VIRU INSTITUUT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 485 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

VIRU INSTITUUT MTÜ hetkeolukord

Juba 485 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Viru Instituut on vabatahtlikkuse alusel ühinenud isikute avalikes huvides tegutsev ühendus. Mittetulundusühing Viru Instituut, asutatud 18.juunil 2008 ja registreeritud 25.septembril 2008, lähtus 2022.a. oma põhifunktsioonide täitmisel oma põhikirjast, arengukavast ja tegevuskavast ning Ida-Viru ja Lääne-Viru maakonna vahelistest kokkulepetest kultuurivaldkonna arendamisel.

Instituudi põhi-eesmärk on väärtustada Virumaa kultuuri ühiskondlikku tähtsust ja teadvustada, et kultuuripärandi hoidmine on ühiskonna arengu eeltingimus, mis mõjutab elanike elukvaliteeti, kultuurilist identiteeti ja majanduslikku arengut Virumaal.

Põhitegevusteks on Virumaa koostöö arendamine kultuurivaldkonnas, Virumaa vaimse ja ainelise pärimuskultuuri kogumine, uurimine, publitseerimine ja säilimisele kaasaaitamine jm sellega seonduv.

2022.aaastal laekus vahendeid kokku 21 064 eurot, sellest Eesti Rahvakultuuri Keskus 19 206 eurot, Eesti Kultuurkapital 988 eurot, Lääne-Viru

OVL 470 ja Ida-Viru OVL 400 eurot.

2022.aasta suurimad projektid: 1. "Kogume ja uurime kirderannikumurde keelt." 2. "Lüganuse murdekeele sõnastiku koostamine" 3. "Virumaa kodu-uurijate ja muuseumide koostöö" 4. "Kogume ja uurime ka Jõhvi murrakut"

Liikmeid oli 31.12.2022.aseisuga 12. 2022.a valiti juhatus samas koosseisus jätkama kolmeliikmelisena. Koosolekuid oli vastavalt põhikirjale kaks üldkoosolekut ja 4 juhatuse koosolekut ( kaks neist elektrooniliselt).

Enim on arutusel olnud erinevad koostööprojektid ja Virumaa kultuuripärandi jäädvustamine, sh murdekeele uurimine ja kogumine.

Lepiti kokku uued suunad ja partnerid projektideks (koostöö EKIga Vaivara murraku uurimisel,Lüganuse ja Jõhvi murrakuuurimisel uute töövormide rakendamine, ,O.W.Masingu 260, retked Eestimaal jm). Tegevuskavas plaanitud ülesanded täideti vaatamata keerulisele olukorrale, kuigi osaliselt muudetud vormis ja ajal.

Vastavalt tegevuskavale on 2023.aastal kavandatud jätkata traditsiooniliste ajaloo-, keele ja pärimuspäevade, kodu-uurijate ja muuseumide koostöö arendamist, kohaliku keele ja lugude kogumist Vaivara ja Jõhvi kandis, Lüganuse murdesõnastiku koostamist, Virumaa noorte kodu-uurimiskonverentsi ja konkursi läbiviimist. Uute sündmustena 0. W.Masingu 260.sünniaastapäeva ja instituudi 15.sünnipäeva tähistamine.

Samuti on kavas instituudi struktuuri muutused , rakendada tööle tegevjuht.

Tegevused on seotud projektidega ja nendeks saadavatest rahalistest vahenditest.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Värava talu tamm

The post Värava talu tamm appeared first on Viru Instituut.
viruinstituut.ee

Koduloohuviliste ajaloopäev Jõhvis

The post Koduloohuviliste ajaloopäev Jõhvis appeared first on Viru Instituut.
viruinstituut.ee

Märka Virumaa tammesid

The post Märka Virumaa tammesid appeared first on Viru Instituut.
viruinstituut.ee

Koduloohuviliste ajaloopäev

The post Koduloohuviliste ajaloopäev appeared first on Viru Instituut.
viruinstituut.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.