HIIUMAA PUUETEGA INIMESTE KODA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 184 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

HIIUMAA PUUETEGA INIMESTE KODA MTÜ hetkeolukord

Juba 184 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Hiiumaa Puuetega Inimeste Koja ja liikmesorganisatsioonide sisulise tegevuse aruanne 2022. aastal

Aastal 2022 toimus Hiiumaa PIK´´il 2 üldkoosolekut, esimene 12.jaanuaril ja teine 7.märtsil. Teisel üldkoosolekul valiti juhatus samas kooseisus tagasi. Kuna EPI Fond loobus Hiiumaa PIK´i rahastamisest, siis esitasime 2 projekti Hiiumaa Vallavalitsusele, millest üks, ujumise projekt rahastati. Toimus koosolek Kärdlas, vallamajas, milles osalesid EPI fondi nõukogu esimees ja EPI fondi juhataja, lisaks EPI Koja tegevjuht ja

Eesti Diabeediliidu esindaja. Hiiumaa poolt olid kohal Vallavanem, Käina Osavallavanem, sotsiaaltöötajad erinevatest piirkondadest ja Hiiumaa

PIK´i juhatuse esimees ning liikmesorganisatsioonide esindajad. Nimetatud koosolekule päevakorda ei saadetud ja hiljem protokolli ka mitte.

Koosoleku mõte oli Hiiumaa PIK´i juhatuse kooseisus teha muudatused, st. et Koja juhatuses oleksid Sotsiaalministeeriumile ja EPI Kojale sobilikud inimesed, st. et Hiiumaa PIK´i liikmed ei saaks vabalt ja oma soovi kohaselt juhtkonda valida. Kuna neid nüansse ei arvestatud ja valiti endine juhatus tagasi, siis jäeti Hiiumaa PIK 2022.aastal rahastusest ilma ja lisaks arvati EPI Koja kooseisust välja. Väljaarvamise Hiiumaa PIK vaidlustas, kuna oli rikutud kahte MTÜ-de seaduse paragrafi ja kahte EPI Koja põhikirja punkti. EPI Koda tühistas väljaarvamise, kuid pool aastat hiljem leiti uus põhjus, milleks oli 2021.aastal õhisüritustelt ouudumine. Oli karm koroona aasta ja meile veebis osalemist ei pakutud, arvati uuesti välja.

Kõrgessaare Puuetega Noorte Klubi Vikerkaar tegevusaruanne 2022 aasta kohta

Kõrgessaare Puuetega Noorte Klubi Vikerkaar on juba 21 aastat korraldanud tegevusi piirkonna puuetega inimestele ning teinud koostööd sarnase sihtgrupi organisatsioonidega tegevuste läbiviimisel. Läbi aastate on tegevus olnud aktiivne ja sisukas.

Kuigi viimased paar koroonaaastat on katkestanud omavahelise tiheda vahetu suhtluse ning arendavate tegevuste läbiviimine oli raskendatud.

Samuti polnud olnud enam võimalik korralda sihtgrupi omavahelisi kokkusaamisi.

2022 aastal oleme taas saanud pakkuda tegevusi oma liikmetele. Kaasasime ka teisi sihtgruppi kuuluvaid inimesi, nii näiteks korraldasime ühise jaanipäevapeo ning hülgevaatlusretke koos Hiiumaa Sotsiaalkeskuse Kärdla Pargikodu elanikega ning Kärdla tegevustoas osalejatega. Sellised omavahelised kohtumised ning ühistegevused on olulised kõigile osapooltele.

Puuetega inimeste huvikaitse 2022 Hiiumaa toetusvoorust õnnestus meil saada toetust 4708,56€. Kogu taotlusprojekti sisu ol liikmete poolt sisendina antud. Projekti tegevused olid planeeritud nii, et osaliselt viisid õpitubasid läbi juhendajad väljastpoolt, osaliselt meie teatud käelistes tegevustes võimekamad liikmed. Nii saime veelgi paremini liikmeid kaasata ja teadmisi jagada ning kinnistada. See andis neile enesekindlust ja lihvis eneseväljendusoskust.

Korraldasime kolmepäevase õppe- ja huvireisi Ida- Virumaale, kus kohtusime ka Narva Sotsiaaltöökeskuse juhendajate ning klientidega.

Vahetasime kogemusi, sõlmisime eelkokkuleppe edaspidisteks koostöökohtumisteks ning viisime läbi nendega töötubasid -pärlitest käevõrud ja paberkottidest jõulukaunistused, nemad õpetasid meile seepide ning väikese jõulupäkapiku tegemist.

Meie liikmed osalesid MTÜ Vaimupuu fotokonkursil, saadi ka auhinnatud kohti. Sel aastal kokkuvõtvat üritust ei toimunud, kuid avalikkusele oli vaatamiseks fotonäitus Kärdlas parimatest töödest.

Novembri esmaspäeviti toimus kokku 16 tunnine esmaabi koolitus, mille viis läbi Anu Juhe. Kõik 16 osalejat said ka läbimist tõendava tunnistuse.

Detsembris toimus kahel päeval lilleseade õpituba, mille viis läbi Jaak Tomson Lillestuudio OÜ , kes on ka ühtlasi Hiiumaa ametikooli floristika õpetaja ning abistamas oli sama kooli õpetaja Hebe- Kai Kann. Virge Valk Sussipesast viis kahel päeval läbi nahatöö õpitoa. Valmisid kalanahast käevõrud ja võtmehoidjad ning nahast kaunistatud münditaskud. Toimus puidust ornamentide, puidust karpide ja 3D konstruktorite dekoreerimise õpituba, poolvääriskivide õpituba, helmestest esemete õpituba, polümeersavist esemetest tegemise õpituba, küünalde tegemise õpituba, jõuluehete tegemise õpituba.

Osad liikmed osalesid väljasõidul Tallinnasse, kus muuhulgas külastati Estonia teatrit vaatamas etendust „Orpheus põrgus”. Osale jaoks oli see esmakordne kogemus selle teatri külastamisel.

Lisaks külastasime Päästeametit, kus tutvusime nende tööga, kogesime kui raske on kustutusvoolikust veega kustutada ja õppisime ise tuld kustutama.

MTÜl on aasta lõpuga kokku liikmeid 19.

Hiiumaa Kutsehaigete Ühingu tegevusaruanne 2022.a.

Ühingus on arvel 18 liiget

Ühingu tööd korraldab kolmeliikmeline juhatus

Toimus kokkusaamine Hiiumaa PIKis, kus toimus juhatuse valimine.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.