TEADUSAJALOO JA TEADUSFILOSOOFIA EESTI ÜHENDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 225 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

TEADUSAJALOO JA TEADUSFILOSOOFIA EESTI ÜHENDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 225 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

TEADUSAJALOO JA TEADUSFILOSOOFIA EESTI ÜHENDUS

Assotsieerunud Eesti Teaduste Akadeemiaga 4.02.1998

Asutatud 1967

Liikmeskond: 58 tegevliiget, 12 auliiget, 6 kollektiivliiget

Aadress: Akadeemia tee 3, 12618 Tallinn, Eesti

Esimees: Peeter Müürsepp, Tel: +372 620 4116, peeter.muursepp@taltech.ee

Teadussekretär: Kaija-Liisa Koovit, Tel: +372 53411985, kaija.koovit@gmail.com

Eesti Teaduste Akadeemiaga assotsieerunud Teadusajaloo ja Teadusfilosoofia Eesti Ühendus (TTEÜ) tegutseb nii Tallinnas kui Tartus ja on

Teadusajaloo ja Teadusfilosoofia Balti Assotsiatsiooni ja ühtlasi teadusajaloo ja teadusfilosoofia maailmaühenduse mõlema autonoomse haru liige, millest üks hõlmab teaduse ja tehnika ajalugu ning teine teaduse ja tehnika loogikat, metodoloogiat ja filosoofiat.

Ühenduse üldkoosolek toimus elektroonilises vormis 2. juunil. Nagu ette nähtud, kinnitas üldkoosolek TTEÜ 2021. aasta tegevus- ning majandusaruande ja 2022. aasta tööplaani. Vastava tähtaja saabumisega seoses uuendas üldkoosolek ühenduse teadussekretäri Kaija-Liisa

Kooviti volitusi juhatuse liikmena.

Jätkus SCOPUS andmebaasi kuuluva ajakirja Acta Baltica Historiae et Philosophiae Scientiarum väljaandmine. Ilmusid ajakirja kümnenda aastakäigu kaks korralist numbrit. Teine neist on kokku pandud Ukraina autorite kirjutistest.

Selgi aastal jätkus Eesti Teaduse Bibliograafilise Leksikoni digitaliseerimine, millega tegeleb TTEÜ liige Raul Veede.

TTEÜ juhatuse liikme Endla Lõhkivi juhtimisel ja teiste ühenduse liikmetest teadusfilosoofide tihedas koostöös jätkus töö personaalse uurimistoetuse rühmagrandi PRG462 täitmisel, milles käsitletakse interdistsiplinaarse teadustegevusega seotud problemaatikat.

Mitmed TTEÜ liikmed jätkasid aktiivset publitseerimist. COVID pandeemia taandumise tõttu õnnestus ühenduse liikmetel osaleda mitmetel olulistel rahvusvahelistel teadusfoorumitel, mis valdavalt toimusid kontaktsetena. TTEÜ seisukohalt olulisim oli juunikuus Oulus toimunud XXX

Rahvusvaheline Balti Teadusajaloo konverents, mis oli pühendatud raamatu rollile teaduse ajaloos. Kuna järgmine Balti teadusajaloo konverents on planeeritud 2024. aastaks Tartusse, võttis TTEÜ esimees Peeter Müürsepp Oulu konverentsi lõpuüritusel Leedu kolleeg Ramnnas

Kondrataselt üle Teadusajaloo ja Teadusfilosoofia Balti Ühenduse presidendi staatuse. TTEÜ esimees esines aasta jooksul ettekannetega veel mitmel olulisel rahvusvahelisel foorumil. Loomulikult tegid seda ka teised TTEÜ juhatuse ja lihtliikmed. Tavapärases vormis toimus taaskord

Tartu Ülikooli muuseumi traditsiooniline aastakonverents, mis seekord oli pühendatud teaduse ja kunsti võrdlevale analüüsile.

Mitmed TTEÜ liikmed olid tegevad augustis Tartus toimunud Ida-Euroopa Teadusfilosoofia Võrgustiku (EENPS) korralise konverentsi läbiviimisel.

TTEÜ liige Ave Mets siirdus Fulbrighti stipendiaadina 2022/23 akadeemiliseks aastaks USAsse Washingtoni Osariigi Ülikooli Pullmanis.

TTEÜ liige Anu Rae veedab aasta McGilli Ülikoolis Montrealis.

Ühenduse teadussekretär Kaija-Liisa Koovit kaitses oma doktoritöö Ühendkuningriigis Leedsi Ülikoolis.

TTEÜ esimees alustas tegevust Rahvusvahelise Tehnoloogiajaloo Komitee (ICOHTEC) ajakirja ICON peatoimetajana.

Jaanuaris ilmus ajalehes Sirp pikem intervjuu TTEÜ juhatuse liikme Endla Lõhkiviga. Horisondis ilmus TTEÜ liikme Edit Talpsepa artiklite sari bioloogiafilosoofiast. Edit Talpsepp ja Ave Mets osalesid raadiosaates Kukkuv õun.

Juhatuse liige Lea Leppik tegutseb Tähetorni ringi juhatajana, organiseerides ja pidades ka ise teadust, eelkõige astronoomiat, populariseerivaid loenguid.

2023. aastat silmas pidades on TTEÜga seotud põhiürituseks ICOHTECi 50. aastasümpoosioni läbiviimine, mille korraldusõigus anti Eestile.

Üritus toimub augusti keskel Tallinnas ja Tartus väljasõiduga Ida-Virumaale. Käimas on pingeline konverentsi ettevalmistustöö. Kohaliku organiseerimiskomitee koosseisu on haaratud peaaegu kõik TTEÜ juhatuse liikmed.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.