EESTI PIMEDATE LIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 585 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 15 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puud

EESTI PIMEDATE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 585 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 15 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Eesti Pimedate Liit (EPL) juhindus oma 2022. aasta tegevuses põhikirjast, arengukavast aastateks 2021–2026 ja sellest lähtunud 2022.

aasta tegevuskavast.

Põhikirja järgi on EPLi eesmärk kaitsta nägemispuudega inimeste huve, esindada neid riiklikul ja rahvusvahelisel tasandil.

2022. aasta 1. jaanuari seisuga oli EPL katusorganisatsioon 17 liikmesühingule. Aasta jooksul nende arv ei muutunud. 31. detsembri seisuga oli liikmesühinguid samuti 17. Neist 10 on piirkondlikud nägemispuudega inimeste ühingud, 6 nägemispuudega inimestele teenuseid osutavad organisatsioonid ja 1 nägemispuudega laste vanemaid ühendav organisatsioon.

EPLi kõrgeim organ on üldkoosolek. Toimus 1 üldkoosolek.

Võeti teadmiseks revisjonikomisjoni arvamus ja kinnitati 2021. majandusaasta aruanne.

Üldkoosolekutevahelisel ajal korraldas EPLi tööd juhatus koosseisus Maimu Guzikova, Priit Kasepalu (juhatuse aseesimees), Ago Kivilo (juhatuse auesimees), Monica Lõvi, Silver Pulk, Jakob Rosin (juhatuse esimees) ja Tiina Tamm. 4. oktoobril kinnitati tegevusvaldkondade vastutajad: juht- ja abikoerad – Silver Pulk, ligipääsetavus ja välissidemed – Jakob Rosin, info, kirjeldustõlge ja ligipääsetav kultuur – Priit

Kasepalu, haridus – Monica Lõvi.

Toimus 5 juhatuse koosolekut. Juhatuse liikmed kasutasid korduvalt võimalust osaleda koosolekul veebi kaudu. Maimu Guzikoval ei olnud võimalik koosolekutest osa võtta.

Üldkoosolekule esitati 2021. majandusaasta aruanne, kinnitati 2022. aasta tegevuskava ja eelarve, arutati elektrilepingu sõlmimise ja elektri hinnale lisanduva hooldustasu suuruse ning Ranniku Maja OÜle Läänemaal Kiviküla külas asuvate kinnistute hoonestusõiguse seadmise lepingu tingimuste üle, anti ülevaade projektides osalemisest ja Tallinn, Laki 7b MTÜ Pimedate Töökeskuse Hariner kasutuses olevate ruumide külastusest, täpsustati juhatuse liikmete tegevusvaldkondi, esitati Eesti Puuetega Inimeste Koja (EPIKoda) juhatuse liikme kandidaat, anti välja tunnustused "Aasta tegu 2022", tehti kokkuvõtted tegevusest juhatuse koosolekute vahelisel ajal ja lahendati kirjades tõstatatud küsimusi.

Selleks, et küsimusi kiiremini ja tulemuslikumalt arutada, edastati dokumentide projektid, tegevuse ülevaated ning saabunud kirjad enne juhatuse koosolekut tutvumiseks juhatuse meililisti. Mitmed otsused võeti vastu kirja teel ja on vormistatud juhatuse koosolekute protokollides.

Üldkoosoleku ja juhatuse koosolekute protokollid on avaldatud EPLi veebilehel: n Juhatuse koosolekute protokollid – https://pimedateliit.ee/juhatuse-koosolekute-protokollid/.

n Üldkoosoleku protokoll – https://pimedateliit.ee/uldkoosolekute-protokollid/

Revisjonikomisjon tegutses koosseisus Juta Levin, Anneli Lõhmus ja Mati Malm (esimees). Komisjon märkis üldkoosolekule 2021.

majandusaasta aruande kohta koostatud arvamuses: "Revisjonikomisjon ei ole pidanud 2021. aastal EPLi juhatuse sisulisse ega vormilisse tegevusse sekkuma. Aasta-aastalt on EPLi tegevus muutunud sisukamaks ja mitmekülgsemaks. Oleme veendunud, et EPLi tegevus on jätkusuutlik ja arenev."

Tegevjuhina töötas Mari Sepp. 1. jaanuarist 31. maini töötas projekti "Minu enda elu" eksperdina Maarja-Liis Orgmets, kelle vastutada oli ka kodulehe ja Facebooki-lehe sisu. Alates 1. augustist on ametis assistent Mari-Liis Uibu.

EPLi kontor asub Tallinnas, Raua 1 hoones üüritud ruumides.

EPLi fookusteema aastateks 2020–2022 oli nägemispuudega inimeste füüsilise, virtuaalse ja kultuurilise ligipääsetavuse parandamine ning arendamine. See oli tegevuskava kohaselt ka 2022. aasta prioriteet. Aasta alguses mõjutasid nii EPLi kui ka organisatsioonide ja asutuste, millega liit tegi koostööd, tegevust oluliselt koroonapandeemia tõttu kehtestatud piirangud. Seetõttu tuli osa kavandatud üritustest edasi lükata või ära jätta ning paljud kohtumised korraldada virtuaalselt.

1. Esindamine ja huvikaitse1.1. Aidata kaasa puuetega inimeste õiguste konventsiooni ellurakendamisele.

Jakob Rosin on puuetega inimeste konventsiooni täitmise järelevalvet tegeva Õiguskantsleri Kantselei puuetega inimeste nõukoja ja Priit

Kasepalu inimõiguste nõukoja liige. Priit Kasepalu osales nõukodade ühiskoosolekul, millel arutleti, kuidas ja kui hästi on Eestis tagatud võrdne kohtlemine. Ta osales ka inimõiguste nõukoja I koosseisu viimasel koosolekul.

1.2. Osaleda Eesti Puuetega Inimeste Koja üritustel ja töös. Teha koostööd teiste puudega inimeste liitude, ühingute ja sihtasutustega.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

EPL käis külas Leedu Pimedate ja Vaegnägijate Ühingul

4. märtsil käis EPLi delegatsioon külas Leedu Pimedate ja Vaegnägijate Ühingul (LASS) Vilniuses! Külastasime LASSile kuuluvat lüliti- ja pistikupesi tootvat teh
pimedateliit.ee

Kirjalik enampakkumine kinnisasjade koormamiseks hoonestusõigusega

Eesti Pimedate Liit MTÜ (edaspidi EPL) juhatus kuulutab välja kirjaliku enampakkumise kinnisasjade koormamiseks hoonestusõigusega EPL-ile kuuluval kahel kinnist
pimedateliit.ee

Eesti Pimedate Liidu tegevused 2024

2024. aasta Eesti Pimedate Liidu sündmuste ning tegevuste kuupäevad on: Üldkoosolek: 22. mai Matkapäev: 11.- 12. september Valguse Kaja ajakiri ilmub uues kuues
pimedateliit.ee

Makseterminalide paremate ligipääsetavuslahenduste arendamine

EPLi esimees Jakob Rosin juhib Euroopa PImedate Liidu töörühma, mis on loob soovitused erinevatele kaardimakse terminalide tootjatele, pankadele ja ka makseid v
pimedateliit.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.