MASAAN MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 248 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

MASAAN MTÜ hetkeolukord

Juba 248 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Masaan, mis loodi 01.11.2020, on avalikes huvides tegutsev füüsiliste isikute vabatahtlik ühendus, mis tegutseb demokraatia, isemajandamise ja isefinantseerimise põhimõttel. MTÜ Masaan põhikirjaline eesmärk on suurendada vaimse tervise alaste teenuste kättesaadavust ja tõsta kogukonna teadlikkust vaimse tervise valdkonnas ning suurendada sihtrühma kaasatust ühiskonda.

MTÜ Masaan peamiseks tegevuseks on erinevate toetavate sotsiaalteenuste osutamine Eestis.

Oma tegevusega aitame kaasa inimesekesksete ja kvaliteetsete sotsiaalteenuste arengule Eesti ühiskonnas, pakkudes tuge puuetega inimestele ja nende peredele. Me toetame nende igapäevaeluga hakkama saamist, iseseisvat toimetulekut ning osalemist ühiskonnaelus. Oma tegevuses lähtume sotsiaalala töötaja eetikakoodeksist, erihoolekandeteenuste kvaliteedijuhisest, sotsiaalkaitse põhimõtetest ning vabaühenduste eetikakoodeksist.

Osutame ja koordineerime erihoolekandeteenuseid Tallinnas, Raplas ja Paides eesmärgiga seostada psüühilise erivajadusega inimesed erihoolekandeteenuste ja üldiste avalike teenustega tagamaks neile parim võimalik elukvaliteet. MTÜ Masaan osutab järgmisi erihoolekandeteenuseid: l Igapäevaelu toetamine (IET) l Toetatud elamise teenus (TE) l Töötamise toetamise teenus (TT)

Me nõustame ja juhendame oma teenusesaajaid olenevalt abivajaduse ulatusest, et toetada nende toimetulekut iapäevaeluga, kuid tunnustame seejuures ka inimese autonoomsust. 2022.

aastal osutasime teenuseid 23 abivajajale.

Erihoolekande teenuskohti 2022 aastal oli kokku 90: IET teenusel 30, TE teenusel 30 (neist täidetud oli aasta lõpus 19 kohta IET teenusel, 16 kohta TE teenusel) ning TT teenusel 30 (neist täidetud oli aasta lõpuks 9 teenuskohta). Teenuseid osutame kliendi kodus või talle sobivas kohas ning sellega tegelevad kvalifitseeritud tegevusjuhendajad, keda 2022. aastal oli kokku 8.

MTÜ Masaan on baasteenuseosutajana koostöö- ja hankepartneriks kohalikele omavalitsustele ka ISTE-projektis: „Isikukeskse erihoolekande teenusmudeli rakendamine kohalikus omavalitsuses.“ 2022. aastal pakuti kuues erinevas kohalikus omavalitsuses (Tallinna linn, Kohila vald, Rapla vald, Järva vald, Paide linn, Türi vald) nii baas- kui lisatoetuse komponente: l Toetavad tegevused igapäevaeluga toimetulekuks (majapidamistoimingute, sotsiaalsete suhete, majandusliku toimetuleku toetamine jm); l Erinevad teraapiad ja teenused (psühholoog, psühhiaater, kogemusnõustaja jt) vaimse tervise toetamiseks; l Tegevused töötamise ja õppimise toetamiseks (töö otsimine, kandideerimine, dokumentide koostamine, õpi strateegiate rakendamine jne); l Toetavad tegevused elukohaga seotud probleemide lahendamiseks; l Toetavad tegevused füüsilise tervise hoidmiseks ja parandamiseks (abivahendi kasutamine, füsioteraapia, transport jne).

2022. aastal osutasime ISTE-projekti raames toetavaid teenuseid: l Tallinnas 17 abivajajale 1820 tunni ulatuses; l Raplas 17 abivajajale, kokku 1235 tunni ulatuses; l Paides 3 abivajajale kokku 234 tunni ulatuses; l Türil 5 abivajajale kokku 283,5 tunni ulatuses l Järvamaal 6 abivajajale kokku 495,5 tunni ulatuses; l Kohilas 2 abivajajale, kokku 198 tunni ulatuses.

Teenuste osutamiseks oli MTÜs Masaan 2022. aasta jooksul osaajaga tööl 15 spetsialisti.

Vaimse tervise komponentide osutamiseks teeme koostööd Ojaveere Teraapiakeskusega.

2022. aastal osalesime Tallinna linna hankes „Tugiiskuteenuse osutamine ja koordineerimine

Tallinnas elavatele täiskasvanud intellekti häirega inimestele”, kuhu me ka valituks osutasime.

Osutame Tallinnas täisealistele isikutele tugiisikuteenust. Tugiisikuteenuse eesmärk on toetada inimese iseseisvat toimetulekut olukorras, kus ta vajab sotsiaalsete, majanduslike, psühholoogiliste või terviseprobleemide tõttu oma kohustuste täitmisel ja õiguste teostamisel olulisel määral kõrvalabi. 2022. aastal osutasime 40 tugiisiku tegevuse kaudu tugiisikuteenust 60 abivajajale 16954 tunni ulatuses.

MTÜ Masaan teeb aktiivset koostööd kohalike omavalitsustega, Tallinna Sotsiaal- ja

Tervishoiuametiga, Sotsiaalkindlustusametiga, teiste sotsiaal- ja erihoolekandeteenuste

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kohtusime KÜSKiga

Osalesime 2023. aastal KÜSKi arenguhüpet ettevalmistavas voorus, kust saime toetuse oma esimese päris arengustrateegia koostamiseks. Juuli lõpuks oli meil kõnea
masaan.ee

Asutati Eesti Psüühikahäiretega Inimeste ja Lähedaste Huvikaitse Liit

10. oktoobril, ülemaailmsel vaimse tervise päeval, toimus Eesti Puuetega Inimeste Kojas (EPIKojas) Eesti Psüühikahäiretega Inimeste ja Lähedaste Huvikaitse Liid
masaan.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.