ISESEISEV ELU MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1949 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 13 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,1 punktiga ja kommen

ISESEISEV ELU MTÜ hetkeolukord

Juba 1949 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 13 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,1 punktiga ja kommenteeritud 16 korda.

Tegevusaruanne 2022

2022. AASTA TEGEVUSARUANNE

Ühingu tegevuse põhieesmärk on toimetulekuraskustega inimestele võimalikult iseseisvama elu võimaldamine. Ühing on loodud 1997. aastal ning ühingu tegutsemise eesmärk on arendada uusi või täiendada olemasolevaid sotsiaalhoolekandeteenuseid vastavalt sihtgrupi vajadustele ja rahalistele võimalustele.

Ühingu tööd korraldab juhatus. Juhatus on kahe liikmeline. Juhatuse tööd juhib juhatuse esimees. Juhatus on aruandekohuslane üldkoosoleku ees.

Ühing osutas majandusaasta jooksul viit (5) erihoolekandeteenust ja eakate ööpäevaringset hooldusteenust ning toiduabi teenust läbi Tartu

Toidupanga. Teenuseid osutatakse Tartu- ja Jõgeva maakonnas.

Töötamise toetamise, toetatud elamise, kogukonnas elamise, igapäevaelu toetamise teenust osutatakse püsiva psüühilise erivajadusega tööealistele inimestele. Teenuseid rahastas ja teostas teenuste järelevalvet Sotsiaalkindlustusamet.

Igapäevaelu toetamise teenuse (edaspidi IET) maht tegevusloal on 178 erihoolekandeteenuse kohta. Sotsiaalkindlustusameti poolt teenuste mahu täituvust ei tagata, pigem oli teenuste mahuga manipulatsiooni vähendamise poole. IET teenuse ruumikulusid kompenseerivad osaliselt kohalikud omavalitsused. Elva tegevuskeskuse ruumid kuuluvad ühingule, teised tugikeskuse ruumid on renditud.

Tegevuskeskuse ruumide olemasolu on väga vajalik, sest grupitöö- ja ühisüritustega on võimalik arendada erivajadusega inimeste sotsiaalseid oskusi. Samuti on vaja tegevusruume, et õpetada läbi kogemusnõustamise ja inimeselt inimesele üle antavaid toimetuleku oskusi.

KOV-de poolt tegevuskeskuste ruumide ülalpidamisekulude tasumise protsent IET käibest; Tartu LV 12%, Elva VV 3% ja ülejäänud maapiirkonna vallavalitsused kokku 3%. KOV- de ruumitoetus on sihtotstarbeline, erivajadusega inimeste tegevuskeskuse ruumikulude katmine.

Lepingud ruumide toetuse kohta on sõlmitud; Tartu Linnavalitsus, Elva-, Kambja-, Luunja, Tartu Vallavalitsus.

Igapäevaelu toetamise teenuse põhieesmärk on läbi erialaste tegevuste tõsta ja säilitada psüühilise erivajadusega inimeste toimetulek oma igapäevaelu toimetustes.

Töötamise toetamise teenus – psüühilise erivajadusega inimestele spetsiaalselt loodud kaitstud töökohad koos tööalaste - ja sotsiaalsete oskuste treeninguga. Tegevusloa maht 88 kohta. Teenust osutati 69-le erivajadusega inimesele. Teenuse osutamise käigus valminud tooted peavad olema realisatsioonikõlblikud, sest müüdav toode tõstab erivajadusega inimese enesehinnangut ja säilitab töötamise motivatsiooni.

Töötamise toetamise teenus peaks olema pigem avatud tööturul töötavate klientide ja kliendi tööandjate toetamine ja nõustamine, kuid avatud tööturule saab erivajadusega inimene liikuda ainult läbi töötreeningu, mis nõuab juhendamist, tööpraktika võimalust. Töötamise toetamise teenuse tegevusjuhendaja on psüühilise erivajadusega inimesele tööle asumise motiveerija ning töötavale kliendile nõuandjaks ja toetajaks avatud tööturul töökoha leidmisel.

Pikaajaline kaitstud töötamise teenus – Sotsiaalkindlustusamet korraldas hanke, mille ühe võitjana sõlmis SKA MTÜ-ga Iseseisev Elu 12 kuulise hanke lepingu, mille alusel osutati PKT teenust 15-le psüühilise erivajadusega inimesele. Hanke teenus on reaalselt töökeskuse kulusid kattev teenus. Ühingul on pakkuda 8 erinevat töökohta, kus treenida ja arendada inimeste tööoskusi.

Toetatud elamise teenus, psüühilise erivajadusega inimestele spetsiaalne erihoolekandeteenus, millel on kaks põhitunnust: - kliendikeskne tegevus ehk sisutegevus - eluasemest lähtuv ehk toetav tegevus.

Teenuse maht on 76 kohta, teenust osutati 71-le elanikule.

Ühingu poolt osutatav toetatud elamise teenus tugineb Kanada Vaimse Tervise Keskuse meetodil, mille põhitunnus on elanike vastastikune toetus. Erivajadusega inimestele õpetatakse vastastikust mõistmist ja toetamist nii heas kui halvas. Ühing osutab toetatud elamise teenust ühingu poolt sisustatud ja hallatavates korterites. 25-st korterist 20 korterit on KOV poolt sihtotstarbeliselt antud toetatud elamise teenuse

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Mikk Tšaškini luuletund

Jüripäeval, 23. aprillil, kell 12.30 esineb luuletunniga MTÜ Iseseisev Elu Elva Jaani keskuses (Jaani 14) Mikk Tšaškin. Ta on avaldanud luulekogu “Paberist linn
iseseisev-elu.ee

Tule meile 27.02 külla!

27. veebruaril möödub 27 aastat meie ühingu asutamisest. Selle tähistamiseks ootame meie Tartu ja Elva keskustesse külalisi. Kõikidel huvilistel on hea võimalus
iseseisev-elu.ee

Veebruari mõtted

Veebruar on väga muutuv kuu. Vahel väga külm ja vahel saab juba sooja päikest nautida. Samas on näha lumetuiske või ka vihmahooge. Kuigi ilm on muutuv, aga mis
iseseisev-elu.ee

Novembri tegevused

November on kätte jõudnud ning toonud külmemaid ilmu. Samas on see ka kaasa toonud uusi huvitavaid võimalusi ja tegevusi, millest meie keskustes osa võtta. 10.1
iseseisev-elu.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.