ee
Osaühing A.U,S. Partners alustas oma tegevust 2017 aastal Ettevõtte tegeleb toitlustamisega.. .2023 aastal loodab ettevõte panustada jätkuvavalt investeeringutega põhivarasse , mille tulemusena veelgi hoogustada äritegevust

Grupitoitlustuse teenused: muudame teie üritused meeldejäävaks

Kui tegemist on ürituse korraldamisega, olgu see siis ettevõtte koosolek, pulm või vabaaja koosviibimine, on pakutav toit ürituse oluline osa. Grupitoitlustuse
ssb.ee
Kui tegemist on ürituse korraldamisega, olgu see siis ettevõtte koosolek, pulm või vabaaja koosviibimine, on pakutav toit ürituse oluline osa. Grupitoitlustuse teenused on loodud selleks, et võtta ära stress toidu planeerimisest ja ettevalmistamisest, võimaldades teil keskenduda ürituse teistele olulistele aspektidele. Kvaliteetse toitlustuse tähtsus teie üritustel Esimene mulje on ülioluline ja ürituse toitlustus on tihti esimene maitse, mida külalised saavad. Kvaliteetne toitlustusteenus tagab, et teie üritus jääb meelde õigetel põhjustel. Arvestades erinevaid toitumiseelistusi ja

5 põhjust, miks valida oma järgmiseks väljasõiduks kohvik live-muusikaga

Kui plaanite oma järgmist väljasõitu, olgu see siis vabaaja kohtumine sõpradega või eriline tähistamine, võib valitud koht kogemust oluliselt rikastada. Kohvik,
ssb.ee
Kui plaanite oma järgmist väljasõitu, olgu see siis vabaaja kohtumine sõpradega või eriline tähistamine, võib valitud koht kogemust oluliselt rikastada. Kohvik, kus mängitakse live-muusikat, pakub ainulaadset meeleliste naudingute kombinatsiooni, mis võib teie kogunemise tõsta tavalisest erakordseks. Siin on viis veenvat põhjust, miks valida oma järgmiseks väljasõiduks kohvik live-muusikaga. 1. Tõhustatud õhkkond ja atmosfäär Live-muusikal on võime ruumi muuta, täites selle energiaga ja elavusega. Õige meloodia võib luua meeleolu, olgu selleks siis elav rütm, mis ergutab rahvast või pehme

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.