NARVA LOOMAKAITSE SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 286 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

NARVA LOOMAKAITSE SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 286 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Ühing Narva Loomakaitse Selts oli registreeritud 01 märtsil 2022 aastal. Aktiivne tegevus algas 2022 aasta juulis.

Meie tegevuse registreerimise momendil (01.02.2022) tegutses Narvas mitu loomakaitse organisatsiooni:

MTÜ Narva kasside SOS, MTÜ Neli Käppa, MTÜ Narva Hüljatud Loomad ja Narva Kassituba MTÜ.

Narva Loomakaitse Seltsi tegevuspiirkonnaks on Narva linn.

2021 aastal oli Narvas valmis ehitatud uus linnale kuuluv loomade varjupaik, mis aga veel ei tegutsenud nagu varjupaik. Narva Kassituba MTÜ on loomadest, kes seal asuvad, üle koormatud ja ei ole suuteline uusi loomi vastu võtma. Linna võimud ei eralda vahendeid loomade ülalpidamiseks Narva kõige suuremale loomakaitse organisatsioonile Narva Kassituba MTÜ, abi saabub ainult eraisikute annetustest.

Uus varjupaiga hoone pidi ehituse initsiaatorite arvates vastu võtma osa nendest loomadest, kes olid Narva Kassituba MTÜ balansil. Kuid seda ei juhtunud.

Peale selle seisneb meie linna probleem veel selles, et kõik loomakaitse organisatsioonid, sealhulgas ka eraisikud, kes osutavad abi loomadele, tegutsevad teineteisest sõltumata. Lähtudes nendest faktidest on meie organisatsiooni sihid järgmised: (cid:127) abi loomade abistamisega tegelevate mittetulundusühingute koostöö korraldamisel; (cid:127) loomakaitseorganisatsioonide, mittetulundusühingute, kes tegelevad loomade abistamisega, linnaelanike ja linna munitsipaalasutuste, kes tegutsevad loomade kaitsmisega jõupingutuste ühendamine, meie ülesanne on ühendada kõik loomade kaitsjad ja tegutseda ühiste jõududega; (cid:127) kohene abi loomadele ning abinõude vastuvõtmine kodutute ja vägivalla osaks saanud loomadele.

2022 aasta juuli.

Narva Paemurru erasektori elanike palvel, pöödsime kinni ja leidsime kodu 2 väikesele 3 kuusele kassipojale, kastreerisime 2 kassi ühest pesakonnast, ühele nendest leidsime kodu ja teise kassi Barsiku kellel olid tõsised traumad, võttis enda hoole alla organisatsioon Narva Hüljatud

Loomad. Peale röntgenipiltide tegemist tuli kass magama panna kuna saadud traumad olid rasked.

2022 aasta august.

13 augustil leidsime tänavalt halli-valgekirju kassi ja alustasime tema peremehe otsinguid. Peale kuulutuste väljaprintimist ja tulpadele kleepimist, leidsime kassi peremehe. 20 augustil saabus kass Semjon tagasi koju.

15 augustil püüdis meie vabatahtlik kinni 5 kuuse kassipoja, kes oli jäetud Grossi Tempo kaupluse territooriumile. Kassipoeg sai vajaliku ravi ja talle leiti kodu, ta sõitis elama Soome.

Augusti lõpus peale Narva elaniku pöördumist meie poole õnnestus meil AÜ Berjozka kooperatiivis kinni püüda ja paigutada ajutisse hoiukodusse 3 kolmekuulist kassipoega ja tiinne kassiema, kes kodustes tingimustes tõi ilmale 5 kassipoega, kellest peale sünnitust jäi ellu kolm. 2022 aasta lõpuks olid viis kassipoega ning kassiema leidnud uue kodu ja kassipoeg Sera asub meie vabatahliku juures ajutises hoiukodus.

2022 aasta september.

Meie organisatsioon rendib septembrist kahetoalist korterit ( tasuta rent 2 kuuks ), et organiseerida seal oma tegevust: loomade ajutist ülalpidamist veterinaarsete protseduuride läbiviimiseks ja edaspidiseks elamiskoha leidmiseks.

25 septembril püüdsime kinni ja võtsime oma hoole alla 2 täiskasvanut kassi, kes olid kinni püütud Paemurru elamurajoonis. Nendega koos oli veel kinni püütud 3 kolmekuulist kassipoega.

Täiskasvanud isendid me steriliseerisime, töötlesime parasiitide vastu, kiibistasime, osa nendest on leidnud püsikodu. Kassiema Manjaša ja kassipoeg Tomik asuvad meie juures ajutisel ülalpidamisel ning me otsime neile püsikodu.

2022 aasta oktoober.

Peale meie publikatsiooni väljumist Narva portaalis seti.ee hakkasid meie infotelefonile https://www.seti.ee/modules/AMS/article.php?storyid=14997 saabuma kõned kaastundlikelt kodanikelt palvega steriliseerida aiandusühistutes elavaid kasse ja otsida kodu seal sündinud kassipoegadele. Kõned saabusid järgmistest kooperatiividest: AÜ Olginskije, AÜ Jantar,

AÜ Železnodorožnik, AÜ Kulgu 3.

Narva elaniku palvel püüdsime Narva-Jõesuus kinni noore kassi Izjumku ning paigutasime ta meie vabatahliku juurde puuri. Kass oli kastreeritud, kiibistatud ja vaktsineeritud. Nädala pärast leidsime kassile kodu ja ta oli lepingu alusel üle antud uuele perenaisele.

Paemurru erasektori elaniku avalduse alusel kastreerisime kassi ja jätsime ta alatiseks elama eramajas kus teda toidetakse.

AÜ Olginski territooriumil avaldaja Andrei palvel püüdis meie vabatahtlik kinni kassiperekonna – täiskasvanud kass ja 4 kassipoega. Kassiema oli steriliseeritud ning ta jäi elama avaldaja juurde. 3 väikest kassipoega õnnestus meil saata Tallinna vabatahliku juurde ajutisele ülalpidamisele ja edasisele kodu leidmisele. Kõigile 3 kassipojale on edukalt leitud uus kodu Tallinnas.

Samast aiandusühistu kooperatiivist AÜ Olginski tuli veel üks kõne, meil õnnestus tabada veel üks kassipoeg ning nädala pärast leidsime talle uue kodu. Kassipoja andsime üle uuele peremehele lepingu alusel.

Aiandusühistu kooperatiivis AÜ Železnodorožnik Tatjana palvel püüdis meie vabatahtlik kinni 2 täiskasvanud kassi ja 2 kassipoega, üks kassipoegadest oli haige silmaga. Emased kassid olid steriliseeritud ja tagastatud Tatjanale alaliseks elamiseks avaldaja majas. 2 kassipoega saadeti vabatahtliku hoole alla Tallinna sotsialiseerumiseks ja edaspidi kodu leidmiseks.

Aianduskooperatiivis AÜ Jantar püüdis meie vabatahtlik kinni 4 kassi ja 3 kassipoega. Kõik kassid olid meie poolt steriliseeritud aga 3 kassipoega olid võetud meie korterisse ajutisele ülalpidamisele.

Sellest kolooniast jäid täiskasvanute inimeste, kes palusid abi, järelevalve alla tänavale elama 4 steriliseeritud kassi ja 5 kassi erinevatest pesakondadest. Kokku 9 täiskasvanut isendit.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.