TAMMEPUU EESTI KLUBI MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 249 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduv

TAMMEPUU EESTI KLUBI MTÜ hetkeolukord

Juba 249 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

19.09.2022 toetas Tammepuu Eesti Klubi ÜEKN-i ja Riigikogu Välis-Eesti toetusrühma koostööd. Korraldati EV Riigikogu konverentsisaalis rahvusvahelise konverents "Suurpõgenemine 1944 ja meie“/“The Mass Flight of 1944 and Us”. Esmakordselt kaasati lisaks eesti ja pagulaseestlaste esitustele ka Läti ja Leedu ajaloolased. Üritus oli eesti- ja inglisekeelne. Ürituse otseülekanne ja järelvaatamine Postimees veebilehel.

Sama päeva teisel poolel avati "Suurpõgenemine 1944" teabetahvel (eesti ja inglise keeles) Rootsi Mihkli kiriku juures Harjumäel (Rüütli tn) suurpõgenemist tähistava mälestuskivi ja puu kõrvale. Rootsi-Mihkli kirikus tuli esitlusele Loone Otsa näidendi „Pagulusse“ dramatiseeritud esitus Elin Toona raamatu „Pagulusse. Lugu elust, sõjast ja rahust“ ainetel. Näidendi esitasid Tallinna 32. Keskkooli õpilased Eva Kalbuse juhendamisel.

Päeva lõpetas koosviibimine Rootsi-Mihkli kiriku Püha Olavi saalis. Õhtu avaakordi tegid ja esinesid Estonian Folks rahvatantsijad.

Eesti Kultuurkapital toetas Tammepuu Eesti Klubi MTÜ-d etenduse teostusega, mis toimus suurpõgenemise tähtpäeva ürituste raames.

Toetuse kasutamise eesmärk on Elin Toona raamatute ainetel lavastuse stsenaariumi kirjutamine ja esietendus vastavalt taotluses esitatud projektile ja eelarvele.Toetuse kasutamise aeg on 01.03.2022 - 01.11.2022.

Tammepuu Eesti Klubi intervjueeris üritusel esinejaid ning ürituse korraldajaid. MTÜ juhatus korraldas koosolekuid regulaarselt igal kuul ning kohtuti partneritega ning hoiti kontakti mäluasutustega. Koostamisel on tegevuskava suurpõgenemise 80. aastapäeva tähistamiseks aastal 2024.

MTÜ üritused ja tegevused aastal 2023 olid sisutihedad, arengulised ja produktiivsed. MTÜ tänab toetajaid ning kõiki koostööpartnereid.

Loodud rahvusvahelise konverentsi teabe levitamiseks veebileht: https://suurpogenemine.wordpress.com/

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.