MULGIOTT OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Viinapuud on aednikele ja viinamarjade armastajatele hinnatud taimed, mis pakuvad maitsvaid vilju ja kaunistavad aeda oma rohelise lehestiku ja võimsate viinapu

Kuidas ja millal lõigata viinapuid?

Viinapuud on aednikele ja viinamarjade armastajatele hinnatud taimed, mis pakuvad maitsvaid vilju ja kaunistavad aeda oma rohelise lehestiku ja võimsate viinapuudega. Kuid et saavutada tervislikke taimi ja rikkalikku saaki, on oluline teada, millal ja kuidas viinapuid lõigata. Õigeaegne ja korralik hooldus tagab taimede tugevuse, vormi ja viljakuse. Selles artiklis käsitleme viinapuude lõikamise põhimõtteid ja parimaid aegu selleks tegevuseks.

Viinapuude lõikamine on hädavajalik nende tervise ja saagi optimeerimiseks mitmel põhjusel:

  1. Kujundamine- viinapuid tuleb regulaarselt lõigata, et säilitada soovitud kuju ja suurus. See aitab vältida liigset kasvu ja tagada, et viinapuud ei muutuks liiga hõredaks või kaootiliseks.

  2. Õhuringlus- lõikamine võimaldab paremat õhuringlust taime sees, vähendades niiskuse kogunemist ja seeläbi haiguste levikut.

  3. Valguse juurdepääs- lõikamine aitab valgusel jõuda kõigile taime osadele, mis on oluline fotosünteesiks ja tervislikuks kasvuks.

  4. Saagikus- õigeaegne ja sobiv lõikamine aitab viinapuudel toota rohkem ja kvaliteetsemaid vilju.

Millal lõigata viinapuid?

Viinapuude lõikamise aeg sõltub nende tüübist ja kliimast. Üldiselt jagunevad viinapuud kaheks peamiseks kategooriaks: suvelõikavad ja talvelõikavad viinapuud.

Suvelõikavad viinapuud - lõigatakse tavaliselt hilissügisel, pärast saagi korjamist, kuid enne külma ilmaga saabumist. See aeg võimaldab taimel valmistuda talveks ja vältida külma kahjustusi. Suvelõikamine aitab ka vältida mahlavoolu suurenenud riski.

Talvelõikavad viinapuud - lõigatakse tavaliselt talve alguses, kui taim on puhkeolekus. See aeg võimaldab teil korrigeerida taimede kuju ja eemaldada kahjustatud või haiged oksad.

Viinapuude lõikamiseks on oluline jälgida ilmastikku ja taime seisundit. Kui on oodata külma ilmaga perioodi, võib olla mõistlik lõigata veidi varem, et vältida külmakahjustusi.

Kuidas lõigata viinapuid?

Viinapuude lõikamine nõuab õiget tehnikat ja vahendeid. Järgige neid samme, et teha seda õigesti:

  1. Valmistage ette õiged tööriistad- kasutage teravaid ja puhtaid oksakääre või saagi, et vältida taimede vigastamist ja haiguste levikut.

  2. Eemaldage surnud või haiged oksad- alustage lõikamist, eemaldades kõik surnud, haiged või vigastatud oksad. See aitab vältida haiguste levikut ja annab taimedele võimaluse keskenduda tervislikele osadele.

  3. Kujundage taime- lõigake ära üleliigsed või ristuvad oksad, et säilitada soovitud kuju ja õhuringlust.

  4. Kärpige kasvupunkti kohal- kui soovite, et taim hargneks, lõigake üle kasvupunkti, et julgustada uusi võrseid kasvama.

  5. Desinfitseerige tööriistad- pärast iga taime lõikamist desinfitseerige tööriistu alkoholi või lahja pleegitusega, et vältida haiguste levikut.

  6. Kaitse lõikekohti- kandke lõikekohtadele aiatõrjetarvikuid, et vältida haiguste sissetungi.

Viinapuude lõikamine võib tunduda alguses keeruline, kuid praktilise kogemusega saate sellega hakkama. Jälgige taimede seisundit ja lõikage õigel ajal, et tagada tervislikud ja viljakad viinapuud.

Soovitame pöörduda kohaliku aiandus- või põllumajanduseksperdi poole, et saada täpsemaid juhiseid konkreetse sordi lõikamise kohta.

Võta ühendust ning leiame sullegi sobiva nõuande!

al.riitsalu@gmail.com
mulgiott@gmail.com
+372 5692 3505

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Mida sisaldab vein ning millised on selle kasud tervisele?

Vein on meeldivaks naudinguks paljudele ning selle mõõdukas tarbimine võib kaasa tuua ka tervisega seotud eeliseid. Viimasel ajal tehtud uuringuid viitavad sell
ssb.ee
Vein on meeldivaks naudinguks paljudele ning selle mõõdukas tarbimine võib kaasa tuua ka tervisega seotud eeliseid. Viimasel ajal tehtud uuringuid viitavad sellele, et mõõdukas veinijoomine võib olla seotud sootuks südame-veresoonkonna haiguste riski vähenemisega. Kuid nagu paljude asjadega kehtib ka veiniga sama printsiip- tasakaal on võtmesõnaks. Allpool uurime, miks vein võib olla tervislik jook ja milliseid kasulikke aineid see sisaldab. Antioksüdandid nagu resveratrool ja polüfenoolid- vein sisaldab rohkelt antioksüdante, nagu resveratrool ja polüfenoolid. Need ühendid on tuntud oma

Millist sorti viinamarju saab Eestis kasvatada?

Eesti jahedas ja lühikese kasvuperioodiga kliimas võib viinamarjade kasvatamine olla väljakutsuv, kuid mitmete külmakindlate sortide tõttu on see siiski võimali
ssb.ee
Eesti jahedas ja lühikese kasvuperioodiga kliimas võib viinamarjade kasvatamine olla väljakutsuv, kuid mitmete külmakindlate sortide tõttu on see siiski võimalik. Eestis on viimastel aastatel viinamarjakasvatus hoogustunud, ja see pakub huvitavaid võimalusi koduaednikele ja väiketootjatele. Allpool tutvustame mõningaid viinamarjasorte, mida Eestis edukalt kasvatatakse. Rondo- Rondo on punane lauaveinide sort, mida Eestis armastatakse selle varase valmimise ja hea saagikuse tõttu. Marjad on mahlased ja maitsevad hästi ning selle sorti vein on populaarne kohalike veinimeistrite seas.

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.