PÄRNUMAA LOODUSMÄLESTISTE SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 93 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad sa

PÄRNUMAA LOODUSMÄLESTISTE SA hetkeolukord

Juba 93 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Pärnumaa Loodusmälestiste Sihtasutus asutati 1999. aastal eraisikute poolt. Sihtasutuse eesmärgiks on koguda, valitseda ja kasutada rahalisi vahendeid Pärnu Maakonna loodusobjektide hoiu ja kaitse korraldamise vajadusest lähtuvalt.

Sihtasutuse juhatuse tegevuse põhisuunaks on olnud ning on jätkuvalt Euroopa looduskaitsedirektiivi esmatähtsate poollooduslike elupaikade – puisniitude ja loopealsete taastamise ja kaitse korraldamine.

Nigula looduskaitsealal kaitse korraldamise tegevused lõpetati 2022.aastaga. Projekti lõpetamisel on kuus põhikarja lihaveist Nigula looduskaitseala maaomanikele üle antud ja nende kuue looma järglased, keda on 2023. aprilli seisuga 130, hooldavad kaitseala poollooduslikke kooslusi.

Nedrema looduskaitseala jätkati puisniitude hooldustöid (3,85) ha.

2021.a. renditud puisniidul RMK korraldatud taastamistööde järelevalve käigus on RMK-le saadetud märgukiri, hoidmaks ära puisniidult elurikkust toetavate tulevikupuude (harilike pärnade) raiet.

Jätkati taastamiseks rendile võetud puisniitude ja väljaspool kaitsealasid olevate poollooduslike koosluste taastamisega, kus ettevõtluskonkurents puudub ja mida PRIA veel ei toeta.

Aruandeaasta tulud moodustusid 3 286 eurot PRIA toetustest. Sihtotstarbeliselt finantseeritud projektide kulud moodustasid 4 259 eurot ja lisaks soetati erinevat vara 16 347 euro väärtuses. Majandusaasta lõppes negatiivse tulemiga 18 796 eurot.

Sihtasutuse 2022a olulisemad tegevused: • Nigula looduskaitsealal pärandkoosluste hooldustegevustele kaasaaitamise lõpetamisega seotud tegevused; • Nedrema ja Nigula poollooduslike koosluste hooldamisega seotud toetuste taotlemine (kariloomade karjatamine, poollooduslike koosluste hooldamine, kariloomade heaolu jms); • Nedrema puisniidul 3,85 ha puisniitude hooldamine; • 2,6 ha puiskarjamaade taastamistööd; • Koostöö RMK-ga kaitseala lõunaosas rendile võetud 5,82 ha puisniidu taastamistööde järelevalve korraldamisel; • Väikese loomaveohaagise soetamine. Haagist võimaldatakse kasutada piirkonna pärandkooslustel kariloomade rändkarjatamise korraldamiseks; • Loomade joogiveetsisterni soetamine pärandkooslustel rändkarjatamise korraldamiseks.

Jätkatakse puisniitude taastamise ja hooldamise korraldamisega kehtivate maakasutuslepingute alusel

Nedrema looduskaitsealal ja väljaspool kaitsealasid. Tegevuskuludeks taotletakse toetusi PRIA-st.

Sihtasutuse juhtorganiteks on kolmeliikmeline nõukogu ja üheliikmeline juhatus. Juhatuse ja nõukogu liikmete tööd ei ole tasustatud. Sihtasutusel puuduvad palgalised töötajad.

Urmas Vahur juhatuse liige

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.