BALTI UURINGUTE INSTITUUT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1111 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 18 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puu

BALTI UURINGUTE INSTITUUT MTÜ hetkeolukord

Juba 1111 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 18 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Balti Uuringute Instituut põhitegevuseks on Läänemere regiooni arengut toetavate sotsiaalmajanduslike uuringute läbiviimine. Kesksel kohal on seejuures teadus-, tehnoloogia-, majandus- ja regionaalarengu poliitika ning rände- ja lõimumispoliitika alased uuringud.

Rohemajandus ja targad linnad

Jätkus Horisont 2020 SmartEnCity ja RELATED projektide elluviimine. SmartEnCity peamine eesmärk on luua Tartus jt projektis osalevates linnades targa ja säästva linnakeskkonna terviklahendus, mis inspireeriks elanikke tegema keskkonnateadlikke otsuseid ning oleks hiljem rakendatav teistes Euroopa piirkondades. RELATED toetab taastuvate energiaallikate kasutuselevõttu madalatemperatuurilistes kaugküttesüsteemides. Samuti jätkus Horisont 2020 programmi vahenditest rahastatav projekt Allthings.bio PRO - Game changer for the bio-based economy, kus osaleme biomajandust populariseerivates tegevustes ning vastava veebimängu testimisel.

Uue mastaapse projektina algas Euroopa Horisont Green Deal programmist rahastatav rahvusvaheline koostööprojekt oPEN Lab - Open innovation living labs for Positive Energy Neighbourhoods. Projekti eesmärgiks on kolmes Euroopa linnas viia ellu nii tehnoloogilisi kui sotsiaalseid uuendusi, et liikuda positiivsete energiapiirkondade poole. Näiteks on Tartus Annelinna piirkonnas eesmärgiks renoveerida koostöös korteriühistutega kolm 6-9-korruselist elamut liginullenergia hooneks ning kujundada nende ümber kaasaegne elukeskkond.

Uue projektina algas ka kolm aastat kestev Euroopa Horisont projekt drOp - Digitally enabled social district renovation processes for age-friendly environments driving social innovation and local economic development. IBS juhib selles projektis replikeerimise ja vastastikkuse õppimise tööpaketti ning osaleb sotsiaalsete ärimudelite arendamise metoodika väljatöötamisel.

Samuti algas neli aastat kestev Euroopa Komisjoni rahastatav teenus/platvorm Smart Cities Marketplace, mis pakub üle 80 eduka näite kliimaneutraalsetest ja targa linna projektidest eri suuruses linnadest, hulgaliselt materjale ja töötubasid targa linna projektiideede vormimiseks.

Projekt pakub samuti tehnilist abi, kui linnal või tema partneritel on juba konkreetsem projektiidee, mis vajaks abi selleks, et olla toetusprogrammides või erinevate investorite vaates atraktiivne.

Teadus-, tehnoloogia- ja innovatsioonipoliitika

Tehnoloogia- ja majanduspoliitika valdkonnas oli olulisimaks initsiatiiviks Horisont 2020 CatChain projekt, mis keskendub globaalsete väärtusahelate ja kiiresti arenevate riikide majandusarengu strateegiate uurimisele. Projektis osalevad tavapäraste Euroopa partnerite kõrval ka

India, Brasiilia, Costa Rica, Malaisia, Lõuna-Aafrika ja Lõuna-Korea ülikoolid.

IBS osaleb samuti Horisont 2020 iMARS projektis, mille sisuks on isikut tõendavate dokumentide turvalisuse tõstmine. Toetame projekti uute tehnoloogiate ühiskondliku vastuvõetavuse analüüsi ja privaatsuse kaitse alaste soovitustega.

Rände- ja lõimumispoliitika

Rände- ja lõimumispoliitika valdkonnas jätkasime Eesti riigile oluliste analüüside läbiviimist. Viisime lõpule eelmisel aastal alanud Eestis elava

Ukraina diasporaa uurimise ning samuti viisime Välisministeeriumi tellimusel läbi globaalse skoobiga küsitlusuuringu Eesti väliskogukondadest.

Uuringu eesmärgiks oli mõista ja anda ülevaade Eesti diasporaaliikmete tänasest seisust: nende arvust, profiilidest ja klastritest, hoiakutest ja ootustest Eesti riigi suunal (sh võimaliku tagasipöördumise suunal), ning millega anti ka sisend Üleilmse Eesti Programmi (ÜEP) ja teiste külgnevate programmide või meetmete kujundamisse.

Jätkasime osalemist erinevates koostöövõrgustikes, sh Euroopa Komisjoni rände- ja lõimumisalase infoportaali (EWSI) tegevustes ning Euroopa rändevõrgustiku (EMN) Eesti kontaktpunkti poolt kureeritavas Eesti rändevõrgustiku tegevustes.

Nii nagu varasematel aastatel, jätkasime regulaarselt ka 2022. aastal oma teadmiste ja kogemuste jagamist erinevatele osapooltele: võõrustades erinevaid delegatsioone Eesti lõimumise- ja rändepoliitikaga seotud teemadel, samuti juhendades üliõpilasi rände- ja lõimumisvaldkonna teemadel. Lisaks meie põhitööle on meie eesmärk järjepidevalt toetada järelkasvu neis teemavaldkondades ning mh populariseerida Eesti ühiskonnas teaduspõhist diskussiooni neil teemadel.

Poliitikate ja programmide hindamine, rakendusuuringud

Lõpetasime Kultuuriministeeriumi tellitud uuringu “Loomevaldkondade kestlikkus” ning Eesti Maastikuarhitektide Liidu tellitud „Eesti maastikuarhitektuuri hariduse hetkeolukorra ja arenguvajaduste kaardistamise uuringu“. Samuti viisime läbi 2021. aasta lõpus alanud Haridus- ja

Teadusministeeriumi tellitud “Teaduse tippkeskuste meetme hindamise“ ning teise osa Tartu Linnavalitsuse tellitud uuringust „Tartu noorte teadlikkus Tartu Linna Noortevolikogust“.

Sotsiaalministeeriumi tellitud uuringu „Välisriikide kaugtöö praktika analüüs“ raames analüüsisime teistes riikides kaugtöö soodustamiseks kasutatud meetmeid ning nende Eestis rakendamise potentsiaali. Vabaühenduste Liidu tellimusel uurisime teiste riikide eeskujul huvikaitseorganisatsioonide tegevuse tulemuslikkuse hindamise võimalusi ja andsime soovitusi vastavateks tegevusteks Eestis.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

eTwinning: säratooja ja rutiinimurdja

ibs.ee

Milline on püsielanikust eesti keele õppija?

Üheks Eesti Vabariigi lõimumispoliitika väljakutseks on suurendada eesti keelt mittevaldavate inimeste eesti...
The post Milline on püsielanikust eesti keele õp
ibs.ee

E-mängud (noore) täiskasvanu vaatest

Mina kasvasin üles 2000ndate alguses mil arvutid ja e-mängud ei olnud veel...
The post E-mängud (noore) täiskasvanu vaatest appeared first on IBS.
ibs.ee

Praktikant mõtiskleb: tähelepanuta jäänud noortevaldkonna töötajad

Noorte hea vaimne ja füüsiline tervis on ühiskonna vundamendiks. Noorte vaimse ja...
The post Praktikant mõtiskleb: tähelepanuta jäänud noortevaldkonna töötajad
ibs.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.