DHL LOGISTICS ESTONIA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 2714 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 24 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja kommen

DHL LOGISTICS ESTONIA OÜ hetkeolukord

Juba 2714 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 24 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja kommenteeritud 88 korda.

Tegevusaruanne 2022

SISSEJUHATUS

DHL Logistics Estonia OÜ põhitegevusalad on rahvusvaheliste kaubavedude ekspedeerimine ja logistika.

DHL Logistics Estonia OÜ kuulub globaalsesse kontserni Deutsche Post DHL Group, mis on noteeritud Frankfurti börsil ja kus töötab rohkem kui 600000 töötajat ,220 riigis ja territooriumil.

Ettevõte jaguneb kaheks äriüksuseks- DHL Freight ja DHL Global Forwarding . DHL Freight ekspedeerib maantee- ja raudteevedusid ning pakub lao- ja tolliteenust ning DHL Global

Forwarding tegeleb lennu- ja merevedude ekspedeerimisega.

2022. AASTA OLULISEMAD SÜNDMUSED JA TEGEVUSED

DHL Logistics Estonia OÜ 2022. aasta käive oli 69,0 m eurot ning aasta ärikasum majandustegevusest oli 1,99 m eurot.

DHL Freight äriüksuse käive oli 35,3m eurot ja DHL Global Forwarding äriüksuse käive 33,7 m eurot .

2022. aasta oli DHL Logistics Estonia OÜ-le muutlik aasta. Aasta alguses olid veel Covid 19 pandeemia mõjud ja aastat tervikuna mõjutas veebruaris alanud Ukraina sõda .

Lennu-ja merevedudes oli aasta esimesel poolel tunda globaalset tarneahelate probleeme ja hinnad olid jätkuvalt 2-3 korda kallimad võrreldes pandeemia eelse ajaga ,samuti jätkuv kapatsiteedi puudus.

Kütusehinnad püsisid kõrged ja olid pidevas muutumises. Jätkuvalt kasutati rohkem kaubalennukeid, aasta II pooles hakkas reisilendude olukord paranema ja kauba saatmine reisilennukitega tasapisi aktiviseeruma. Sellega seoses, lennutranspordi tarneajad mõnevõrra lühenesid. Merevedudel konteinerite saadavus paranes , aasta II poolest hakkasid merehinnad tasapisi langema. Seoses Ukraina sõjaga raudtee veod Aasia suunalt katkesid , mis suurendas merevedude osakaalu.

Lennu-ja merevedude käibekasv oli mõjutatud hindade tõusust ja kõrgel tasemel püsimisest, samuti paari suurema korporatiivse võtmekliendi mahtude suurenemisest.

Maanteevedudes suurim mõjutaja oli kõrge kütusehind ja kütuselisa tuli iganädalaselt korrigeerida lisaks mõjutas ka kevadel jõustunud Euroopa mobiilsuspaketi jõustumine ,mis tõstis nii kulusid kui ka hindu.

Alates 1.Märtsist katkesid kõik Ida suunalised maantee kui ka raudteeveod ,samuti igasugune idasuunaline transiitliiklus . Küll aga suvest taastusid piiratud mahus raudteeveod Eestist läbi

Venemaa Kazhastani ja Uzbekistani aga ainult DHL-i Export Control tsentraalse järelevalve all.

Üldine käibekasv oli mõjutatud hindade tõusust.

Ukraina sõja mõjul tõusid oluliselt ka energiahinnad (elekter & gaas ) ,mis tõstsid oluliselt püsikulude osakaalu , samuti tõusid tööjõukulud.

Kokkuvõttes võib öelda ,et 2022 aasta oli DHL Logistics Estonia OÜ-le edukas.

2022 aastal juurutati ja võeti kasutusse Freight üksuses korporatiivne veokorralduse programm

EVO (TMS) , mis on osa digitaalsest Evolution4You programmist ja lisaks võeti ka kasutusse korporatiivne äriüksuste ülene müügiprogramm Sales360.

2023 jätkatakse investeeringut IT lahenduste uuendusse. Esimese poolaasta lõpus on plaanis vahetada välja raamatupidamiseprogrammi (ERP) . Lisaks kolmandas kvartalis laoprogrammi (WMS).

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.