EESTI MÄLU INSTITUUT SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1156 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja komment

EESTI MÄLU INSTITUUT SA hetkeolukord

Juba 1156 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 300 korda.

Tegevusaruanne 2022

Tegevusaruanne 2022

Sihtasutus Eesti Mälu Instituut (edaspidi EMI) tegeles 2022. aastal oma põhikirjajärgse tegevusega. EMI uurib inimvaenulike režiimide ja neid suunavate ideoloogiate olemust, ajalugu ja eriti nende põhjustatud kahjusid nii inimohvrite kui inimõiguste vallas. EMI teeb koostööd sarnastes valdkondades tegutsevate organisatsioonidega nii Eestis kui teistes riikides. EMI on Eesti riigiasutuste partneriks inimvaenulike režiimide poolt põhjustatud kahjude uurimise ja teavitamise alases rahvusvahelises ja siseriiklikus tegevuses ning osaleb avaliku arvamuse kujundamisel sihtasutuse eesmärkidega seotud valdkondades.

EMI põhitegevuse rahastamiseks eraldati Eesti Vabariigi riigieelarvest justiitsministeeriumiga sõlmitud tegevustoetuse lepingute alusel 2022.

kalendriaastaks 1 079 000 eurot, millest 84 930 eurot jäi aruandeaasta jooksul kasutamata ning kajastub aruandes sihtotstarbelise toetuse jäägis, mis kasutatakse EMI põhikirjalise tegevuse toetamiseks järgnevatel perioodidel. Lepingute alusel Eesti jm riikide asutustega rahastati

EMI projektipõhiseid tegevusi lisaks kokku enam kui 49 tuhande euro eest. Müügituluna (teenuste ja raamatute müük) teenis EMI üle 89 tuhande euro, mida kasutataksei põhikirjaliste eesmärkide täitmiseks; 87115 eurot Patarei näituseala müügitulu, mis kajastub aruandes aruandeaasta tulemis ning seda kasutatakse Patarei muuseumiala arenduskulude katmiseks järgnevatel perioodidel. EMI tööjõukulu moodustas 2022. aastal kokku 615 003 eurot. EMI juhtimiseks nimetatud juhatuses oli aasta alguse seisuga kolme juhatuse liiget, aasta kestel üks juhatuse liige lahkus ning nõukogu otsusel jätkab EMI tööd kahe juhatuse liikmega.

Instituudis on 9 töötajat, kelle töö on osaliselt või täielikult teadusuuringud. Teadurite töö olulisim osa on teadustöö ning selle tulemuste avaldamine EMI enda väljaannetes või mujal erialastes trükistes. Käesoleval perioodil, kui EMI valmistab ette tulevase kommunismiohvrite muuseumi püsiekspositsiooni endises Patarei vanglas, on teadurid aktiivselt kaasatud ka sellesse tegevusse. Loomuliku ja vajaliku osa tedustööst moodustavad rahvusvahelised kontaktid ning osalemised teadusüritustel teistes riikides. 2022. aastal valmistati koos Vene Memoriali kolleegidega ette teist konverentsi „Kommunistliku terrori Nekropol“. Konverents toimus 2023. aasta veebruaris ja selle töös osalesid 17 riigi teadlased. Lisaks selle osalesid EMI teadurid ettekannetega 13 teadusüritusel Eestis, Gruusias, USAs, Poolas, Saksamaal, Tšehhis. EMI avaldas aasta jooksul kolm trükist, sh järjekordse köite EMI toimetistest.

EMI näituseid (keskne Patarei muuseumis) külastas maist kuni septembri lõpuni ca 30 000 inimest. Lisaks Patarei vangla näitusealale oli 18 asupaigas eksponeeritud 4 EMI erinavat rändnäitust. Patarei tulevase muuseumi projekteerimiseks 2021. aastal läbi viidud riigihange oli edukas ning Motor OÜ ja KOKO Arhitektid OÜ töö tulemusena valmis 2022. aastal muuseumi põhiprojekt.

2022. aastal jätkus rahvusvahelise infoportaali Communist Crimes (“Kommunismikuriteod”) sisu täiendamine. Portaaliga saab tutvuda aadressil www.communistcrimes.org.

Suulise ajaloo portaalil Kogu Me Lugu avanes pärast pandeemia aegseid piiranguid 2022. a taas võimalus uute intervjuude salvestamiseks.

Lisaks Eestile korraldati lähetus Rootsi. Samas jätkus kogutud materjalide korrastamine ning salvestatud materjalist temaatiliste klippide loomine.

Kommunismiohvrite memoriaali andmekogu täiendamie ja korrastamine toimub stabiilselt. 2022. aastal avati memoriaalis lisatahvlid 200 uue nimega. Uue suunana okupatsioonirežiimide tegevuse läbi kannatanud inimeste andmete kogumisel ja jäädvustamisel alustasime Teise maailmasõja ajal Eestist põgenenud isikute andmete kogumist (https://mnemosyne.ee/eesti-sojapogenikud-teises-maailmasojas/).

Meelis Maripuu

SA Eesti Mälu Instituut juhatuse liige

Olulisemad suhtarvud

Bilansirida (tuh.eur): 31.12.2022 31.12.2021

Käibevarad 1'037 858

Varad kokku 1'041 862

Lühiajalised kohustised 593 506

Kohustised kokku 593 506

Suhtarvud:

Maksevõime kordaja (kordades, 1,7 1,7 1-st suurem on hea)

Võlakordaja (kordades, 1-st 0,6 0,6 väiksem on hea)

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid: (cid:127) Maksevõime kordaja = käibevara / lühiajalised kohustised

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Eesti sõjapõgenike mälestusele pühendatud kirjakonkurss noortele

Rahvuslikul leinapäeval 14. juunil möödub 83 aastat juuniküüditamisest, mil Nõukogude Liit küüditas tuhanded Eesti elanikud Siberisse. Sügisel täitub 80 aastat
mnemosyne.ee

Selgusid kirjandivõistluse “Kiri küüditatule” parimad tööd

25. märtsil toimus Eesti Mälu Instituudis märtsiküüditamise mälestuspäevale pühendatud kirjandivõistluse “Kiri küüditatule” parimate tööde autasustamine. Eesti
mnemosyne.ee

Selgusid lähiajaloo-teemaliste õppematerjalide konkursi parimad tööd

25. märtsil toimus Eesti Mälu Instituudis lähiajaloo-teemaliste õppematerjalide konkursi parimate tööde austasustamine. Konkursi preemiafond on 3000 eurot. Konk
mnemosyne.ee

Märtsiküüditamise mälestuspäev

Tänavu möödub 75 aastat 1949. aastal toimunud märtsiküüditamisest, mil loetud päevade jooksul viidi vägivaldselt asumisele rohkem kui 20 000 eestlast. Ajakava15
mnemosyne.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.