EESTI MAAPARANDAJATE SELTS MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 479 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

EESTI MAAPARANDAJATE SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 479 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Maaparandajate Selts (edaspidi Selts) on asutatud 25.08.1995. Selts on seadnud endale eesmärgiks õppida tundma ja tutvustada maaparanduses, vesiehituses ja turbatootmises, sealhulgas maakasutusteede rajamisel ja hoiul kasutatavaid tänapäevaseid teadus-, tehnika-, projekteerimis- ja ehitusalaseid saavutusi, korraldada täienduskoolitusi, õppereise, seminare ja näitusi, anda hinnanguid maaparandussüsteemide seisukorrale ning teha ettepanekuid olukorra parandamiseks, osaleda sotsiaalpartnerina maaelu- ja põllumajanduspoliitika väljatöötamisel, arendada koostööd naaberriikide sõsarorganisatsioonidega ning esindada oma liikmete huve.

Juhatuse tegevused: koostati kirjad Maaeluministeeriumile ettepanekutega maaparandusseaduse muutmiseks, osaleti maaparandusseaduse muutmise seaduse eelnõu väljatöötamise kavatsuse (MPS VTK) arutelul ja anti omapoolne arvamus MPS VTK-s esitatud probleemidele ja muudatuste mõjule. Kirjas toodi välja maaparandusühistute loomisega seotud probleemid ja võimalikud lahendusvariandid, tehti ettepanek loobuda maaparandussüsteemide arvelevõtmise tähtajast, analüüsiti täienduskoolituse korraldamisega seotud probleeme ja tehti ettepanek arvestada ka hüdrotehnikainseneri kutset, puudutati praegust seadusandluse ülereguleeritust ja toodi ettepanek vähendada asjaajamisel bürokraatiat. Lisaks toodi välja erateede ühiskasutuse ja hoiu probleemid ja tehti ettepanek neid käsitleda ka maaparandussüsteemi ehitisena ja hoiutöödeks maaparandusühistuga analoogse lahenduse. Vastuskirjas MPS VTK kohta puudutati probleemi 2 ja 3 – maaparandusühistute asutamist ja tegevuspiirkonna laiendamist; korrati üle maaparandussüsteemide arvelevõtmise tähtajaga seotud probleemi (hinnanguliselt kuni 100 tuhat ha) mida jõuaks senise kogemuse järgi teha aastaks 2042. Probleem 7 juures rõhutati vajadust üksikrajatiste lihtsama loamenetluse vajadust.

Maaeluministeeriumile saadeti vastuskiri maaparanduse seaduse muutmise seaduse eelnõu väljatöötamise kavatsuse (VTK) kooskõlastamiseks, milles me ei olnud nõus selles lahendusena välja pakutud uute maaparandussüsteemide ehitamise menetluse rakendamine vana kraavivõrgu arvelvõtmiseks ning tegime ettepaneku VTK-s selle probleemi väljatoomise ning tähtaja pikendamise.

Keskkonnaministeeriumile saadeti kiri ettepanekutega seoses Looduskaitseseaduse muutmisega. Üheks teemaks olid tegevused looduskaitsealadel veereziimi muutmisel/taastamisel, kus ei arvestata selle mõju alles jäävatele maaparandussüsteemidele (ettepanekuna vajalik inseneri poolne ekspertiis ja PTA-ga kooskõlastamine). Samuti juhtisime tähelepanu ebaproportsionaalselt suure trahvimäära tõusule hoiutööde käigus võimalikule lindude hukkumisele, mis ei ole tahtlik tegevus.

Protokollitud juhatuse koosolekutel arutati liikmete vastuvõtt/väljaarvamine küsimust, üldkoosoleku ja seminari korraldamist, ettepanekuid

Maaparandusseaduse muutmise kohta ning majandusaasta aruannet.

Seltsi üldkoosolek majandusaasta aruande kinnitamiseks toimus 8.juunil 2022. aastal. Hääletamisest võtsid osa 34 seltsi liiget, kellest kõik hääletasid majandusaasta aruande heakskiitmise poolt. Dokumendid on esitatud õigeaegselt äriregistri ettevõtjaportaalis. Samas toimus seminar teemal „100 aastat akadeemilist maaparandusharidust. Maaparanduse tuleviku väljakutsed“. Ettekanded on üleval ka seltsi kodulehel: (cid:127) Esimesed kolmkümmend aastat maaparanduse alast õpet Tartu Ülikoolis (Algo Rämmer) (cid:127) Ehitusinseneriõpe Eesti Maaülikoolis (Toomas Tamm, EMÜ) (cid:127) Eesti Põllumajandusmuuseum ja professor Jüri Kuum (Elvi Nassar, EVM) (cid:127) 125 aastat maaparanduse projekteerimisasutusi (Genadi Vassiljev, PTA) (cid:127) Maaparanduse roll rohepöördes (Marko Gorban, MEM)

Seltsi ja juhatuse liikmete tegevused EMSi esindamisel. EMS esindab Eestit Rahvusvahelises kuivenduse ja niisutuse komisjonis (ICID). Kontaktisikuks on ja komisjonides esindab Eestit Hannes Puu. Põllumajandus- ja toiduameti kliendikojas osales Anti Rallmann.

Organisatsiooni liikmeskond: seisuga 31.12.2021 oli Seltsis 83 liiget, neist 10 juriidilised isikud. 2021 aasta lõpus laekus 2 avaldust liikmelisuse lõpetamiseks ning juhatuse otsusega (4.02.2022) arvati seltsi liikmete hulgast välja 2 isikut, meie hulgast lahkus seltsi asutajaliige V.Jõeloo. Uusi avaldusi ei laekunud.

Seisuga 31.12.2022 oli Seltsi liikmete arv 78, neist 9 juriidilised isikud.

Seisuga 31.12.2022 oli Seltsi pangakontol 3660,52 eurot, nõuded ja ettemaksed olid kokku 624,86 eurot ning kohustused 10,00 eurot. Nõuetest 350,00 eurot tasuti 2023. aasta jaanuaris. Seltsi eelmiste perioodide akumuleeritud tulem oli 3727,88 eurot, aruandeaasta tulem 547,50 eurot. Netovara oli kokku 4275,38 eurot, kohustised ja netovara kokku 4275,38 eurot.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.