EESTI MEDITSIINIEKSPORDI KLASTER MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 239 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

EESTI MEDITSIINIEKSPORDI KLASTER MTÜ hetkeolukord

Juba 239 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Eesti Meditsiiniekspordi Klaster asutati 16.03.2016.

MTÜ Eesti Meditsiiniekspordi klaster (edaspidi Medicine Estonia klaster) on meditsiiniteenuseid pakkuvate rahvusvahelistumisele suunatud ettevõtete klaster ehk koostööplatvorm, mis tegutseb mittetulundusühinguna.

Medicine Estonia eesmärk on edendada eksporti tervishoiuteenuste väljaarendamise, sihtturgude tundmise ja Eesti meditsiinisektori koordineeritud tegevuse kaudu. Aktiivsete meditsiiniteenuse osutajate initsiatiivrühm koos partnerettevõtetega on kokku leppinud visioonis ja koostöötahtes klastri ühise strateegia elluviimisel.

Eesmärk on kasvatada Medicine Estonia partnerite konkurentsivõimekust välisturgudel ühisturunduse abil ning tõsta tootearenduse kaudu toodete-teenuste kvaliteeti.

Medicine Estonia klastri moodustavad erineva omandivormi, tegevuseesmärkide, kliinilise valdkonna ja ärimudeliga tervishoiuteenuste osutajad.

Liikmeskond on moodustunud organisatsioonide baasil, kellel on olemas kogemus teenuste pakkumiseks välisturgudel või valmisolek sellesse investeerida.

Üks kriteeriumitest on klastri partnerite ühisosa oluliste arendustegevuste, müügiedenduse või jagatud väärtusahela kaudu.

Ühisturundus võimaldab teenuseid nii sise- kui ka välisturul edukamalt pakkuda ning samas kulusid vähendada. Laiem kontaktivõrgustik tagab klastri liikmete huvide suurema kajastamise ja kaitse (ka rahvusvahelisel tasemel). Koostöö välisriikides tegutsevate teenusepakkujate ning teadus- ja arendusorganisatsioonidega võimaldab tõsta Eestis pakutavate teenuste kvaliteeti ning panustada teenuste pakkumise suurendamisse ka piiriüleselt.

Klastri suurim projekt toimus aastatel 2016–2018. EASi ettevõtluse ja innovatsioonivaldkonna hindamiskomisjon toetas klastrite arendamise programmist projekti EU50483 „Medicine Estonia klastri rahvusvahelise konkurentsivõime parandamine“. Soome, Rootsi ja Venemaa ning teiste Balti riikide kodanike valmisolek Eesti tervishoiuteenuste kasutamiseks on kasvanud.

2021. aastal plaaniti osaleda koos erinevate partneritega Dubai EXPO-l. Seoses viroloogilise olukorraga sellesuunalised tegevused peatati.

Koostöös Valgevene partneritega ja spetsialistidega jätkus 2021.aasta esimeses pooles Välisministeeriumi arengukoostööprojekt „Eesti

IT-lahenduste tutvustamine ja e-tervise lahenduste rakendamine Valgevene tervishoiusektoris“. Valgevene Tervishoiuministeeriumi ja tervishoiuvaldkonna otsustajatega keskenduti peamiselt e-tervise lahenduste tutvustamisele ja rakendamisele. Projekti eesmärgiks oli suurendada Valgevene tervishoiusektori teadlikkust Eesti kogemusest e-tervise valdkonnas ning korraldada teadlikkuse suurendamisele ja kontaktide loomisele suunatud üritusi. Projekti raames tutvustati Eesti kogemusi IT-lahenduste juurutamisel tervishoiusektoris ning eesmärk oli aidatati kaasa nende rakendamisele Valgevenes. Seoses poliitilise olukorraga Valgevenes 2021. aastal projekt aga lõpetati.

2022.aastal Eesti Meditsiini Ekspordi Klastris tegevust ei toimunud.

2023.aastal alustab ühing Ukraina vigastatud võitlejate ja nende pereliikmete vaimse tervise toetamise läbi Ukraina tervishoiu- ja ja haridustöötajate koolitamise ja koostöö projektiga koostöös Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskusega perioodil 01.06.2023 - 01.06.2024.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.