PE HOLDING OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 404 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga aga kommenteerit

PE HOLDING OÜ hetkeolukord

Juba 404 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

PE Holding OÜ on asutatud 2020.a.

Ettevõtte põhitegevusalaks on taastuvenergia ja salvestuslahenduste arendamine ja rajamine. PE Holdingule kuuluvad läbi tütarettevõtete Maadi (Maadi Päike GP OÜ), Mõniste (Mõniste Päike GP OÜ), Kurtna (Kurtna Päike GP OÜ), Päraküla (Päraküla Päike GP OÜ), Biopuhasti (SUN 30

OÜ) ja Silla (Roodevälja Energia OÜ) päikeseelektrijaamad ning Tilvikai ja Berženai II tuulepargid Leedus (9sparnai, UAB). PE Holding OÜ omab kõikides tütarettevõtetes häälteenamust.

Aruandeperioodil alustati Silla päikeseelektrijaama ehitust. Elektrienergia tootmise algus Silla päikeseelektrijaamas on planeeritud 2023.

aastasse.

Aruandeperioodil otsustasid PE Holding OÜ osanikud kapitalistruktuuri korrastamise eesmärgil vähendada osaühingu osakapitali 207,511.- euro võrra tühistades PE Holding OÜ oma osa nimiväärtusega 207,511.- eurot. Osaühingu osakapitali vähendamise kanne registris tehti 3. veebruaril 2023.a.

28.10.2022.a. sõlmisid SUN 30 OÜ ühendava ühinguna ning SUN 31 OÜ, Sun 21 UÜ, Sun 22 UÜ, Sun 23 UÜ ja Sun 29 UÜ ühendatavate ühingutena ühinemislepingu. Ühinemisleping kiideti ettevõtete osanike poolt heaks detsembris 2022.a. ja vastav kanne registris tehti 6.

veebruaril 2023.a.

Kõik ettevõtte aastaaruande koostamise perioodil toimunud olulised sündmused kajastuvad raamatupidamise aastaaruandes.

Aruandekuupäeva järgselt jaanuaris 2023.a. omandas PE Holding OÜ 66,6% osaluse Leedu ettevõttes 9 sparnai, UAB.

Elektrienergia hinnad 2022.a. jooksul tõusid olulisel määral, mis suurendasid nii PE Holding OÜ kui üldisemalt elektrienergia tootjate müügitulusid kogu regioonis. 2023. aastal on elektrienergia hindades toimunud korrektsioon. Elektrienergia tootmine päikeseelektrijaamades toimub valdavalt suvekuudel. Samuti tehakse peamised päikeseelektrijaamade hooldustööd suvel.

Taastuvenergia toomise mõju keskkonnale on positiivne, kuna seeläbi väheneb fossiilkütuste kasutus elektrienergia tootmises.

Elektrienergia müük, saadud laenud ja sisseostetavad teenused on nomineeritud eurodes. Seega ei kaasne valuutakursi kõikumisest tulenevaid riske.

Eelolevate perioodide finantstulemuste kujunemisel saavad oluliseks eelkõige elektrienergia hinnad Nord Pool elektribörsi Eesti hinnapiirkonnas.

Samuti mõjutavad ettevõtet muutused baasintressimäärades, kuna saadud laenud on seotud Euriboriga.

PE Holding ei planeeri maksta osanikele dividende eesmärgiga suunata teenitud kasum ettevõtte arendusprojektidesse. Uurimis- ja arendusprojektide väljaminekuid 2023. aastasse planeeritud ei ole.

Päikeseelektrijaamades toodetud elektrienergiale maksab Elering AS elektrituruseaduses sätestatud taastuvenergia toetust.

.

Peamised finantssuhtarvud.

Emaettevõtja finantssuhtarvud:

Näitaja Arvestusmetoodika 2022 2021

Omakapitali puhaskasumi tootlus (ROE) puhaskasum / omakapital 7,25% 9,59%

Vara puhaskasumi tootlus (ROA) puhaskasum / vara 2,93% 3,50%

Lühiajalise võla kattekordaja käibevara / lühiajalised kohustused 1,57 1,40

Konsolideerimisgrupi finantssuhtarvud:

Näitaja Arvestusmetoodika 2022 2021

Omakapitali puhaskasumi tootlus (ROE) puhaskasum / omakapital 42,01% 8,52%

Vara puhaskasumi tootlus (ROA) puhaskasum / vara 21,82% 3,08%

Lühiajalise võla kattekordaja käibevara / lühiajalised kohustused 2,35 0,40

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.