EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU AVINURME KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 460 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduv

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU AVINURME KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 460 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

EELK Avinurme Kogudus on (edaspidi Kogudus) on moodustatud 1903.aastal ja on siiani tegutsev kirik.

Koguduse tegevuseks on jumalasõna kuulutamine jumalateenistustel igal pühapäeval ja kiriklikel pühadel.

Koguduse tegevust juhib nelja-liikmeline juhatus. Juhatusele 2022.a. tasusid ei makstud.

Jumalateenistused on Avinurme kirikus toimunud igal pühapäeval ja suurematel kiriklikel pühadel vastavalt kokkuleppele.

Armulauda on pakutud 89 korda aasta jooksul.

Suvel toimus kirikus 2 kontserti, mille korraldajaks oli Avinurme Kultuurimaja.

24. juunil toimus Kalmistupüha, mälestusteenistuse läbiviijaks oli hooldaja õpetaja Ants Tooming ja abiks oli Avinurme Puhkpilliorkester Verner

Mölderi juhatusel.

Jõululaupäeva teenistusel oli esinejaks Avinurme Meeskoor Urve Toominga juhatusel.

Liikmeannetajaid oli 79 liiget, summas 2 944 eurot.

Väliskoguduste poolt annetati 6 140 eurot. Korjandustest kirikus ja ametitalituste eest laekus 2 050 eurot. Pastoraadi köögi tegevusest laekus 1 081 eurot ja muud mittesihtotstarbelised toetused 1 161 eurot. Sihtlaekumisi Ukraina toetuseks oli 505 eurot. Tulud majandustegevusest 6 963 eurot.

Kuludest olid annetused 800 eurot, mitmesugused tegevuskulud 13 668 eurot ja põhivarade amortisatsioonikulud 2 959 eurot.

Koguduse tulemiks kujunes 3 417 eurot.

2023 aasta plaanid.

Koguduse majanduslik olukord ei ole muutunud. Liikmeannetustest ja pühapäevastest korjandustest laekuvad summad on kasinad. Pastoraadi katus ei pea vett. Katuseakende ümbrused lekivad. Pastoraat on vähemalt soe. 2021.aasta lõpuks paigaldatud maaküte on end õigustanud.

Sooja saamiseks tarvitatav elektri hulk on aga olnud ootamatult suur ja kallis. Sellegipoolest on kogudus saanud hõlpu. Varasem katla kütmine ei ole enam koguduse liikmetele jõukohane.

Kogudusele kuuluv kabel Avinurme surnuaial vajab katuse vahetust. Et tegu on üldistes huvides oleva hoonega, ei pea kogudus selle korrastamist otseselt enese kohuseks ja on taotlenud katuse vahetuseks vallalt vahendeid. Vald saatis eitava vastuse.

Selgus, et koguduse noor juhatus, mille liikmed igapäevaselt Tartus tegutsevad ja töötavad, ei suuda koguduse igapäevamuresid kanda ega lahendada. Sügisel olid varasemad pikaaegsed koguduse eestvedajad valmis kõik ülesanded taas enda kanda võtma. Selle tulemusel tekkis rahulik ja stabiilne õhustik ning koguduse asjad hakkasid rahulikult ja rõõmsalt kulgema.

Koguduse juhtkond on kogudust armastusega kandmas ja see on alus edasi elamiseks ning toimetamiseks. Kui kogudus omale ka uue ning ametisse pühendunud õpetaja saab, siis on lootust asjade paranemisele. Lähtepositsioon uueks alguseks on Avinurmes soodne.

Järgmisel nõukogu koosolekul arutame pastoraadi katuse vahetamise asjade käiku ning mõtleme selle peale, kuidas majandada otstarbekalt ning koguduse elu toetavalt kogudusele kuuluvaid maatükke.

Jumala abiga edasi!

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.