TAIMSETE VALKUDE INNOVATSIOONIKLASTER MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 177 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduv

TAIMSETE VALKUDE INNOVATSIOONIKLASTER MTÜ hetkeolukord

Juba 177 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Taimsete Valkude Innovatsiooniklaster on asutatud 14.09.2018 eesmärgiga ellu viia 48 kuud kestev koostöö ning teadus- ja arendustegevuse projekt (edaspidi „tegevuskava“). MTÜ majandusaasta aruande periood on 01.01.2022 - 31.12.2022.

Tegevuskava elluviimiseks on MTÜ taotlenud toetust „Eesti maaelu arengukava 2014–2020“ meetmest „Innovatsiooniklaster“. Põllumajanduse

Registrite ja Informatsiooni Amet kiitis 21.02.2019 toetuse taotluse heaks ning määras toetuse summas 798 562 eurot. Tegevuskava teostamise periood on 21. veebruar 2019 kuni 21. veebruar 2023. PRIA otsusega pikendati tegevuskava kahe kuu võrra ehk kuni 30.04.2023.

MTÜ tegevusvaldkond on "Eestimaise taimse valgu tootmise ja tarneahela tõhustamine". Tegevuskava eesmärk on valgurikaste kultuuride väärindamine ja töötlemine kõrgema lisandväärtusega toodeteks, selleks on kavandatud neli tegevust: - põllukultuuride valik ja sobivus valkude eraldamiseks; - taimsete valkude eraldamine, kontsentreerimine ja omaduste iseloomustamine; - taimsete valkude ekstrudeerimistehnoloogia arendus; - fermenteeritud taimsete piimaanaloogide tehnoloogia arendus.

Klastril on 12 põllumajandustootjatest ning põllumajandussaaduste töötlejatest liiget. Klastri teadus- ja arenduspartnerid on AS Toidu- ja

Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus ning Eesti Maaülikooli Põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli Aiandusuuringute Keskus.

Taimsete valkude väärindamine ning piima- ja lihatoodetele taimsete analoogide arendamine on maailmas tõusvas trendis. Põhjamaades on selliste analoogtoodete valik juba üsna hea. Eesti enda tootjatel selliseid tooteid veel napib, kuid tarbijate nõudlus on olemas. Eelnevat arvestades on keskkond soodne kodumaiste piimale ja lihale analoogsete toodete arendamiseks.

RMP seadus § 24: (cid:127) Tooteid ja teenuseid MTÜl ei ole (cid:127) MTÜ ei tee tegevuskava raames investeeringuid (cid:127) Kõik MTÜ väljaminekud on seotud ühe projektiga (cid:127) Ei ole sündmusi (tegevusi), mis ei kajastuks raamatupidamise aastaaruandes (cid:127) Tegevuskava rakendamine on aastaringne, ei ole hooajalisust ega tsüklilisus (cid:127) Kuna tegu on ühe projektiga kogu Eesti põllumajanduse ja toidutööstuse sektoris, siis ei saa öelda, et MTÜ tegevusega kaasneks olulisi keskkonna ja sotsiaalseid mõjusid (cid:127) Valuuta ja börsikursid ei puutu asjasse, MTÜ tegevuse rahastamiseks teaduspartnerilt võetud laen on fikseeritud intressiga. Lisainfoks: laen võeti MTÜ partnerilt, sest pangad ei anna sellistele projektidele/MTÜ-dele laene.

Bilansipäeva järgsete sündmuste analüüs ja tegevuse jätkuvus, samuti laenu tagasimaksmisega seotud tegevus

MTÜ TVIK arendus- ja teadustöö tegevus toimub bilansipäeva järgsele kuupäevale vastavalt klastri tegevuskavale. MTÜ tegevuse rahastus tuleb avalikest Euroopa Liidu (Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondile (EAFRD) ja Eesti riigieelarve (Eesti maaelu arengukava 2014–2020) vahenditest ning on tegvuskava perioodiks ja tegevusteks ette fikseeritud ning summa on vastavatest finantsallikatest MTÜ jaoks n-ö broneeritud. Innovatsiooniklastri tegevus (viitenumber 61611879002) toimub kuni 21.02.2023 vastavalt TVIK-i tegevuskavale ning PRIA (Põllumajanduse ja Registrite Informatsiooni Amet) rahastusotsusele.

Peamised finantssuhtarvud: 2022

Maksevõime üldine tase = käibevara/lühiajalised kohustused 2,83

Võlakordaja = pika-ja lühiajalised kohustused/koguvarad 0,9

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.