KORP! SAKALA VILISTLASKOGU MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1938 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja kommen

KORP! SAKALA VILISTLASKOGU MTÜ hetkeolukord

Juba 1938 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja kommenteeritud 18 korda.

Tegevusaruanne 2022

Vastavalt Äriregistris registreeritud põhikirjale on mittetulundusühingu eesmärk edendada rahvuslust, haridust, tervishoidu ja kultuuri ning Veski 69 ajaloolise konvendihoone renoveerimine ja haldamine tagamaks kultuurimälestise säilimine.

Mittetulundusühingu põhitegevuseks on korporatsiooni liikmetele aastaringselt erinevate ürituste korraldamine. Lisaks liikmete koondamine ja nende isiklike sidemete hoidmine ning tugevdamine ühingu tegevuse eesmärkide saavutamiseks. Kontaktide loomine ja hoidmine samalaadsete organisatsioonidega Eestis ja mujal maailmas.

13. oktoobril 2000. aastal asutati MTÜ Korp! Sakala Vilistlaskogu poolt Sihtasutus Korp! Sakala

Stipendiumifond. Sihtasutuse eesmärgiks on toetada sihtasutuse varade arvelt ülikoolides õppijaid. Sihtasutuse juhtorganiteks on nõukogu ja juhataja. Juhataja juhib sihtasutuse tööd.

Nõukogu ülesandeks on Fondi tegevuse korraldamine ja juhataja üle järelevalve teostamine.

Nõukogu liikmed valib MTÜ korp! Sakala Vilistlaskogu juhatus. Fondi tegevuse lõpetamisel antakse pärast võlausaldajate nõuete rahuldamist alles jäänud varad üle tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute ja sihtasutuste nimekirja kantud mittetulundusühingule või sihtasutusele, avalik-õiguslikule juriidilisele isikule, sh riigile või kohalikule omavalitsusele.

10.02.2015 loodi MTÜ Rein Sepa selts, mille tegevuse toetamiseks on teinud omapoolse annetuse

MTÜ korp! Sakala Vilistlaskogu. Ühingu eesmärgiks on tõlkija ja korp! Sakala liikme Rein Sepa (1921 – 1995) pärandi hoidmine ja Eesti – Skandinaavia ning Eesti – Läti kultuurikoostöö s.h.

tõlketegevuse edendamine. MTÜ kolmeliikmelisest juhatusest kuulub vähemalt kaks liiget üliõpilaskorporatsiooni Sakala.

1999. aastal renoveeriti korporatsiooni Tartu konvendi maja Veski 69, mille tulemusena on hoone teine korrus osaliselt ja kolmas korrus äriühingutele välja renditud.

2013. aasta sügisel ostis korporatsioon Tallinnasse maja Roosikrantsi 3. Ostu finantseeris LHV Pank.

Hoone esimene ja kolmas korrus ning osaliselt ka keldrikorrus on välja renditud äriühingutele. Mõlemas majas on esindusruumid, mida üritusteks välja renditakse.

MTÜ-s korp! Sakala Vilistlaskogu ei töötanud möödunud majandusaastal ühtegi palgalist töötajat, mistõttu puuduvad andmed keskmiste palkade suhtes. Samuti ei makstud töötasusid juhatuse liikmetele.

MTÜ Korporatsioon Sakala Vilistlaskogu 2022. aasta tulu ettevõtlusest olid 125 094 eurot ning liikmemaksu ja annetustulud moodustasid 112 999 eurot. Mittetulundusühingul oli 2022.

aastal negatiivne tulem 29 994 eurot.

Sarnaselt aastale 2022 jätkab MTÜ Korp! Sakala Vilistlaskogu ka 2023. aastal tugevalt korp! Sakala tegevuse toetamise ja suunamisega vastavalt korporatsiooni kodukorras sätestatud eesmärkidele. Juhatuse peamiseks fookuseks on organisatsiooni jätkusuutlikkuse säilitamises jätkuvalt (sarnaselt eelmisele aastale) uute liikmete küsimusega tegelemine, korporatsiooni liikmete aktiivsuse kasvatamine ja suhtlemine väliskoondistega. Samuti on juhatuse jaoks oluline finantsilise võimekuse hoidmine ja ka ajalooliste hoonete haldamine, säilitamine ja parendamine.

Finantsiliselt on organisatsioon stabiilne ja võimekas. Jätkame põhikirjalist tööd ja korp! Sakala

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.