ASTRONAUT ASSET MANAGEMENT AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 259 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommente

ASTRONAUT ASSET MANAGEMENT AS hetkeolukord

Juba 259 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Astronaut Asset Management AS on Finantsinspektsiooni tegevusloaga väikesemahuliste fondide valitseja, kes sai tegevusloa 2022 aastal.

Aastaaruande esitamise seisuga polnud Astronaut Asset Management AS enda planeeritavat sisulist äritegevust ehk fondide valitsemist alustanud, mistõttu puudusid ka esimesel majandusaastal olulised tulud või kulud. Ettevõte teenis puhaskasumi 5227 eurot. Planeeritud on alustada sisulise äritegevusega 2023. aasta jooksul.

Peamised finantssuhtarvud Astronaut Asset Management AS-i käesoleva aruandeperioodi kohta on järgnevad:

Keskmine omakapitali tootlikkus (puhaskasum / aruandeperioodi keskmine omakapital) oli 9.9%.

Omakapitali määr bilansis 100%.

Töötajaid 2022. majandusaastal polnud ning juhatuse ega nõukogu liikmetele tasu ei makstud.

Plaanitavat äritegevus mõjutab negatiivselt käimasolev sõda Ukrainas, kuna langetab investorite soovi investeerida Baltikumi regiooni. Samuti mõjutavad kiirelt tõusvad intressimäärad ja jätkuvalt kõrge inflatsioon plaanitavat äritegevust negatiivselt, kuna kõrgetel intressimääradel on negatiivne mõju paljudele varaklassidele ning kiirelt liikuvad intressimäärad on tekitanud kõrget ebakindlust makromajanduse väljavaadete osas.

Astronaut Asset Management AS plaanitav äritegevus ei ole hooajaline, kuid on tsükliline, kuna kasvuperioodidel on tavaliselt investorid optimistlikumad tegema investeeringuid fondidesse ning langusperioodidel nende huvi teha täiendavaid investeeringuid tihti langeb. Samuti on fondide varade hinnad sageli teatavas korrelatsioonis muude varaklassidega, mis omakorda sõltuvad majandustsüklitest.

Astronaut Asset Management AS-il puudub veel sisuline äritegevus, mistõttu puuduvad ka olulised keskkonna- ja sotsiaalsed mõjud.

Astronaut Asset Management AS-il puudus esimesel majandusaastal vajadus kasutada finantsinstrumente riskide maandamiseks ning ettevõte ei plaani bilansis hoida nii riskantseid varasid, mis vajaksid riskimaandusinstrumente. Ettevõte investeerib oma likviidseid varasid vaid valikuliselt intressi tootvatesse varadesse, võttes väga madalat krediidiriski. Juhul, kui tekibki olukord, et krediidirisk realiseerub, siis on Astronaut Asset

Management AS-i emaettevõte Astronaut Capital OÜ valmis tagama piisavad vahendid omakapitali või laenude näol, et säilitada vajalik omakapital ja likviidsus.

Käesolev majandusaasta aruanne on koostatud koos vandeaudiitori aruandega, mis on selle aruande lahutamatu osa. Astronaut Asset

Management AS-i auditeerib PricewaterhouseCoopers.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.