EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU VÄIKE-MAARJA KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 141 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU VÄIKE-MAARJA KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 141 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Väike-Maarja kogudus kuulub Eesti Evangeelsesse Luterlikku Kirikusse. Administratiivselt asub ta Viru praostkonnas.

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik (EELK) on vaba rahvakirik, kuhu kuuluvad luterlikud kogudused Eestis ja väljaspool Eestit.

EELK eesmärk ja ülesanne on Jumala Sõna kuulutamine ja sakramentide jagamine ning sellest tulenevalt koguduste elava usu ja armastuse edendamine, usulise, kõlbelise, haridusliku ja kasvatusliku töö tegemine, diakoonia-, misjoni- ja diasporaaltöö korraldamine ning üksikute koguduste ja nende ametiisikute tegevuse juhtimine, ühtlustamine, toetamine ja järelevalve nende üle (EELK põhikiri, §3).

2022.a. arvudes.

(cid:127) 2022. aastal kuulus kogudusse 480 liiget, liikmeannetajaid oli 24 inimest.

(cid:127) Jumalateenistusi peeti 59 korral (neist 15 armulauaga ja 2 väljaspool kirikuhoonet). Keskmiselt võttis jumalateenistusest osa 10 inimest. Kõigil teenistustel-ametitalitustel osales kokku 1140 inimest.

(cid:127) Maeti 8 inimest.

(cid:127) Kirikukontserte peeti 5 korral.

(cid:127) Juhatuse koosolekuid peeti 3 korral, nõukogu koosolekuid 2 korda.

(cid:127) Piiblitunde toimus 32. Osales keskmiselt 7 inimest.

EELK Väike-Maarja Koguduse juhatus koosneb kolmest liikmest. Juhatuse liikmetele tasusid ei arvestatud, soodustusi kellelegi tehtud ei ole.

Palgalisi töötajaid on kogudusel üks.

Majandusküsimustes ja kellamehena toimetavad vabatahtlikud töötegijad.

Rahastati ja viidi läbi järgmised projektid: (cid:127) Väike-Maarja vallavalitsuselt saadi 600 eurot tegevuse toetamiseks.

(cid:127) Väike-Maarja vallavalitsuselt saadi toetust 60 000 eurot projekti "Väike-Maarja leinamaja taastamise I ehitusetapi II osa" eesmärkide täitmiseks.

(cid:127) PRIAlt laekus toetus Leinamaja rekonstrueerimiseks summas 20 810.73 eurot.

2022.a oli Väike-Maarja kogudusele aktiivne tegevusaasta.

Koguduse põhitegevus on jumalasõna kuulamine, tõlgendamine ja jagamine koguduse liikmetele, hingehoid ja trööst, ühistegevused. Seda kõike on tehtud aastaringi.

Jumalateenistused toimusid regulaarselt igal pühapäeval. Samuti toimusid lühemal perioodil piiblitunnid ja osadusringid. Vähemalt kord kuus koguneti pastoraati sünnipäevalaste meeles pidamiseks. Ühiselt tähistati jaanipäeva Rastla külas Maretaru-Uuetoa talus, kuhu kogunesid vallas tegutsevad kogudused (Simuna, Rakke,

Avispea). Kõikide koguduste kokkutulekut pole varem korraldatud. Ühine õhtu võimaldas koguduste liikmetel omavahel tutvuda ja suhelda.

LEINAMAJA Kui 2021. aastal oli kõige olulisemaks usueluväliseks tegevuseks leinamaja taastamise ettevalmistamine ja esimese ehitusetapi elluviimine, siis möödunud aastal väljastati hoonele osaline kasutusluba ning ruumi renditakse välja vastavalt tellimustele.

Leinamaja taastamise ehitustööde elluviimiseks kasutati LEADERi (20810€) ja Väike-Maarja valla (60000€) toetusi ning eraisikute annetusi. Peale LEADERi inspektori järelkontrolli kanti toetus täies mahus koguduse arvele. Koguduse liikmed on teinud vabatahtlikku tööd, et valmistada ette ja korrastada leinasaal iga matusetalituse korral. Eelmisel aastal kasutati Leinamaja keskmiselt 2-3 korda kuus.

HEAKORRATALGUD Lisaks leinamajale tehti terve aasta jooksul mitmeid talguid nii pastoraadis, pastoraadi aias kui kirikuaias ja kirikus. Talgud päädisid traditsiooniliselt ühise supisöömisega, toiduvalmistamise eest on ajast-aega hoolitsenud meie armas Linda.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.