KAUEM KODUS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
„Eestis kiputakse liialt kergelt abivajavaid inimesi hooldekodusse paigutama – ehkki oma kodus oleks neil palju parem elada,” mõtiskleb Kauem Kodus OÜ juht Mari

Oma kodus elamine teeb õnnelikumaks

„Eestis kiputakse liialt kergelt abivajavaid inimesi hooldekodusse paigutama – ehkki oma kodus oleks neil palju parem elada,” mõtiskleb Kauem Kodus OÜ juht Marika Suominen.


Pärast 23 Soomes elatud aastat naasis Marika Suominen koju Eestisse. Tegelikult oli ta seda kavandanud aastaid, kuid polnud päris kindel, mida ta Eestis tegema hakkaks. Selgus saabus koduhooldustöötajana tegutsedes – just see on töö, mida ta tahaks ka kodumaal teha. Tegu on väärikat missiooni kandva ametiga, sest see võimaldab korraldada inimestele väärika vananemise nende enda kodus.
Nii sündis ka ettevõtte nimi – Kauem Kodus. Marika sõnul on see täpselt see, mida enamik vanemaealisi inimesi soovib.


„Hooldekodus on kõik võõras – inimesed, ruumid ja lõhnad. Hooldaja käib igaühe juures umbes kolm korda päevas, tuues süüa ja ravimeid ning valvates, et ruum puhas oleks. Ent sellist hooldust on kerge pakkuda ka vanainimese enda kodus, kus tal on märksa mõnusam ja turvalisem olla.”
Marika Suominen märgib, et tegelikult ei pruugi teenust vajada üldse mitte ainult vanainimesed. „Igas vanuses inimesel võib ju juhtuda, et ta vajab veidi kõrvalist abi näiteks haiglast tuleku järgsetel nädalatel. Ning kui lähedasi parajasti ei ole või neid ei soovita appi kutsuda, siis on võimalik tellida neutraalne professionaal.”


Kauem Kodus teenuse tunnihind algab 15 eurost ning Marika ütleb, et tunni aja sisse mahub tegelikult väga palju: „Näiteks hommikul jõuan ma tunni jooksul aidata inimesel end pesta, kuivatada ja kreemitada, valmistada hommikusöögi, anda ravimid, pesta söögi järel nõud ning hoolitseda, et meist jääks maha normaalses korras köök,” selgitab ta. Ning lisab kohe, et ainult koristusteenust pole temalt mõtet tellida, selleks on oma ala professionaalid. Samuti ei konkureeri ta kohalike omavalitsuste koduhooldustöötajatega, pigem täiendab nende poolt pakutavat.

Võimas professionaalne pagas
23 aastat teisel pool lahte andsid Marika Suominenile arvestatava hariduse ja töökogemuse.
„Lõpetasin Soomes aastal 2005 meditsiinikooli praktilise õenduse erialal, õpingud kestsid 2,5 aastat. Lisaks omandasin samas koolis psühhiaatrilise abi erialase kvalifikatsiooni, selleteemalised õpingud kestsid kaks aastat.
Olen töötanud meditsiinialal alates aastast 2005 Soomes, Harjavalla psühhiaatrilises haiglas viis aastat, Euras psüühiliselt haigete noorte hoolduskodus Jokilinna neli aastat, Eura vallas koduhoolduses kaks aastat – see töö oli suunatud psüühiliselt haigetele ja narkosõltuvuses olevatele klientidele. Espoo linnas tegelesin kolm ja pool aastat psüühiliste erivajadustega klientide ja sõltuvuses olevate klientide nõustamisega ning viimased pool aastat olin tööl Kauniaisten linnas koduhoolduses,” tutvustab Marika oma professionaalset pagasit. Just viimase töö juures hakkaski ta mõtlema, et kui ema teda Eestis vajab, võiks ta samalaadset tööd ju sünnimalagi teha.Eestisse naastes oli Marika aga üllatunud, et siin sedalaadi teenust praktiliselt polegi. Järelikult tuli enesele töökoht ise luua ning ettevõte registreerida. Praegu pakub Kauem Kodus OÜ teenust Tartumaal, kuid kuna sellise abi järele on vajadust mujalgi, plaanib Marika laieneda ning ka teistele hooldajatele tööd pakkuda hakata.

Inimliku suhtluse võlujõud
Oma ettevõttega alustamine langes Marika Suominenil tõeliselt ebamugavasse aega – viiruseohu tõttu kuulutati riigis välja eriolukord ning sellal oli kontaktset teenust pakkuda täiesti võimatu.
Ometi on värskel ettevõttel Kauem Kodus OÜ juba esimesed kliendid olemas ning kui Marika neist jutustab, aimub tema kirjeldustest, kui erinevad on vajadused, miks sellist teenust vaja läheb.
Ühe kliendi juures käib Marika 16 tundi nädalas, ühe juures aga mõned tunnid kuus. On hommikune klient, kes vajabki täpselt selliseid toiminguid, nagu eelpool kirjeldatud.
On klient, kes elab koos oma perega, kuid eelistab, et tema eest kantaks hoolt professionaalsete kätega. Marika sõbralikust hoolest saab vajadusel osa ka kliendi lemmikloom.
Marika on kogenud, et tihti on tema klientidel vajaka ka lihtsalt inimlikust suhtlusest. Selleks leiab tegus naine meeleldi aja sellal, kui ta einet valmistab või midagi muud praktilist teeb.
„Üks klient, kellel on mure liiga kõrge vererõhuga, ütles mulle, et minuga suhtlemine pidi olema parem kui vererõhuravim,” jagab Marika Suominen hingeläinud komplimenti.
„Kauem Kodus OÜ teenusele on iseloomulik reageerida kliendi soovidele ja vajadustele, lähtudes põhimõttest, et teenused on inimese mitte inimene teenuse jaoks,” arutleb Marika ning soovitab igaühel, kes kaalub oma lähedase ööpäevaringsesse hooldekodusse panemist, hoolikalt mõelda, kas ta ise tahaks seal olla või eelistaks hoopis sõbralikku külalist.

Tutvu teenusega

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Ettevõtte lugu

Olen  Marika Suominen, oman erialast haridust ja pikaajalist töökogemust.  Olen elanud 23 aastat Soomes, kus olen omandanud  praktilise õenduse eriala (lõpetanu
ssb.ee
Olen  Marika Suominen, oman erialast haridust ja pikaajalist töökogemust. Olen elanud 23 aastat Soomes, kus olen omandanud  praktilise õenduse eriala (lõpetanud 2005)  ja psühhiaatrilise abi erialase kvalifikatsiooni (lõpetanud 2011) ning lisaks osalenud aastate jooksul paljudel erialastel täiendkoolitustel. Nüüd olen tagasi Eestis ja tegutsen valdkonnas mis on südamelähedane ja mida  tunnen. KAUEM KODUS OÜ pakub teenuseid sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonnas. Ettevõte pakub hooldusabi nii eakatele kui ka kõrvalist abi vajavatele isikutele, kelle tervislik seisund ei võimalda iseseisvalt toime

Miks eelistada koduhooldust hooldekodule

Koduhooldus on teenus, mille eesmärk on tagada eakatele ja haigetele inimestele hooldus kodus. See on alternatiivne võimalus hooldekodu teenusele, kus inimesed
ssb.ee
Koduhooldus on teenus, mille eesmärk on tagada eakatele ja haigetele inimestele hooldus kodus. See on alternatiivne võimalus hooldekodu teenusele, kus inimesed saavad elada oma kodus ja saada samal ajal kvaliteetset hooldust. Üks peamisi põhjusi, miks inimesed eelistavad koduhooldust hooldekodule, on see, et see võimaldab neil jääda oma kodus ja elada iseseisvat elu. Kodu on koht, kus inimesed tunnevad end kõige mugavamalt ja turvalisemalt ning see on koht, kus neil on oma isiklikud asjad ja sõbrad. Kodus hooldamine võimaldab inimestel säilitada oma harjumuspärast eluviisi ning vältida

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.