KEHALA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1926 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 30 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommen

KEHALA MTÜ hetkeolukord

Juba 1926 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 30 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

Kehala Mittetulundusühing on loodud 02.08.2010. MTÜ eesmärgiks on arendada välja Lääne-Virumaal, Vinni vallas, Kehalas asuv motospordi ja vabaajakeskus, mis hõlmab endas võimalust nii kohalikul kui ka rahvusvahelisel tasemel auto-, kardi- ja muude tehnikaspordi võistluste ja treeninglaagrite korraldamiseks. Oktoobris 2010.a esitati EAS-le taotlus projeki "Kehala motospordi ja vabaajakeskuse väljaarendamine" rahastamiseks, kuid kahjuks seda ei rahuldatud. Seose sellega otsustati 2,54 miljonit eurot maksev projekt külmutada kuni järgmise EAS taotluste vooruni. Vaatamata, et senini pole õnnestunud saada nimetatud suuremahulise projekti rahastamiseks EAS-lt vahendeid, on radade ehitust, hooldust ja parendust teostatud väiksemas mahus riigieelarvelise sporditoetuse, omanike finantseeringute ning vabatahtlike entusiastide toel, et radadel treenijate ja võistlejate ning raja ääres viibivate pealtvaatajate ohutus oleks igati tagatud.

2017. aastal teostati rallikrossi radade suuremahulisi ümberehituslikke töid, millega suurendati asfaltkattega radade mahtu, et ringrada vastaks ka rahvusvahelise driftingu võistluse reeglitele. MTÜ on investeerinud Kehala motospordi ja vabaajakeskusesse kokku 98 tuhat eurot, mis kajastub lõpetamata põhivara maksumuses. Keskuse väljaehitamisele on tegutsemise aastate jooksul suure rahalise panuse andnud ühingu omanikud ning tööjõuga on aidanud kaasa vabatahtlikud motospordi entusiastid, mis ühingu raamatupidamises ja vabaajakeskuse soetusmaksumuses küll ei kajastu.

Tänu 2017. aastal teostatud suuremahulistele töödele ja järgnevatel majandusaastal jätkatud radade parandus-, ümber- ja juurdeehitustega on

Kehala kompleks erinevate motospordi alade spetsialistide poolt maailma meistrivõistluste korraldamise tingimustele vastavaks tunnistatud. Töö vabaajakeskuse arendamisega toimub pidevalt. Radade ehitamiseks sobilik materjal saadakse kinnistul asuvast kruusakarjäärist, mida kasutatakse vastavalt hoonestusõiguse ja vara kasutamise lepingule.

Ühing on alates 2011. aastast Eesti Autospordi Liidu liige.

Nagu ka eelnevatel aastatel toimus 2022. aastal Kehala kompleksis EMV Rallikrossi etapp, mis oli seekord nimetusega „Terminal Oil Eesti meistrivõistlused rallikrossis 2022“. Aruandeaasta maikuus korraldas Eesti Drifti Liit Kehala kompleksis võistluse „Street Fight I Etapp“ ja septembris kahe päevase võistluse „Superfinaalid“, kus poodiumil olid taaskord kõigi Baltimaade esindajad.

Alates 2014. aastast on MTÜ intensiivselt tegelenud ka retroautode kogumisega, mida vajadusel taastatakse. Aruandeaastal täienes kollektsioon veelgi uute eksponaatidega. Peaaegu kõik soetatud retrosõidukid on originaalvärviga ning sõidukite soetamisel on valikute tegemisel väga oluliseks faktoriks ka väike läbisõit. Retroautode kogumise eesmärgiks on neid erinevatel üritustel eksponeerida ja soovijatele välja rentida. Retroautode kollektsioon on välja pandud mittetulundusühingu omanikele kuuluvas sündmustekeskuses Tobia külas, Rakvere vallas, mida külastavad pidevalt tehnikahuviliste ekskursioonid.

Ühingu tegevust kajastati ka TV3 tellimusel 2022. aasta suvel valminud saates „Kurvist kurvi - Ida-Virumaalt Tallinna“. Saates tutvustati Kehala kompleksi ja üks saatejuhtidest, muusik Jaagup Kreem, proovis Kehala paarisrajal rinda pista Viru Rally mitmekordse meistri Georg Grossiga.

Samuti huvitusid saatetegijad retroautode kogust. Kogus, mis koosneb enamasti nõukogudeaegsest tehnikast leidub ka mõni kaasaegne lääne haruldus ning isegi 1930. aastatest pärit traktor Lanz 25 PS – Eilbuldog. Suur tehnikahuviline Jaagup ei suutnud vastu panna kiusatusele, et see ajalooline tehnikaime käima vändata ja siis sellega ka paar kiiremat ringi tiirutada.

Kehala MTÜ jätkab ka käesoleval aastal tegevust, et noortel motohuvilistel oleks võimalik oma oskusi arendada ja ka omavahel võistelda.

Treeningute läbiviimiseks on motosportlastel võimalik koos võistlusradadega kasutada võistlusautot Subaru Impresa ja kartautot Speedcar

Xtrem.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.