EESTI INFOSÜSTEEMIDE AUDIITORITE ÜHING MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 639 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduv

EESTI INFOSÜSTEEMIDE AUDIITORITE ÜHING MTÜ hetkeolukord

Juba 639 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

2022. aasta oli ISACA Eesti haruühingule 24. tegutsemisaasta. Terve 2022. aasta pidasime oma liikmetele hariduslikke seminare, millest aasta esimesel poolel olid mitmed veel vaid vebinaridena, kuid juba märtsist läksime taas üle füüsilistele kohtumistele, mis omakorda olid omavahel ühendatud veebilingiga Tartus ja Tallinnas. Lisaks oli iga korda ka osa kuulajaid seminaridest osa saamas veebilinkide vahendusel.

Aasta jooksul on järjest tihenenud ja suhted ISACA teiste haruühingutega ja liikmetel võimalus osaleda lisaks Eesti EISAÜ seminaridele ja ISACA muudel üritustele ja haruühingute seminaridel.

Samuti võttis üks juhatuse liige osa 2022. aasta sügisel Roomas toimunud ISACA European Strategic

Advisory Council kohtumisest.

2022. aasta lõpuks kuulusid ühingu liikmeskonda 97 inimest (2021 - 91 liiget, 2020 - 86 liiget). ISACA hinnangul on meie liikmeskonna uuendamise reiting liikmemaksu tasumise alusel 2022. aastal 88%, mis näitab stabiilset ja ühingut usaldavat liikmeskonda.

ISACA sertifitseeritud liikmeid on vastavalt (sulgudes 2021.a. lõpu seis):

CGEIT: 2(1)

CRISC: 9 (7)

CISA: 43 (43)

CISM: 16 (16)

CSX: 2 (2)

CDPSE: 2 (2)

Jätkunud on igakuiste seminaride traditsioon. Nendel üritustel on esindatud keskmiselt 20-40 EISAÜ liiget ja ka teemast huvitatud külalised - valdavalt on külalisteks küberkaitse tudengid, aga ka liikmete poolt kaasa võetud konkreetsest teemast huvitatud kolleegid või EISAÜ koostööpartnerite liikmed.

EISAÜ koostööpartneriteks on Eesti Siseaudiitorite Ühing (ESAÜ) ja Kaitseliit (KL). Partneritega jätkus pidev infovahetuskokkulepetele tuginev koostöö, mis annab võimaluse vastakuti hariduslikel seminaridel osaleda.

EISAÜ seminaridel osalemise jätkuvat suurt aktiivsust loeme seminaride väärtuslikkuse näitajaks.

Regulaarne suhtlus seminaride raames võimaldab tulemuslikku erialase info levikut ja soosib professionaalide koostööd. Pandeemiaohu vähenemise järgselt oleme taastanud füüsiliste kohtumistega seminarid.

Igakuistel seminaridel tehti aasta jooksul ettekandeid järgmistel aktuaalsetel teemadel: (cid:127) Jaanuariseminaril tutvustasid Riivo Talviste ja Baldur Kubo (Cybernetica AS) privaatsustehnoloogia rakendamise protsessi ja tulemeid Eurostati näitel.

(cid:127) Veebruariseminaril rääkis Eno Menov (Tartu Häkkerikoda) nutiseadmete turvalisusest.

(cid:127) Aprillis tegi Kristjan Krips (Cybernetica AS) ülevaate oma doktoritööst, mille teemaks on valimiste privaatsus ja mõjutuskindlus.

(cid:127) Mai seminaril andis Toomas Viira ülevaate Riigikontrolli auditi "Interneti juurdepääsuvõrkude rajamise tulemuslikkus" tulemustest.

(cid:127) Juunis osalesid mitmed liikmed EISAÜ liikmete kaasabil korraldatud Küberinnovatsioon 2022 Tartu konverentsil.

(cid:127) Augustis rääkis Mari Seeba (UT) enda uurimustööst infoturbe mõõtmisel, mis sai alguse vajadusest määrata infoturbe halduse algseisund ja rakendajatele tekitada võrdlusalus olukorra võrdlemiseks teiste organisatsioonidega.

(cid:127) Septembris rääkis RIA Eesti Infoturbestandardi tiim (Teet Raidma, Mari Seeba) oma tegemistest, E-

ITSi esimesest pilootimisest, infoturbe profiili loomise võimalustest ja seadusandluse hetkeseisust.

(cid:127) Oktoobris tutvustas Priit Kleemann andmepuuridest selgitades, kuidas tundlikke andmeid jagada nii, et nad omaniku valdusest ei lahku.

(cid:127) Novembriseminaril tegi Arne Ansper (Cybernetica AS) ettekande teemal "CDOC 2.0 protokoll ehk uus ID kaardiga krüpteerimise lahendus".

(cid:127) Detsembris rääkis Kalev Pihl SK ID Solutionsist digipöörde/rohepöörde teemadel.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Ühingu aastakoosolek 2024

EISAÜ üldkoosolek toimub 28.märtsil kell 16:00 füüsilise kohtumisena Tallinnas. Aast koosolek eeldab ühingu liikmete kohalolekut ja hääletamist ja seetõttu veeb
eisay.ee

Veebruarikuu seminar 2024

Veebruari seminaril räägib Cybernetica AS IT-juht Martin Kannel teemal:
eisay.ee

Jaanuarikuu seminar 2024

Raavo Palu MKMi riikliku küberturvalisuse osakonna küberturvalisuse õigusnõunik teeb kiire ülevaate EU ja Eesti küberturvalisuse regulatsioonidest ja nende lähi
eisay.ee

Novembrikuu seminar 2023

KPMG poolt tuleb käsitlemisele nii juriidiliselt kui sisu poolelt küberturvalisuse 2. direktiivi ehk NIS2. Teemat lahkab Urmas Kukk, Ivar Anton ja Taavi Toppi.
eisay.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.