EESTI APOSTLIK-ÕIGEUSU KIRIKU TARTU PÜHADE ALEKSANDRITE KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 408 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

EESTI APOSTLIK-ÕIGEUSU KIRIKU TARTU PÜHADE ALEKSANDRITE KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 408 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

2022. aastal jätkus koguduse majandustegevus kirikuhoone haldamiseks ning majandusliku osa edasiarendamiseks ja tugevdamiseks, et kogudus põhitegevusena saaks usuliste talituste kaudu aidata oma liikmetel osa saada Kristuse toodud päästest ja kasvada õigeusu õpetuses, elavas usus, kindlas lootuses ja kristlikus armastuses jumalateenistuste, sakramentide, jumalasõna kuulutamise, usulise haridus- ja valgustustöö ning heategevuse kaudu.

Koguduse-elu üheks prioriteediks on avatus ühiskonda. Koguduse tegevust kajastatakse ka internetikeskkonnas: https://karlovakirik.ee https://www.facebook.com/karlovakirik

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCOOUVHakopSJA9L_1yXUE3A

Koguduse usulist tegevust juhib EAÕK poolt ametisse määratud preester. Koguduse hallata on Tartus kinnistud: kirikuhoone koos kinnistuga

Sõbra 19a ja elamu koos kinnistuga aadressil Saekoja 25. Koguduse tegevust juhib viieliikmeline juhatus.

Koguduse tegevjuhiks on kirikuvanem, kes valitakse juhatuse liikmete seast. Juhatuse liikmete tööd ei tasustata ning nende lahkumisel lahkumishüvitisi ei maksta.

Koguduses toimus 2022. aastal 68 jumalikku liturgiat, 60 õhtu- ja hommikuteenistust, 17 ristimist, 1 laulatus, 4 matust.

2022. aastal võeti Kirikuvalitsuses seisukoht, et Tartu Pühade Aleksandrite kogudusel kui kirikuhoone omanikul on suutlikkus iseseisvalt tegeleda kogudusele kuuluva kirikuhoone restaureerimise korraldamisega ning Kirikuvalitsuse liige Ignatios Indrek

Rand ei juhi enam selle kiriku restaureerimistööd.

Kirikuvalitsus otsustas kustutada Tartu Pühade Aleksadrite kogudusele 2020. a sügisel antud laenu summas 8 000 eurot (leping allkirjastatud) seoses koguduse vajadusega rahastada kiriku restaureerimistöid.

2022. aastal on kogudus jätkuvalt aktiivselt tegelenud kiriku katuse restaureerimiseks rahastamisvõimaluste otsimisega ja remonditööde alustamise ettevalmistamisega. Toimusid mitmed kohtmised Muinsuskaitseameti nõunike ja erinevate ehitusekspertdega, mille tulemusena sai kokku lepitud kogu katuse restaureerimistööde plaan etappide kaupa. Plaani realiseerimise ajakava sõltub rahaliste vahendite saamisest.

2022. aastal oleme kirjutatud 6 projekti kiriku restaureerimiseks toetuse saamiseks, korraldatud on hanked vastavatele töödele, valitud ehitajad ja taotletud tööde tegemise load.

Taotlused toetuse saamiseks on esitatud: 1)Muinsuskaitseameti 2022. a jooksvasse (reservfondi) vooru (15.05.2022) kiriku lõunakülje kõige enam viltuvajunud risti ja avariilise sibulkupli restaureerimiseks (taotlus rahuldati osaliselt summas 9457 eurot - remonditööd ei ole lõpetatud).

2) Maikuus esitati ka Tartu linnale taotlus toetuse saamiseks linna reservfondist kirikuhoone katuse nelitise restaureerimistöödega alustamiseks summas 45 000 eurot. Taotlus rahuldati ja 2022. aasta augustikuus alustati kiriku katuse restaureerimistööde I etapiga - paigaldati tellingud, avati nelitiskatuse siblukuplid tutvumaks katuse puitkonstruktsioonide seisukorraga, misjärel avad suleti kuni järgmise etapi töödeni.

3) Augustikuus sai esitatud uus taotlus Tartu linnale 2023. a eelarvest kiriku katuse restaureerimistööde kaasfinantseerimiseks toetuse saamiseks summale 50 000 eurot (taotlus rahuldati ja kanti üle kogudusele 2023. aastal).

4) Septembris esitati taotlus Muinsuskaiteameti tähtajalisse toetusvooru katuse remonditöödeks toetuse saamiseks (taotlust ei rahuldatud).

5) Sügisel esitati taotlus ka Kohaliku omaalgatuse programmi (KOP) taotlusvooru ülemise kirikusaali avariilise kolmikakna restaureerimiseks (taotlus rahuldati 4000 euro summa ulatuses). Töödega ei ole veel alustatud, taotletakse raha juurde

Muinsuskaitseametilt.

6) Oktoobris koostati taotlus Muinsuskaitseameti omandireformi taotlusvooru katuse restaureerimise toetuse saamiseks. Taotlus rahuldati 98 390 euro summa ulatuses ja kanti üle kogudusele 2023.aastal).

Koguduse juhatus pikendas kogudusele kuuluva kinnistu Saekoja 25 elamu ja elamu ees asuva õueala 30.06.22 lõppevat üürilepingut. Üürnik on kohusetundlikult täitnud üürilepingu tingimusi.

2022. a jätkus kirikus kohaliku piiskopi eestvedamisel 2021. aastal alustatud regulaarse - iga kuu viimasel laupäeval toimuva - usuõpetuse loengute sari. Loenguid viib läbi Tartu piiskop Eelia. Seekord aga soovis valitseja privaatsemat loengukeskkonda ja loobus loengute videosalvestamisest. Koguduse YouTube kanalil on aga varasemad salvestatud loengud vaadatavad. Uue hooaja loengute teemaks on liturgika,

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kiriku katusetööd jätkuvad 2024. aastal

Ka 2024. aastal käivad edasi kiriku katuse ehitustööd. Vimane uudis: veebruarikuus läksid Pärnusse uut vaskplekki saama kaks sibulkupliga tornikest. Senise plek
karlovakirik.ee

Jumalateenistused aprillis ja mai alguses 2024

L 06.04 Õhtune jumalateenistus. kl. 18.00 P 07.04 Liturgia. Suure paastu kolmas, ristikummardamise pühapäev. kl. 10.00 R 12.04 Ennepühitsetud andide liturgia. k
karlovakirik.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.