KAMMERMUUSIKUD MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 136 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

KAMMERMUUSIKUD MTÜ hetkeolukord

Juba 136 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Üldinfo

Kammermuusikud on eesti muusikute avatud loominguline ühendus, mis keskendub klassikalise kammermuusika esitamisele Eestis. Oluline koht kontserdikavades on ka nüüdismuusikal ja eesti heliloojate loomingul. 2021/2022 on Kammermuusikute kontserdisarjade neljateistkümnes hooaeg. Jätkuvad sarjad Mõisamängud, HELI ja KEEL ning Kammermuusikud linnas ja eriprojektid.

MTÜ loodi 2007. aastal eesmärgiga edendada Eesti klassikalise muusika muusikaelu ning Eesti interpreetide proffessionaalset tegevust, õpinguid ning enesetäiendust. Alates 2009. aastast algatas MTÜ kammermuusika kontserdisarja eesti mõisakoolides, mida peaaegu samas mahus jätkati ka 2022 .aastal.

See oli kontserdisari, mis toimus regulaarselt kaks korda aastas paarikümnes Eestimaa mõisakoolis. Sarja kontserdid olid avalikud ja kuulajatele tasuta või sümboolse hinnaga. Sarja kontserte korraldas noorte interpreetide ühendus MTÜ Muusikasõprade Selts., hilisem nimemuutuse tulemusena Kammermuusikute MTÜ.

Sarja eesmärgiks oli viia heal tasemel klassikalist kammermuusikat koolinoorteni, et kasvatada publiku järelkasvu ning samas rikastada kultuurielu väljaspool suuremaid linnasid, pakkudes ka kohalikule elanikkonnale võimalust kultuuriüritustest osa saada. Arvestades sellega, et suur osa kontserdipublikust on koolilapsed ja koolinoored on kontserdid vabamas vormis: interpreedid tutvustavad nii ennast kui ka oma pille ning esitatavaid teoseid, osadel kontsertidel on kasutusel illustreeriv pildimaterjal.

Mõisakoolid on taolisteks kontsertideks ideaalne koht nii kooliõpilastele, kelle jaoks kontsert niiöelda koju kätte tuleb kui ka kohalikele elanikele, kellel oleks tore kodukandis asetsevast suure ajaloolise ja kultuurilise väärtusega mõisakeskkonnast osa saada. Mõisasaalid on ka oma akustika poolest väga sobivad just kammermuusika nautimiseks.

Kammermuusikud toovad sarja “Mõisamängud” raames klassikalist kammermuusikat linnadest välja kaunitesse ajaloolistesse mõisatesse, pakkudes eriti sobivas õhkkonnas väärt kultuurielamusi mõisakoolide õpilastele ning kohalikele elanikele. Hooaeg 2021-2022 on sarja 14. hooaeg, kus olulist rolli mängis kontserdi koosseisudes ka nn “muusikalised perekonnad”. Kontsertidel astuvad lisaks küpsetele interpreetidele üles ka nende andekad lapsed ning õpilased, noored muusikud – eelkõige Tallinna Muusikakeskkooli õpilased, kes on juba ka ise noored professionaalid, kel seljataga juba mitmed tunnustused eestisisestelt ning välismaistelt konkurssitelt. Viimaste hooaegade jooksul on väga palju positiivset vastukaja toonud just “noortelt-noortele” etteasted. Sarja kontserdid toimuvad põhiliselt hommikul ja pealelõunal ning mahuvad 45 minuti sisse, mil lisaks muusikale saab kuulda ka muusikute mõtteid esitatavatest teostest.

Kui aastal 2021 toimusid koroonakriisi tõttu umbes pooled planeeritud kontserdid, siis 2022.aastal oli juba võimalus kontserttegevust suurendada nii kuulajaskonna kui ka kontserdite arvu võimaluse poolets. Suurenes oluliselt töökoormus.t olukorrast. Samuti oli suur probleem piletitulu ning kohapealsete toetustega - kriisist tulenevalt polnud kontserdipaigad nõus tavalisel moel kontserte toetama ja paljud kontserdid jäid puhtalt omafinantseeringu peale. Piletitulu oli tunduvalt madalam kuna olime sunnitud tegema kontserte kas tasuta või odavama piletiga - kuna huvi külastuse vastu oli tugevalt langenud.

Ka aastal 2022 oli tunda koroona mõjusid, kuid õnneks vähem. Pigem oli näiteks suvel olukord, kus toimus nö "paisu alt väljumine" - kontserte oli enneolematult palju (tulles vastu nii esinejate kui kontserdipaiga soovidele).

Kontserdikavadesse on sihilikult kaasatud läbilõige interpreetide valdkonnast - küpsed, tunnustatud artistid; aga ka noored, ka välisartistid. Järgime ka põhimõtet pakkuda noortele talentidele kasvulava ning toetame ka vähem aktiivsete küpsete muusikute eneseteostust, et aidata kaasa valdkonna üleüldisele kvaliteedile.

Organisatoorselt on juba 14-aastane kontserdikorraldaja MTÜ Kammermuusikud viimasel aastal laienenud missioonitundelt: toetume järjepidevuse hoidmisele oma sarjade esinejate ning kontserdipaikadega. Aastatega sõlmitud sidemete hoidmine ja arendamine on hästi õnnestunud ka eelmisel hooajal. Anname esinemisvõimalusi ka noortele ning küpsetele suurepärastele muusikutele, kes vajavad taseme hoidmiseks taolist väljundit, mitte ainult ei tee kommertsiaalselt kõige apetiitsemaid kontserte. Planeerime tänu heale tagasisidele samas kursis jätkata. Planeerime veelgi organiseeritumalt suhelda kohapealse kultuurivaldkonnaga, ka rahastuskoostöö arendamise nimel. Loodame kvaliteedilt kasvada, kuid selleks on vajalikud majanduslikud lisavõimalused. Kui vaadata meie eelarvet sh toetuseid, siis teeme sisuliselt imet.

Kammermuusikud MTÜ Kontserdisarjade kontserdid aastal 2022- 110 avalikke kontserti , kus osales 66 erinevat einejat.

Tellisime uudisteoseid ning meie kontserte jäädvustas Klassikaraadio.

Aruandeaasta tegevuse tulem 2022. aastal toetasid läbiviidavaid kontsertsarju Eesti Kultuurkapital, Haridus jaTeadus- ning Kultuuriministeerium kokku summas 43 713 euroga (2021.aastal. 32 202 euroga).

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.