EESTI KOORIJUHTIDE NAISKOOR MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 134 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduv

EESTI KOORIJUHTIDE NAISKOOR MTÜ hetkeolukord

Juba 134 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Mittetulundusühing Eesti Koorijuhtide Naiskoor on moodustatud vaba algatuse alusel ja tegutseb liikmete huvide kohaselt mittetulundusühinguna kollegiaalsel alusel. Koor on asutatud mittejuriidilise isikuna 1988. aasta jaanuaris ja mittetulundusühinguna 02. jaanuaril 2017. aastal. Koori nimi on Eesti Koorijuhtide Naiskoor. Nime tõlge inglise keelde on Female Choir of Estonian Choral Conductors.

Koori tegevuse eesmärkideks on kõrgetasemelise naiskoorimuusika esitamine ja igakülgne koorimuusika edendamine. Selle saavutamiseks on järgmised tegevused: seminar-kokkutulekute, kontsertide, koolituste korraldamine; koostöö arendamine heliloojate, dirigentide, interpreetide ja teiste kollektiividega; osalemine konkurssidel ja festivalidel Eestis ja välismaal; repertuaari täiendamine ja propageerimine; koorimuusika salvestamine; Koori tegevusega seotud teenuste osutamine elanikkonnale ja juriidilistele isikutele.

Eesti Koorijuhtide Naiskoor (edaspidi EKN) jätkab juba 34. hooaega missiooni pakkuda koorijuhtidele ja muusikaõpetajatele erialast väljundit, mille jaoks professor Ants Sööt koori 1988. aastal asutas ja milles on ühitatud kontserttegevus ning pidev enesearendamise võimalus ja erialane täienduskoolitus läbi praktilise töö. EKNi kuulub nii staažikaid koorijuhte ja muusikaõpetajaid kui ka hiljuti koorijuhi või muusikaõpetaja hariduse saanud lauljaid. Kooril on traditsioon koguneda 6-8 korda seminar-kokkutulekuteks ja esinemisteks, mis on erialaste kogemuste taimelava ja loomelabor. Siin valmistavad lauljad ette repertuaari esinemisteks, arendavad vokaal- ja dirigeerimistehnikat, saavad individuaalset hääleseadet, analüüsivad muusikalist materjali, osalevad erialastes töötubades jms. Enamikul EKNi lauljaist on võimalik saada individuaalset hääleseadet vaid EKNi seminar-kokkutulekutel, sest nende kodukohas pole vastavaid spetsialiste. Samas on hääleseade hindamatu kogemus, mida nad saavad edasi kasutada töös oma kollektiividega. EKNi seminar-kokkutulekud toimuvad reeglina Tallinnas, aga mais, augustis ja oktoobris loodame oma seminarlaagritega liikuda ka Eesti teistesse paikadesse. Võtsime plaani osaleda oktoobris Derry rahvusvahelisel koorikonkursil

Põhja-Iirimaal. 17.- 26. oktoobril osalemine Derry rahvusvahelisel koorifestivalil(konkurss) Põhja-Iirimaal jäi ära, kuna mitmed lauljad ei olnud maksuvõimelised kulude suurenemise tõttu mitte meist olenevatel asjaoludel.

EKNi hääleseadja on Egle Veltmann. Omab magistrikraadi Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia koolimuusika erialal. 2017 aastast on Egle

Veltmann õppejõud EMTAs 2021 augustist - 2022 augustini oli Eesti Koorijuhtide Naiskooril dirigent Kristi Jagodin. Alates septembrist on peadirigendiks Markus Leppoja II dirigent Kristina Sildos.

Tegevusplaan 2022 29.-30. jaanuar - seminar-kokkutulek Tallinnas, ENLS kontsert Ester Mägi 100 Mustpeade majas 30. jaanuaril 9.-10. aprill - seminar-kokkutulek Tallinnas 23.-24. aprilli - seminar-kokkutulek Tallinnas 21.-22. mai - seminar-kokkutulek Tallinnas 11. juuni - Eesti Naislaulu Selts ja Eesti Meestelaulu Selts ühine laulupäev "KODU(L)OOTUS" Võrus 26-28.. august - suvine seminar-kokkutulek Pärnus. Kontsert Pärnu raekojas.

1.-2 .oktoober - seminar-kokkutulek Tallinnas 19.-20. november - seminar-kokkutulek Tallinnas

EKN on jätkuvalt tegutsev mittetulundusühing.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.