EESTI KRISTLIKU NELIPÜHI KIRIKU VALGA KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 338 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,1 punktiga ja kommenteeritu

EESTI KRISTLIKU NELIPÜHI KIRIKU VALGA KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 338 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,1 punktiga ja kommenteeritud 49 korda.

Tegevusaruanne 2022

Koguduse põhitegevuseks on piibli õpetusel põhineva kristliku usu kuulutamine ja viljelemine eeskätt jumalateenistuste, usuliste koosolekute ja talituste vormis.

Regulaarsed tegevused on jumalateenistus, mida peetakse 1 kord nädalas pühapäeviti;

Lastekirik (Pühapäevakool) toimub 1 kord nädalas pühapäeval; koguduse palveteenistused 1 kord nädalas kolmapäeval; noortekoosolekud toimuvad samuti 1 kord nädalas reedeti. Lisaks erinevate osadusgruppide kogunemised, mis toimuvad keskmiselt kaks korda kuus.

Vastavalt võimalusele jagatakse toidu- ja riideabi, peamiselt Valga

Töötute Aktiveerimiskeskuse (sotsiaalmaja) elanikele, samuti Valga puudustkannatavatele peredele ja üksikisikutele nimekirja alusel.

Jätkus koostöö riideabi ja muu kasutatud kauba saamiseks sõprusorganisatsioonidega.

Peamised koostööpartnerid on Soome Mäntsäla Nelipühi kogudus, Belgias Echtel-Ekseli evangeelne kristlik kogudus, Norrast abiorganisatsioon Ny start i ost.

Suvekuudel toimusid kord kuus vabaõhu jumalateenistused kiriku hoovis, kus jagati ka toitu kõigile abivajajatele. Toiduabi jõudis Sõbrapühapäeva vabaõhuteenistustega sadade inimesteni.

Sügisel alustas kogudus "Vabadus Kristuses" kursusega, mis on 10-st sessioonist koosnev jüngerluse kursus, mis toimus iganädalaselt kuni aasta lõpuni. Vabadus

Kristuses kursus on jätk Alfa kursusele, mida kogudus korraldas 2021.a. Kursusel osales inimesi nii väljastpoolt kogudust kui koguduse seest, kokku ligikaudu 30-ne ringis.

Seoses sõjaga Ukrainas, võttis kogudus vastu ukraina sõjapõgenikke ning pakkus neile majutust ning riide ja toiduabi. Erinevatel aegadel elas koguduse majas neli perekonda, kokku 19 inimest. Enamus neist on liikunud edasi, kuid üks, 7-liikmeline pere on veel paigale jäänud.

22. oktoobril korraldas kogudus ukraina sõjapõgenike lastele, vanuses 0-12 aasat, Valga

Kultuuri- ja huvialakeskuses kingituste jagamise. Üritus toimus koostöös Valgamaa ukraina seltsiga Kalina ja Liivimaa Keskuse noorte-ja lastekoor Juhheiga. Kingitused olid kokku pandud USA Indiana osariigis tegutseva merejalaväelaste ühingu poolt ning saadetud Baltikumi jagamiseks.

Ülevaade koguduse tööharude tegevustest

Uut hooaega alustas Lastekirik sügisel 2022. Keskmiselt käib pühapäeviti lastekirikus 5-10 last, nendest enamus koguduse liikmete lapsed, aga ka Valga linnas elavate perede lapsed.

Pühapäevakooli viisid läbi 6 vabatahtlikku graafiku alusel. Sinna on oodatud 2-12.aastased lapsed.

Lastekiriku visioon on jagada rõõmusõnumit Jeesusest kõigi Valga linna lastega.

Noorteteenistus „Kurss“ toimus reedeti koguduse ruumides. Noorteteenistusele on oodatud 13-18.a. vanused noored. Fookuses on eeskätt Valgamaa mittekristlikud noored.

Koostöö jätkus Põltsamaa EKNK ja Tartu Maranata koguduse noortega, kellega tehti ka ühine jalgrattamatk. Reedeti käis koos keskmiselt 10-20 noort.

Meestetöö sai ka alguse ning jõuti korraldada meestega 2 kokkusaamist.

Sotsiaaltöö vallas tehti koostööd Valga Linnavalitsusega, kes võimaldas töötute aktiviseerimiskeskuse kaudu töötutel teha kiriku heaks töötunde.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.