MP 31 OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 389 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,3 punktiga aga komment

MP 31 OÜ hetkeolukord

Juba 389 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

MP 31 OÜ põhitegevus on kinnisvaraarendus.

Ettevõttele kuulub kinnistu Tallinnas aadressil Mäepealse tn 31. Nõmmesalu Kodu arenduse raames ehitatakse kinnistule 6- korruseline elu- ja ärihoone 86 korteriomandiga. 2021. aasta sügisel alustati kortermaja ehitusega ning ehitus valmib 2023. aasta II kvartalis.

Arendust finantseerivad omanikud OÜ Oma Grupp ja Investeeringute Hoolduse OÜ (mõlema partneri osalus 50%), lisaks on ehituse finantseerimiseks kaasatud 2022. aastal LHV pank.

2022. aasta alguses Venemaa alustatud sõda Ukrainas on toonud kaasa uue geopoliitilise olukorra, mille majanduslikud ja sotsiaalsed mõjud on ulatuslikud ja pikaajalised. Kujunenud olukorras oli aruandeaastal turul mitmeid tõrkeid, mis avaldasid mõju ehituse sisendhindadele kui ka kinnisvara müügihinnale. 2022. aasta teises pooles hoogustunud inflatsioon ja Euribori järsk tõus on kinnisvaraturul tekitanud ostjates ebakindluse, millest tulenevalt pikenevad ka korterite müügiperioodid. Ettevõte proovib leida keerulisel perioodil paindlikkuse ja kiire reageerimisega olukordadele erinevaid lahendusi, et minimeerida finantsmõju projektile.

2022. aastal töötasu makstud ei ole, müügi ja muu tegevuse korraldamiseks vajalikud teenused on sisse ostetud.

MP 31 OÜ omakapital seisuga 31.12.2022 on negatiivne summas 463 098 eurot. Antud asjaolu on tingitud olukorrast, kus korteriomandite müügitulu kajastatakse hetkel kui on toimunud korteri omandiõiguse üleminek müüjalt ostjale, kuid kulud tekivad kogu arendusperioodi jooksul.

Müügist tekkiv tulu kajastatakse aastal 2023, asjaõiguslepingute sõlmimisel ettevõtte omakapital taastub ja vastab edaspidi Äriseadustiku nõuetele.

MP 31 OÜ peamised finantssuhtarvud: 2022 2021

Ärikasumi marginaal (%) -216,7 -

Puhaskasumi marginaal (%) -1279,5 -

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja 0,95 3,59

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Ärikasumi marginaal (%) = ärikasum (-kahjum) / müügitulu * 100

Puhaskasumi marginaal (%) = puhaskasum (-kahjum) / müügitulu * 100

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja = käibevarad / lühiajalised kohustised

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.