EESTI HOTELLIDE JA RESTORANIDE LIIT MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4405 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 115 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid pu

EESTI HOTELLIDE JA RESTORANIDE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 4405 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 115 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (edaspidi EHRL) on hotelli- ja restoranimajandusega tegelevate füüsiliste ja juriidiliste isikute ühiskondlik, vabatahtlik ja demokraatlikel põhimõtetel tegutsev tööandjate esindusorganisatsioon.

EHRL loodi 12.veebruaril 1992.a., asutajateks 16 hotelli ja restorani. Majandusaasta algab 01. jaanuar ja lõpeb 31. detsember. 31.detsember, 2022 seisuga kuulub liitu 193 ettevõtet.

EHRL on Euroopa Hotellide, Restoranide ja Kohvikute Assotsiatsiooni HORTEC täieõiguslik liige. EHRL on Eestis ametlik tärnikvalifikatsiooni andja, Eestis kehtib üle-euroopaline järgu ehk tärnisüsteem Hotelstars Union. EHRL on Tööandjate Keskliidu ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja liige.

Liidu eesmärgiks on valdkonna ettevõtete liitmine, koordineerimaks infot riigi ja ettevõtete vahel, samuti valdkonna arendamine edendades ettevõtluskeskkonda, haridust ja koostööd. Oluline on valdkonna ettevõtete huvide eest seismine riigis: seadusemuudatuste ja erinevate regulatsioonide juures valdkonna ettevõtete esindamine.

2022 aasta olulisemad tegevused: (cid:127) I poolaastal jätkasime 30% võrra vähendatud liikmemaksudega seoses koroonapandeemia piirangute ja neist lähtunud majanduslike kahjudega ettevõtetele. II poolaasta liikmemaksude arved esitati täismahus.

(cid:127) Liidu liikmeskond on jõuliselt kasvanud – 28 liiget rohkem kui 2021 aasta lõpus.

(cid:127) Liidu tegevjuhina jätkab Killu Maidla, kes alustas liidus tööd 2021 märtsis. Lisaks palgati taas liitu tööle ka assistent (enne pandeemiat oli liidus 2 töökohta).

(cid:127) Üldkoosolekul, mis toimus 4.mail Tallinnas, Radisson Collection Hotel’is valiti uus juhatus. Juhatuse esimehena jätkab Ain Käpp.

(cid:127) Üldkoosolekul võeti ühehäälselt vastu ka EHRL’i eetikakoodeks, mis on kõikidele liidu liikmetele kohustuslik.

(cid:127) Aasta olulisemate tegevuste hulka kuulusid intensiivsed läbirääkimised ametiühingutega, et kokku leppida paindlikes töölepingutes (muutuv koormus) õpilastele ja tudengitele. Kahjuks kokkulepe jäi saavutamata.

(cid:127) Väga oluliseks tuleb lugeda EHRL’i panust valdkonna hariduse arendamisel. Tallinna linna toetusel algas 2022 sügisel Tallinna

Teeninduskoolis kokkade superkursus, kus liidu eestvedamisel osaleb 12 tippkokka, kes panustavad aktiivselt kooli õppetöös. Tippkokad on õppuritele ka mentoriteks, mentorluse programmi juhendab tippmentor. EHRL panustas aktiivselt ka koolide õppekavade kaasajastamisel, kus liidu liikmed said sisuliselt panustada koolide õppekavade täiustamisse. Aasta lõpus sai EHRL positiivse otsuse Erasmus+ rahastusfondidest, et 2023 läbi viia mahukas majapidamisjuhtide arenguprogramm.

(cid:127) Valdkonna populariseerimiseks korraldati kevadel taaskord „Palun Segada!“ kampaania. Osaleti erinevatel Töötukassa sündmustel (sh virtuaalne Töömess), viidi läbi noorte värbamiskampaania sotsiaalmeedias „Noored Tööle!“ . EHRL’i ettevõtete esindajad osalesid aktiivselt ka Tulevikutegijad/Tagasi Kooli programmi korraldatud üleriigilisel töövarjupäeval.

(cid:127) Töörühma abiga koostati juhend „Parimad praktikad praktikantide vastuvõtmisel“, mis on heaks abimaterjaliks edukama praktikantide vastuvõtmise tarbeks ettevõtetes. Selle põhjal on loodud ka „Parimate praktikaettevõtete baas“ – valdkonna ettevõtted, kus praktikantide vastuvõtmise juhendit jälgitakse ja mis on koolidele eelistatud praktikakoha valikud.

(cid:127) EHRL’i liikmete jaoks on oluline maksukeskkond ja aus maksumaksmine. Liit teeb koostööd Maksu- ja Tolliametiga, et panustada võitlusse ümbrikupalkade vastu.

EHRL juhatus on 11-liikmeline. Juhatuse liikmetele töötasusid ei makstud.

Liidu tegevtöötajaid on 2. Liidul ei ole kontoriruume, tegevtöötajad töötavad kodukontorites.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

EESTI HOTELLIDE JA RESTORANIDE LIIT MTÜ uueks juhiks sai Peter Roose

Peter Andres Roose  alustas äritegevusega 22 aastat tagasi, olles ise siis 26-aastane. Tema äris alustamine jääb aastasse 1996 ehk nii kaugesse aega, et mõni te
ssb.ee
Peter Andres Roose alustas äritegevusega 22 aastat tagasi, olles ise siis 26-aastane. Tema äris alustamine jääb aastasse 1996 ehk nii kaugesse aega, et mõni tema konkurent sel ajal võibolla "alles kätkis siputas ja musta tegi". Kokku on ta aastate jooksul juhtinud 16 ettevõtet. Täna on ta jätkuvalt 5 ettevõtte juhatuses, millest 4 on aktiivse majandustegevusega, 1 on aga jäetud hääbuma. Tervelt 424 inimest saavad tööd ja leiba ettevõtetes, kus Peter Andres Roose on juhtimas või omanik. Keskmiselt saavad nad palka umbes 1058 eurot nina peale, kui vaatame makstud tööjõumakse. Parimat

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.