ÜHISKONNAUURINGUTE INSTITUUT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 692 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

ÜHISKONNAUURINGUTE INSTITUUT MTÜ hetkeolukord

Juba 692 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut (edaspidi ÜI) asutati 15.02.2016 Tartus. ÜI on mõttekoda, mille eesmärgiks on selgitada ja kajastada Eesti inimeste arvamusi ühiskondlikult olulistel teemadel. Instituudi sihiks on teostada regulaarselt representatiivseid avaliku arvamuse uuringuid.

Küsitlusi viiakse läbi koostöös professionaalsete uuringufirmadega, Turu-Uuringute AS ja Norstat

Eesti AS, mis aitab tagada sotsioloogiliseks uuringuks vajaliku esindusliku valimi.

Lisaks lühematele päevakajalisi teemasid käsitlevatele küsitlustele viiakse läbi mahukamat väärtushinnangute uuringut, mille raames küsitakse valimisõiguslike kodanike seisukohti enam kui 100 küsimuses. Antud uuringu eesmärk on jälgida trende valijaskonna maailmavaatelistes positsioonides ning analüüsida nende mõju poliitilisele dünaamikale.

Avalikkuse informeerimine ÜI tegevusest ja küsitlustulemuste esitlemine toimub läbi erinevate meediaväljaannete, instituudi kodulehe, sotsiaalmeedia ning kord aastas toimuval seminaril.

Küsitluste ja vastuste tutvustamine laiemale üldsusele aitab tekitada ühiskondlikku diskussiooni riigi arengu seisukohalt olulistes ja tähelepanuväärsetes valdkondades.

Alates 2016. aastast on ÜI algatusel toimunud ligi 130 küsitlusuuringut, mille raames on küsitud erinevatel teemadel ligi 100 tuhande inimese arvamust. Lisaks viiakse alates 2019. aasta algusest

ÜI ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös läbi erakondliku eelistuse küsitlust, mille raames küsitakse iga nädal 1000 inimese eelistust. 2023. aasta juuni seisuga on oma eelistuse öelnud ligi 220 tuhat inimest.

ÜI on sõltumatu organisatsioon, mille tegevuses osalevad kaastöötajad vabatahtlikult ning mida finantseerivad eraisikud. Oma tegevuses koondab ÜI inimesi erinevatelt elualadelt ning vajadusel võetakse arvesse instituudiväliste ekspertide ja arvamusliidrite ettepanekud.

Peamised tegevussuunad

Otsib vahendeid uuringute ja küsitluste läbiviimiseks (cid:127)

Kaasab erinevate elualade inimesi uuringute ja küsitluste ettevalmistamiseks (cid:127)

Valmistab ette uuringuid ja arvamusküsitlusi (cid:127)

Tegeleb uuringute ja küsitluste käigus kogutud andmete analüüsiga (cid:127)

Kajastab uuringute ja küsitluste põhjal inimeste seisukohti päevakajalistel ja ühiskondlikult (cid:127) olulistel teemadel

Korraldab üritusi mahukamate uuringute tulemuste tutvustamiseks (cid:127)

Peamised tegevused 2022. aastal

Väärtushinnangute uuringute ankeet esitati vastajatele 2022. aastal kahel korral, veebruaris ja novembris. Mõlemal korral oli valimiks 1000 18-aastast ja vanemat Eesti Vabariigi kodanikku ning küsitlused viis läbi Norstat Eesti AS.

2022. aastal jätkus koostöös uuringufirmaga Norstat Eesti AS iganädalane erakondliku eelistuse küsitlus. Telefonis ja veebis küsitakse iga nädal kokku 1000 valimisealise Eesti Vabariigi kodaniku erakondlikku eelistust. Tulemuste presenteerimisel keskendutakse viimase nelja nädala koondtulemusele. See tähendab, et valimiks kujuneb vähemalt 4000 inimest ning maksimaalne statistiline viga on +/- 1,55%. Sellisel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest. Tulemused avaldatakse meedia vahendusel ning nendega on võimalik tutvuda ka veebilehel www.reitingud.ee.

Lisaks viidi aasta jooksul läbi järgmised avaliku arvamuse küsitlused: 2022 jaanuar: küsitlus elektrihinna teemal 2022 jaanuar: küsitlus koroonapiirangute teemal

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.