AUTOETTEVÕTETE LIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
AUTOETTEVÕTETE LIIT MTÜ ning EESTI TRANSPORDI- JA TEETÖÖTAJATE AMETIÜHING MTÜ avalikustasid kokkuleppe, millega soovitakse tõsta autojuhtide alampalga miinimumi

Autohjute ootab ees korralik palgatõus

AUTOETTEVÕTETE LIIT MTÜ ning EESTI TRANSPORDI- JA TEETÖÖTAJATE AMETIÜHING MTÜ avalikustasid kokkuleppe, millega soovitakse tõsta autojuhtide alampalga miinimumi kolme aasta jooksul. Alates 2019. aasta maist tõuseks sektori autojuhtide alampalga miinimum 950 eurole, 2020. aastal tõuseks alampalk 50 euro võrra ja aastal 2021 lisanduks sellele veel 100 eurot. Kokku lepitud alampalga miinimummäära soovitakse kehtestada kõigile Eesti Vabariigis riigisisest vedu korraldavatele ja selleks tööjõudu rentivatele tööandjatele ja töötajatele. AUTOETTEVÕTETE LIIT MTÜ direktori Villem Tori sõnul on selline palgatõus hädavajalik. Alampalga taseme tõstmisel ettevaatavalt kolmeks aastaks on kaks eesmärki: piirata sektori konkurentsivõimet pidurdava ümbrikubrikupalga maksmist ja anda juhtidele märku, et neid pole unustatud. EESTI TRANSPORDI- JA TEETÖÖTAJATE AMETIÜHING MTÜ juhatuse esimehe Üllar Kallase sõnul on täna kehtiv riigisisese veoseoga tegelevate autojuhtide 620-eurone miinimumtöötasu jäänud ajale jalgu ning ei vasta suuresti turusituatsioonile. „Lähtudes kollektiivlepingute laiendamise heast tavast ja rahvusvahelise tööorganisatsiooni soovitustest esitame lepingu projekti kuuks ajaks avalikule arutelule. Inimestel ja organisatsioonidel väljaspool tööandjate liite ja ametiühinguid peab olema õigus esitada oma põhjendatud seisukohti,“ lisas Kallas. Palgaleppe osapooled usuvad, et kehtiv kollektiivleping aitab oluliselt parandada konkurentsiolukorda transpordisektoris. Lepe allkirjastatakse jaanuaris ja laiendatud tingimused hakkavad sektorile kehtima alates 2019. aasta maist. Iga ettevõtte palkade ja maksude kohta saab hea ülevaate, kui kasutada Inforegistri täislahendust. 

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Esitatud kavas puudub selgus, kuidas liikuvusreformi ambitsioonikaid eesmärke saavutada

The post Esitatud kavas puudub selgus, kuidas liikuvusreformi ambitsioonikaid eesmärke saavutada appeared first on Autoettevõtete Liit.
autoettevoteteliit.ee

Transpordi Ametiühing ja Autoettevõtete Liit alustavad bussijuhtide palgaläbirääkimisi

The post Transpordi Ametiühing ja Autoettevõtete Liit alustavad bussijuhtide palgaläbirääkimisi appeared first on Autoettevõtete Liit.
autoettevoteteliit.ee

Tõhusamad veokid panustavad Eesti rohe-eesmärkide saavutamisse

The post Tõhusamad veokid panustavad Eesti rohe-eesmärkide saavutamisse appeared first on Autoettevõtete Liit.
autoettevoteteliit.ee

Algavad bussijuhtide palgaläbirääkimised


The post Algavad bussijuhtide palgaläbirääkimised appeared first on Autoettevõtete Liit.
autoettevoteteliit.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.