EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU KARKSI PEETRI KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 273 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 15 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puud

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU KARKSI PEETRI KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 273 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 15 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Teenimispiirkonna inimeste suhtumine kirikusse: Kogu Mulgi vallas elab kokku üle 7400 inimese. Vallakeskus on pärast 2017. aasta reformi

Abja-Paluoja, kus elab 1040 elanikku. Karksi-Nuia on kirikust mõne kilomeetri kaugusel ja on suuruselt Abjaga sarnane. Kihelkonna elanikke hinnanguliselt 3000 inimest. Koguduse tegemistesse suhtutakse sõbralikult ja heatahtlikult. Usuelust hoidutakse siiski võimalikult eemale.

Kiriklikud talitused on peaaegu kadunud. Kahjuks sageli ka koguduseliikmete matusetalitused toimuvad mittekiriklikult.

Kogudus osales Mulgi valla peremängus, kus Karksi kirik oli üheks mängupaigaks. Korraldasime kirikut ja piiblit tutvustavaid koguperemänge.

Müügil olid kristliku sümboolikaga meened. Koguduse õpetajat asendanud Villu Jürjo pidas Karksi-Nuia keskväljakul palvuse advendiküünla süütamisel.

Kirikus toimusid kontserdid Viljandimaa Orelifestivali ja Karksi-Nuia Meefestivali raames.

Koguduserahvas avas kihelkonnapäevadel kodukohviku, mida huvilised rõõmuga külastasid. Toimusid hingehoidlikud vestlused silmast silma ja telefonitsi, palvetati üheskoos. Soovitati ja jagati vaimulikku ja hingehoidlikku kirjandust.

Pühapäevase jumalateenistuse sagedus: Kuu 1. ja 3. Pühapäev . Enne jumalateenistuse algust ütles õpetaja pühapäeva teemakohase sissejuhatuse. Kantsli teadetes andis edasi eestpalvesoovid. Pärast jumalateenistust teatas järgmise jumalateenistuse toimumise ajad. Oluline tava on aia ja põllu andide õnnistamine lõikustänupühal. Sel puhul kaetakse sügisandide laud altari ette. Koguduse liikmed osalesid armulaua katmisel. Enne eemaldati ja pärast jumalateenistust paigaldati altari ja kantsli tekstiilide kaitseks ning puhtuse hoidmiseks katteloor. Küünalde süütamine ja kustutamine, kella helistamine ning puhtuse hoidmine kirikus on koguduse aktiivsete liikmetele südameasi ning on seepärast alati tehtud hoole ja armastusega. Kiriklikke talitusi toimus harva. Ristimisele tulnud inimesed olid leerikoolis saanud algteadmised osalemise kohta jumalateenistustel ja talitustel. Talitusi võiks ja peaks olema rohkem. Talituste arvu kasvamisele tuleks kasuks, kui leida õpetaja, kes elab kihelkonnas, mitte ei käi kogudust teenima oma põhitöö kõrvalt.

: Koguduse raamatupidamine toimub praostkonna ühise raamatupidamisteenuse kaudu. Revident Rein Schihalejev jälgis raamatupidamisdokumentide esitamist, majandustegevuse otstarbekust ja vastavust eelarvega ning esitas sellekohase aruande nõukogu korralisel koosolekul. Kogudus taotles ja sai automaatse tulehäire süsteemi paigaldamiseks toetuse. Kirikusse paigaldati ATS.

Praeguse tulubaasiga on kogudus suutnud end kokkuhoidlikult majandada. Praegu on teadmata, kas ja kui kaua jätkab ettevõte Alexela koguduse maa rentimisega kütuse tankla ja selle juurde kuulunud kaupluse tarvis. Tuleviku väljavaadetes oleks vaja enam kindlustunnet.

Kogudusele laekus hoonestusõiguse tasu ja põllumaade eest renditasu. Aruandeaastal anti kogudusemaja eluruumid tähtajalisele rendile

Karksi-Nuia Muusikakooli õpetajale.

Karksi Peetri kogudusele oli aruandeaasta armuaeg ja võimalus elada pühitsuselu rahus just nende kiusatuste ja katsumustega, andide ja võimalustega, mis Jumal meile armulikult andis Jeesuse Kristuse, meie Issanda aastal 2022.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.