KARUKÄPP MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 260 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

KARUKÄPP MTÜ hetkeolukord

Juba 260 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Karukäpp põhitegevus on käsitööesemete valmistamise õpetamine, naiste tegevuse koordineerimine ja iseendaga toimetulekuks juhiste andmine.

Varasematel aastatel stiihiliselt alanud tegevusest ja Sotsiaalministeeriumi poolt korraldatud koolitustest ajendatuna oleme otsinud oma tegevusele sihteesmärki ning selle tulemusel loodigi mittetulundusühing Karukäpp.Laiema tegevuse edenemise takistuseks on olnud rahapuudus, kuid siiski oleme suutnud kaasata lisaks Otepää naistele ka naisi kaugemalt.Tihedamad sidemed on Sulbi, Mäksa ja Kõrveküla maanaistega.Koos oleme õppinud Sotsiaalministeeriumi poolt rahastatud projekti raames pärlitega kaunistatud randmesoojendajate valmistamist, viltimist ja vildist esemete valmistamist, paelte, nööride ja vööde valmistamist ning ära ei ole unustatud ka naiste võrdõiguslikkust käsitlevaid teemasid.

2005.a.arendasime edasi oma käsitööoskusi ja andsime omandatut edasi paljudele naistele.Soetasime kudumismasina, millel harjutasime kudumist.2006.a.õppisime kudumismasinal kudumist edasi, et hakata oma oskusi teistega jagama.Jätkasime ka traditsiooni tutvustada talve jooksul tehtut teistele.Korraldasime kindanäituse ja konkursi, mis oli väga edukas ja äratas suurt huvi nii kohalikes kui ka naabermaakondade naistes.

2007.a. korraldati mütsi-salli-konkurss-näitus, kus osalesid oma töödega lisaks Otepää naistele ka käsitööhuvilised naised Tartust, Ülenurmelt,

Sulbist ja Rõngust.Üritust ilmestasid Tartu Maaülikooli koorilauljad oma kontserdiga.

2008.a. jooksul on olnud põhitegevuseks paikkondliku omapära otsimine: kvaliteet, tegija lugu, loodussõbralikud materjalid, seotus traditsioonidega.Osalesime Käsitöö Keskseltsi poolt Valgas korraldatud täienduskoolitusel "Kõik toote ideest müügini". 9.juunil rahvusvahelisel õueskudumise päeval viisime läbi kudumishuviliste õpiringi vabas looduses.3.augustil tutvustasime Otepää Käsitöölaadal masintikkimist ja kaasaegset tikkimismasinat.Lisaks eelmainitud tegevustele aitasime Norra sõpruspartneritel koostada käsitööraamatu eesti osa ; korraldasime I advendil kultuurikeskuses pontsode, sõbade näituse; võtsime osa talvepealinna avaüritustest; annetasime Otepää Päevakeskus-Hooldekodu elanikele jõulukingituseks villaseid sokke.

2009.a. oli innovatsiooni aasta. Saime omaalgatusprogrammi toel tikkimismasina. Kuna see aasta oli ka eesti oma mustri aasta, siis alustasime õpiringidega, kus kinnitasime vanu tehnikaid ja õppisime ka ise masintikkimist. Septembrikuul korraldasime näitliku õpitoa koos näitusegaOtepää

AMS-i korraldatud sügislaadal.

2010.a. möödus sokikudumise õppimise ja õpetamise tähe all.Kudumist õppisid nii algajad kudujad kui ka kogemustega naised. Õpitubade lõpetuseks korraldati ka sokinäitus, mis pakkus palju huvi nii kohalikele elanikele kui ka külalistele. Õpitubades käinud kudujatest kujunes välja 15-18 naisest koosnev grupp, kellel on plaanis jätkata kooskäimise kudumisega ka järgnevatel aastatel.

2011.aastal jätkati samuti käsitöö töötubadega: kooti sokke, kindaid, mütse. Õpiti uusi tehnikaid ( soki kudumine varbast ) ning lisaks kudumisele ka heegeldati.Kevadel oli töötoas 17 huvilist naist, kuid sügisel alustas juba 26 käsitöö huvilist.

2011.a. korraldasime juba traditsiooniks saanud näituse talve jooksul tehtud töödest, mis oli kõigile avatud 10 päeva. Suurt huvi äratasid meie käsitööesemed meie linna külastanud väliskülalistes (Soomest, Rootsist ja Venemaalt). Samuti saime kutse tulla näitusega Venemaale Toksovo päevadele juuli lõpus. Sõit saigi teoks ja näitus Otepää naiste villastest kudumitest äratas suurt huvi Toksovo elanikes ja ka ametnikes, kellelt saime uue kutse tulla näitama meie töid ja samas ka müüma. Eeldatavasti sõidame näitusega uuesti 2012.a. suvel.

Kohaliku Omaalgatuse Programmist saime toetust Sokikalendri 2012 väljaandmiseks. Kalender sai valmis suvel ja sügisel töötubadega alustades oli kõigile õppematerjalina kättesaadav. Sokikalender osutus ülimalt populaarseks tooteks, seetõttu on plaanis korrata analoogset projekti uuesti 2013.aastal.

2012.a. oli MTÜ-le tegus. Liikmete palvel jätkus kudumise töötubade tegevus ja meie liikmete hoolsa töö tulemusel valmisid 36 paari sokke ja 13 paari pätikindaid Eesti sõduritele Afganistanis.

2013.a. suurim projekt oli taas kalendri väljaandmine - seekord Koekirjade kalendri nime all. Ka see kalender osutus erakordselt populaarseks õppevahendiks käsitööliste seas. Liseks eelmainitud kalendrile toimus ka juba traditsiooniks saanud Rahvusvahelise õueskudumise päeva tähistamine. Üritusel osales hulgaliselt juhukülalisi, kes varustati varraste, lõnga ja mustritega ning anti ka juhtnöörid töö jätkamiseks.

Isadepäeval andsime üle Otepää valla II poolaastal sündinud beebidele papud, mis olid kootud MTÜ Karukäpp liikmete poolt. Otepää vallas sündis sel perioodil 21 beebit, kuid papusid andsime üle 25 paari. Seda traditsiooni jätkame kindlasti edaspidigi. Lisaks annetatud papudele kudusime ka välismissioonil viibivatele sõduritele sokke ja kindaid (kokku 21 paari).

2014.a. eraldas Otepää Vallavalitsus meile tasuta kasutamiseks ruumid vallamaja III korrusel ja seega on meil praegu lisaks käsitöö edendamisele vaja sisustada ruumid erinevate töötubade läbiviimiseks.

Mittetulundusühingu üldkoosolek otsustas 2014.aaastal valida juhatus kolme liikmeline ja teha ka muudatused põhikirja.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.