EESTI SAKSA KEELE ÕPETAJATE SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 248 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

EESTI SAKSA KEELE ÕPETAJATE SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 248 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Saksa Keele Õpetajate Selts (edaspidi ESÕS) on tegutsenud aastast 1992. Alates 1993 on

ESÕS ka rahvusvahelise saksa keele õpetajate seltsi (edaspidi IDV) aktiivne liige. ESÕS on ka

EVÕL asutajaliige, seltsi liikmed osalevad aktiivselt EVÕL poolt pakutavatel koolitustel.

ESÕS-i eesmärgiks on heategevuslik saksa keele ja saksakeelsete riikide kultuuride propageerimine avalikes huvides, igakülgne kaasabi saksa keele õpetamisele ja saksa kultuuri tutvustamisele Eestis. Selts ühendab saksa keele õpetajaid ja õppejõude, pakub neile koolituse, koosolemise ja –töötamise võimalusi. Seltsi juhatus korraldab regionaalseid ja üleriigilisi seminare ning ühisseminare Balti riikide ja Põhjamaade kolleegidega, tihendades kontakte saksa keelt ja kultuuri toetavate institutsioonidega, pakub väliskoolitusvõimalusi ning korraldab õpilasüritusi.

ESÕS-i kuulub hetkel 134 saksa keele õpetajat ja õppejõudu. Seltsi juhatuse liikmed valitakse üksikliikmete poolt kaheks aastaks. Korrapäraselt toimuvad juhatuse online-koosolekud. 2022. a.

toimus 7 koosolekut, neist 5 online. Juhatuse liikmed esindavad seltsi liikmete huve erinevates töörühmades ja aruteludel (HTM, Õpetajate Ühenduste Koostöökoda, EVÕL, Netzwerk Deutsch).

ESÕS-i tegevusanalüüsi alusel hindame kõikide juhatuse liikmete ainealast, IKT ja organiseerimisalast kompetentsust ja panust seltsi tegevuse arengusse kõrgeks.

Oma tegevuste tutvustamiseks on seltsil koduleht www.edlv.ee ja oma Facebooki leht https://www.facebook.com/eestisaksakeeleopetajad .

ESÕS teeb oma tegevuse eesmärkide saavutamiseks tõhusat koostööd juba väljakujunenud võrgustikuga: saksa keele õpetajate ja teiste partneritega Eestist, Lätist, Leedust, Poolast ning saksa keelt kõnelevatest riikidest nagu Saksamaa, Austria, Šveits.

Aastal 2022 toimusid järgnevad üritused:

Liikmetele: 28.-29.04.2022 toimus seltsi aastakonverents Kadrioru Saksa Gümnaasiumis. Osales 52 õpetajat. Kahepäevase konverentsi moto oli pühendatud mitmekeelsusele. Plenaarettekande pidas Soome vabakutseline lektor Ulrike Richter-Vabaatalo. Lisaks temale viisid töötube läbi kirjastuste Klett, Hueber ja Cornelsen lektorid ning Goethe Instituudi projektis Planspiel osalenud õpetajad. Toimus paneelvestlus „Mitmekeelsus rikastab!“, millel arutlesid antud teemal Kalle Lina (ESÕS), Natalia Tšuikina (EVKÕS) ja Ruth Rappold (ESKÕS).

2. – 7.08 osales 6 seltsi liiget ülemaailmsel saksa keele õpetajate konverentsil Viinis. Selts kandis kolme osaleja reisikulud.

22.-24.08 toimus kolmepäevane suveseminar Kehtnas, Rapla maakonnas. Osales 20 õpetajat.

23.-25.08 osales Ruth Rappold 19. üle-poolalisel saksa keele õpetajate seltsi konverentsil ja

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.